пароль
пам’ятати
[uk] ru

«ХочУ жить на Украине!» – Та невже?


«ХочУ жить на Украине!» – Та невже?
Шановний пан R’n’R пропонував дискусію по темі "Чи не штучно об»єднані дві частини України" – та, що постійно голосує за радянство-московство (Донбас і т.п.) і та, що також постійно голосує за європейський шлях України (центр та захід) - http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8418.phtml
.Дискусію влучно підтримали шановні панове
Карт - http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8442.phtml та
Блік - http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8445.phtml
Пан Карт скептично висловився щодо перспектив такого об»єднання на відміну від пана Бліка.
Я вирішив долучитися цієї дискусії з позицій конструктивного компромісу, який би забезпечив оптимальний шлях для українського етносу. Український етнос, як його розумію я - це ті, в кого сім»я була українською за походженням (якщо не на 100%, то хоча б переважно), а також ті, хто себе особистісно, «за внутрішнім голосом», відчувають українцями, незважаючи на «генне» походження. Політичне українство (українська нація) не може мати сенсу, якщо відсутня, або не впливлива ідея українського етносу. Приклад іміграційних країн тут не доречний, бо очевидно (часто полярно) відмінні всі політичні та социопсихічні складові тамтешніх і тутешніх людей.
Отже, я буду висловлюватися як українець. Тобто, я не намагатимусь в цьому опусі узгодити позиції сторон. Узгодження можливо тільки після констатації тих позицій. Чим я й закликаю зайнятися в найближчий термін. І вже тільки потім буде видно, що саме може нас поєднати та на яких умовах.
Отже, нижче я виклав позицію, яку, НМД, повинен поділяти свідомий українець незалежно від того, як буде вирішене питання щодо єдності України.
 
Терміни
Захід - області, які постійно голосують за європейський шлях;
Схід – області, які постійно голосують за ординський (т. звана Росія) шлях.
 
1) Головна помилка заходу досі була в тому, що схід умовляли бути із заходом замість прямого відкритого питання до сходу: якщо ви хочете бути разом із заходом, чому ви так ганебно споріднені,  до 100% копіювання, із ординською позицією?
2) ЗАХІД. Кожен українець повинен зосередитися на визвільненні України від ординської окупації. Шукати різні шляхи для цього – як макро, так і мікро. Наприклад, через місцеве самоврядування: організацію мережі політичного інформування, взаємної соціальної підтримки мешканців, дружин народного самозахисту.  Для початку – познайомтеся зо всіма сусідами, будьте одне одному друзями та захисниками. Відчуйте себе нацією через свою громаду! Треба надати позитивний приклад для сходу, щоб схід бачив в заході свого провідника. Розмовляти українською! Кожне слово ординською там, де це не необхідно  – це ганебна поступка окупантам. Мова – наш пароль, ознака нашої нескореності, нашої жаги свободи.
3) СХІД. Мисляча меншість завжди відповідальна за майбутнє свого оточення. Тому, незважаючи на мафіозність сходу, на персональному рівні, а також на рівні громадянських рухів, схід повинен довести свою українськість:
- Дієве визнавати українську мову єдиною державною – вчити та публічно розмовляти українською;
- Визнати природність доминування в Україні української культури та звичаєвості;
- Шанувати українських героїв, які надали вам цю країну, в якої ви хочете жити;
- Чесно вивчати історію України та визнати колосальну, безпрецедентну вину Орди перед Україною за чисельні окупації, катування та звіряче вбиство десятків мільонів українців, винищення та руйнування мови, культури, міст, носіїв української високої культури; етнічні чистки земель від українства з поступовою зміною етнічного складу на користь московської, або (якщо немає можливості заселити московітами) будь-якої етнічності, аби тільки не української. Українців позбавили їхньої мови та культури, зробили жалюгідними паріями на український же землі. Якщо схід цього не вИзнає, він залишиться співучасником ординського україножерства, яким він є зараз.
 
Для впертих українофобів, яких на сході... чимало, мій подарунок - авторітетна думка про єдину можливу альтернативу доминування українства:
http://www.vehi.net/fedotov/svoboda.html
http://www.vehi.net/berdyaev/istoki/index.html
http://www.yuri-afanasiev.ru/dangerous_rus/agonya.htm
http://magazines.russ.ru/continent/2009/141/aa10.html
 

Давайте проведемо в собі ревізію потенціалу єдності. Особисто я – за єдність, НО – тільки на умовах визнання сходом природності, законності доминування українських цінностей на всій території України. Інакше захід буде й далі пригнічуватися ординськими окупантами за свідомою (хоча іноді і не свідомою) допомогою їхньої агентури в Україні – прихильників москальства.
Схід повинен, нарешті, порозуміти, що Україна ТІЛЬКИ тому приваблива для них, що це країна українців. Винищення українського в Україні – це перероблення України на Орду. ВАМ це потрібно, панове східняки?
 
Хтось скаже, що я не маю повноважень щось вирішувати за Україну. Звісно! Я й не намагаюсь. Я тільки викладаю свої думки щодо об»єктивних процесів, які не можна не враховувати. Український самозахист недовзі винищить окупацію і відреагує історичні несправедливості. При цьому ані я, ані хтось ще не буде взмозі штучно впливати на цей процес.  Бо це буде некерований процес, як всі революційні зміни. Ми можемо впливати на цей процес тільки маленькими повсякденними кроками, спрямованими на (  ). Отут кожен нехай подумає, якому розвитку подій він хоче сприяти.
 

 

 

 

© Кіт [26.01.2011] | Переглядів: 2561

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.7/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook