для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Просто роздуми ..


Просто роздуми ..

Можливо, хтось десь складає тактики спротиву .. Якщо такі  є, бажаю їм успіху.
Я ж всього лише з власних уявлень намагаюся витягти логіку поточних і майбутніх подій.
Логіка полягає у тому, що діяльність януковичів не є хаотичною, хоч і не є пропланованою на великий проміжок часу. Але ця діяльність є мотивованою, тобто такою, що відповідає їхнім інтересам. Отже, якщо більш-менш вдало виокреслити ці інтереси, то всі їхні рухи і порухи стануть зрозумілими (в одному з попередніх ІМХ я спробував визначити їхній головний інтерес: http://durdom.in.ua/ru/main/article/article_id/7789/user_id/6540.phtml).
 
Звідси випливає і ставлення до діяльності януковичів з боку дем-мед персоналу ДД. Дійсно, якщо януковичі діють у відповідності до їхніх інтересів, то критика їхніх дій має сприяти їм більш ефективно досягати їхніх інтересів. Зважаючи на таку логіку, критикувати дії януковичів означає допомагати їм.
 
Отже, метою мед-дем персоналу має бути не критика їхніх дій, а висвітлення їхніх інтересів через обговорення їхніх дій. Зрозумівши достатньою мірою їхні інтереси, ми маємо вирішити для себе: або ми погоджуємося із тим, що януковичів (разом з утвореною ними тоталітарною системою влади) можна відірвати від їхніх інтересів, щоб навернути їх на служіння інтересам держави і суспільства, і таким чином врешті решт перетворити на демократів (а тоталітарну систему трансформувати в демократичну), або ми з цим не погоджуємося .. В останньому випадку ми маємо налаштовуватися на усунення януковичів з політичного життя України. Змушений визнати, що сам я не маю 100%-ої відповіді на це непросте питання ..
 
Сумніви навіяні опортунізмом суспільства, точніше сказати, опортунізмом його притомної і начебто активної меншості (у нормі саме активна меншість вирішує долю всіх). Ця начебто активна меншість мала б прибігти на Майдан із своїми наметами вже на перших кроках розбудови тоталітарної системи (наприклад, коли КС узаконив тушканчиків). Не встили зібратися на першому кроці, мали б зробити це на другому (коли судову систему зробили кишеньковою) .. Та не зібралися і на всіх наступних кроках .. Почали оговтуватися лише тоді, коли тоталітарна система стала їх жерти .. Та й то, оговтнулися лише ті, хто відчув на власній дупі зуби хижака ..
 
Таким чином, суспільство не реагує на втрату державою ознак демократичності. Цей факт можна пояснювати відсутністю в суспільній свідомості жорсткого зв'язку між демократичним устроєм (з його громадянськими свободами) і гарантіями добробуту громадян. Наші громадяни (в більшості) цієї демократії не здобували, вони не знають її на смак і на дотик, для них демократія є чимось імпортованим, таким, що виглядає привабливим і корисним, але не таким, без чого не можна пристойно існувати  .. Та й "пристойно" означає для багатьох "не голодувати і бути п'яним кожний день".
 
На наших очах розгортається останній акт знищення демократії. Маю на увазі розпочаток процедури "зачинення" Юлії Тимошенко - єдиного гіпотетичного претендента на посаду Президента України. Поки вони цього не здійснять, вони не заспокояться.
 
На що здатне суспільство без потужного лідера із його штабом, всі пересвідчилися на прикладі аполітичних базарників. Проти тоталітарної системи натовп є безпорадним. Тому поки єдиний лідер вільно пересувається по Україні, їздить по Європах, тоталітаристи не мають спокійної ночі. Отже, хижак розпочав полювання на жертву. А разом з цим інстинкту самозбереження суспільства випав ще один тест. Я майже не сумніваюсь, що наші люди будуть лаштувати персональні захисти власних дуп, а не вийдуть потужно на Майдан, щоб захистити останню можливість на повернення до демократії у 2015 році.
 
От тому я і не впевнений щодо характеру того шляху, яким тарахтітеме Україна ..  
 

© Карт [16.12.2010] | Переглядів: 2599
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.1/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook