пароль
пам’ятати
[uk] ru

ДЕВАЛЬВАЦІЯ: кому від неї добре.


ДЕВАЛЬВАЦІЯ: кому від неї добре.
ДЕВАЛЬВАЦІЯ.
Судячи із заяв Президента і голови Уряду, у нашій країні успішно ідуть реформи. Офіційні результати цих реформ я вже викладала у вигляді цифр, графіків і таблиць тут:
https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/31893/user_id/10530.phtml
Сьогодні зупинюсь на девальвації національної валюти .
ДЕВАЛЬВАЦІЯ -  зниження курсу національної валюти (обезцінення) відносно «твердих» валют, що веде за собою зниження купівельної спроможності населення.  Девальвація буває  офіційна (відкрита), коли з обігу вилучаються знецінені паперові гроші або відбувається обмін таких грошей на нові, але за курсом, відповідним знеціненню старих грошей, тобто нижчим, і буває  прихована, коли держава знижує реальну вартість грошової одиниці по відношенню до іноземних валют, не вилучаючи знецінені гроші з обігу.
Про приховану девальвацію говорив Петро Порошенко у якості кандидата у Президенти, запевнюючи, що курс гривні  13-14 грн. здевальвований штучно, і що  ЕКОНОМІЧНО ОБГРУНТОВАНИЙ курс – 10 грн. за долар, тому обіцяв у якості Президента повернути курс до 10 грн.


 
Петро Олексійович і сам є банкіром, тому очевидно знає, що говорить. Не буду зупинятися на його ПОПулістських обіцянках, але  хочу звернути увагу на той факт,  що попри зменшення купівельної спроможності населення під час девальвації , є люди, які від цього не страждають, а навпаки їм це вигідно:
 
Так, банк Порошенка заробив на девальвації 86,5 млн, а банк Фірташа - 4,5 мільярда.
 

При такій цікавій ситуації – що тільки не верзуть адепти Порошенка, аби виправдати його ПОПулізм і барижництво…  fp мовляв людям  треба радіти, бо, приміром, їхні  квартири у гривнях стали коштувати більше і т.п.  Про подібну "користь" від девальвації говорив своєму лохокторату  і пуйло, мовляв, йому за нафту і газ платять валютою , і оскільки кожен долар тепер коштує більше рублів, то відповідно і рублів у держави стало більше. Що від цього має піпл і економіка в цілому, він, звичайно, не пояснював.
           Хоча такі заяви і виглядають смішно, все ж таки у них є раціональне зерно. І справжню суть цього зерна пояснив  економіст-експерт Андрій Новак (2005-2006 : радник двох прем'єр-міністрів України, з 2006 - Голова Економічної Ради Всеукраїнського Громадського  Об'єднання «Успішна Україна»,  з 2009 – голова оргкомітету Економічного Форуму Українців Світу, з 2010 - Голова Комітету економістів України, з  2011 - Проректор Європейського Університету:
Зараз в Україні немає ніяких причин для знецінення національної валюти, а процес девальвації штучно проводять НБУ і уряд. В бюджеті-2018 закладено девальвація гривні до 30,1 за долар. Уряд разом з НБУ під керівництвом президента обрали легку для себе дорогу, тому девальвація неминуча. Шляхом девальвації вирішують відразу два завдання: по-перше, наповнення, отже, виконання і перевиконання державного і місцевих бюджетів через інфляційний ефект, який настає слідом за девальвацією, по-друге, задоволення апетитів наших знаменитих експортерів, вони ж головні фінансові промислові групи країни , вони ж головні політичні групи країни. Девальвація - це легка дорога для влади, але дуже складна для всіх громадян України і українських підприємств, які не є експортерами.
 

 
© Даяна. [07.04.2018] | Переглядів: 2437
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.7/72

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати