пароль
пам’ятати
[uk] ru

ЗОВНІШНІЙ БОРГ УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ХУТРОВОГО ЗВІРА.


ЗОВНІШНІЙ БОРГ УКРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ХУТРОВОГО ЗВІРА.
Довідка:  Державний борг є частиною валового зовнішнього боргу країни і  поділяється на внутрішній та зовнішній.
Внутрішній державний борг — заборгованість держави власникам державних цінних паперів та іншим кредиторам.
Зовнішній державний борг — це борг держави іншим країнам.
 
У сукупність зовнішніх боргових зобов'язань держави входить також гарантований державою борг, що виникає внаслідок прийнятих на себе державою гарантій за зобов'язаннями третіх осіб.
 
Нинішній державний борг України – це одна з численних «перемог»  влади і результат «успішних» реформ, офіційні наслідки яких детально у цифрах, графіках та таблицях було викладено тут:
https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/31893/user_id/10530.phtml
 
А зараз я хочу зупинитись на зовнішньому державному боргу та гарантованому державою боргу.  Сьогодні цей показник досяг такого розміру, що його треба розглядати лиш у контексті хутрового звіра, найменування якого – песець. Цей звір підкрадався непомітно, і траєкторія його підкрадання продемонстрована офіційними даними міністерства фінансів.

 
За даними мінфіну «Порівняння  зовнішнього державного боргу України та її золотовалютних резервів дає досить ЖАХЛИВУ картину. Зовнішній держборг останнім часом ХРОНІЧНО випереджає валютні резерви України, і на 28 лютого 2018 він компенсувався ними лише на 37,9%. »

 
Міністерство фінансів прогнозує зростання граничного розміру гарантованого державою боргу до кінця 2018 року в 2,3 рази.
 
Але найбільш важливим показником є відношення державного боргу до ВВП.

 
Розглянемо таке поняття, як  «безпечний рівень боргу». Це такий рівень, який дозволяє державі виплачувати борги  без допомоги міжнародних фінансових організацій чи оголошення дефолту. Він визначається співвідношенням державного боргу до ВВП.
За прогнозами Мінфіну, до кінця цього року співвідношення державного боргу до ВВП зросте до 82,4%. Запам’ятайте цю цифру.
 
А тепер – саме страшне. Згідно з вітчизняними і іноземними дослідженнями економічно безпечний рівень державного і гарантованого державою боргу для України наразі становить близько 35 % від ВВП. Такий висновок базується на статистиці настання дефолтів у країнах з ринками, що формуються. Це досліджено МВФ та на власному досвіді України, яка вже двічі була не в змозі самостійно виконувати свої боргові зобов'язання при їх наближенні до рівня 30-35 % відносно ВВП, а ми в результаті "успішних" реформ  маємо цифру 82,4%.
 

 
Зараз склалася ситуація, при якій завдяки «успішним» реформам нашої влади економіка України, неначе той наркоман, сидить на голці запозичень МВФ, і у страшній ломці просить нову дозу, бо інакше – дефолт. Значна частина коштів МВФ витрачається на покриття дефіциту бюджету і на виплату попередніх боргів. Але безкінечно це тривати не може.  Найбільші виплати по боргам почнуться у 2019 році.  Де буде в цей час Петро (на Мальдівах, чи на своїй незадекларованій віллі в Іспанії) – невідомо, але навряд чи у кріслі Президента. Тому ситуація, до якої він довів країну своїми «успішними» реформами – головна біль нового Президента і всього українського народу.
Песець вже не крадеться непомітно. Він став на повний ріст і біжить назустріч.
© Даяна. [08.04.2018] | Переглядів: 1940
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.5/60

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати