пароль
помнить
uk [ru]

Про поточний момент і перспективи


Про поточний момент і перспективи

Є два питання, на які маємо отримати відповідь:
1. Якою є мета Азарова?
2. Чи потрібні Україні реформи?
 
1. Я вказав саме на Азарова (а не на Януковича чи ПР) тому що саме він визначає економічну політику консолідованої влади. Азаров має волю і працездатність, він має мету і просуває до неї. Отже, якої мети намагається дійти Азаров?
 
Як завжди, я користуюся лише відкритою (і досить обмеженою) інформацією і сподіваюся лише на логіку. Йдеться про реконструкцію намірів з аналізу відомих фактів.
 
Оскільки Азаров прийшов до влади в команді хазарів, то і мета його діяльності не може протирічити суттєвим інтересам хозяїв цієї команди. З іншого боку, він має забезпечувати достатню стабільність в країні, аби зазначені інтереси можна було задовольняти на протяжному інтервалі часу.
 
Слід мати на увазі, що "команда" не є сталим утворенням, вона в цілому стоїть в ієрархії володарювання значно нижче самого Азарова і його хазяїв, які є дійсно величинами сталими. Причому, нам поки що невідомо, хто у тандемі "Азаров-хазяї" є більш сталим .. Я припускаю, що саме Азаров (оскільки він безумовно потрібен Януковичу, який єдиний є представницькою владою, непорушною на протязі 5 років) має найвищий статус і найбільші можливості для самозбереження.
 
Отже, мета Азарова постає моїй уяві у наступному викладенні:
- створити умови для потоку капіталів в Україну,
- забезпечити для хазяїв відводи з цих потоків.
 
Практично всі помітні проекти в Україні з'їдають значно більше коштів, ніж дійсно їх потребують. Це свідчить про те, що за наших умов потужним (а може і єдиним) стимулом для здійснення проекту є можливість відвести від потоку суттєву частку у свою кишеню. Причому, не має суттєвого значення контроль за інвестиціями з боку володарів капіталів, тому що відведення потоків буде відбуватися врешті решт з бюджету, і тут Азаров є хазяїн-барин.
 
Саме для досягнення цієї мети Азаров проводить реформи. Головним завданням цих гучних реформ є підняття рейтингів України, що має полегшити інвесторам душу перед вкладанням грошей в Україну. Якість реформ не дуже хвилює Азарова, тим більше, що на високу якість їх проведення вони не можуть розраховувати з багатьох обставин (професійність проектувальників і виконавців, корупція зверху до низу і т.і.). Азарову важливо викласти на стіл капіталу досягнуті формальні показники.
 
2. Україна дійсно потребує реформ. Чим по суті є реформи? Вони є силовим способом модернізації системи. Вони є струсом системи, який призведе до руйнування слабких об'єктів. При тому під завалами можуть опинитися невинні люди. Для успішного проведення реформ при владі має бути та команда, якій переважна більшість населення довіряє. Має бути та команда, яка зробить все можливе, щоб убезпечити людей від значних загроз ..
 
Чи має Україна таку команду зараз? Важко стверджувати напевно.
 

© Карт [05.12.2010] | Просмотров: 2135

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.8/25

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить