для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

НАБУ нецікаво, як наші гроші "закатують" Служби автомобільних доріг


НАБУ нецікаво, як наші гроші
Ну, нарешті, Прем’єр - міністр хоче звернутись до НАБУ.
Володимир Гройсман має намір звернутися до Національного антикорупційного бюро для розслідування корупційних «відкатів» на дорожньому будівництві, за наявною у Гройсмана інформацією вони  досягають 7% від суми, виділеної на роботи.  Таку заяву він зробив нещодавно.
 
То виникає питання – чому саме зараз, чому раніше не звертався, адже тендерний сезон у ремонті доріг у самому розпалі? І чому й досі співробітники Національного антикорупційного бюро самі  не звернули  уваги на корупцію у дорожній сфері. Адже тільки лінивий про це не говорить,  а очільник  Укравтодору Славомир Новак взагалі відхрестився від цієї теми  і публічно заявив, що це не його компетенція, а НАБУ.
Трошки цифр. Нещодавно командою Прозорро була наведена наступна інфографіка, в якій дуже чітко і зрозуміло написані цифри декількох крупних тендерів у дорожній сфері, на які ще можна подати заявки. Це три тендери: два з яких у Івано-Франківській області – ремонт доріг,  один у Львівській – експлуатаційне утримання,  на суму понад  1,33 млрд. грн..

 
Якщо порахувати 7% від суми, то виходить, що за інформацією Прем’єр-міністра, у чиїхось карманах має осісти близько 100 млн. грн., а це тільки три тендери.
Зараз майже кожного місяці відбуваються аукціони у Прозорро  по поточному ремонту доріг  та їх експлуатаційному обслуговуванню на сотні мільйонів гривень.  У 2017 році це одна з самих багатомільйонних, а точніше – мільярдних, галузей по своєму фінансуванню. Тільки у січні місяці цього року САД у Харківський області уклав договорів на 2 млр. грн.  з експлуатаційного утримання доріг. Чернігівський САД уклав договорів з аналогічної послуги – на 1,2 млрд. грн..

 
На сайті НАБУ вказано, що у своїй діяльності вони керуються Конституцією України, ЗУ «Про Національне антикорупційне бюро України», Кодексами України та іншими законами, в числі і ЗУ «Про оперативно-розшукову діяльність».  Статтею  шостою цього закону прописано підстави для проведення оперативно-розшукової  діяльності усіх силових структур, у т.ч. і НАБУ. Так от «Підставами для проведення оперативно-розшукової діяльності є:  1) наявність достатньої інформації, одержаної в установленому  законом    порядку,    що    потребує   перевірки   за   допомогою оперативно-розшукових заходів і засобів. Зазначені  підстави  можуть міститися в заявах, повідомленнях громадян, посадових осіб, громадських організацій, засобів масової інформації,…»
То знову питання?
Чому коли, ЗМІ  жодного дня не обходяться без матеріалів про дороги та їх погану якість - на всіх телевізійних каналах регулярно показують сюжети,  а  у інтернет-ресурсах  та соцмережах громадяни викладають  фото та відео, Національне антикорупційне бюро не розслідує жодної справи про діяльність Служб автомобільних доріг, адже це «суб’єкти великого підприємництва, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50 відсотків»(КПКУ) та організацій, яким САДи  надають перевагу  під час відбору учасників  для аукціонів???
То чи звернеться Прем'єр до НАБУ...
© Lusy Min [18.05.2017] | Переглядів: 1165
Мітки: #Гройсман 

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.1/12

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook