для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чирлідерша українського підприємництва


Чирлідерша українського підприємництва
Чирлідер дослівно - горлодер, що кричить з трибун всякі дурниці під час футбольних матчів.

Чирлідер у сучасній трактовці приблизно перекладається як керівник групи підтримки команди.
Королевська позиціонує себе як лідера політичної підтримки підприємців.

Грають БЮТ і ПР. Капітан БЮТу - граючий тренер Тимошенко. У ПР капітан відсутній за визначенням. Попередній капітан Янукович перейшов на тренерську роботу і в поле не ходить. Але пильно стежить за правильною роботою суддів, адекватною поведінкою вболівальників та грою, щоб вчасно та несподівано для всіх (так веселіше) змінити правила.
 
Гра ще не почалася, але чирлідерша вже свій хід зробила, що врешті-решт, не суперечить встановленим правилам гри та етикету.  
 
Стартові позиції, стратегії та кінцева мета у всіх різні. Спробуємо здогадатися.
 
Для ПР Королевська - ідеальний засіб нейтралізації Данилюка. Він з’явився сам, тому незалежний і некерований. А тут Королевська, що також претендує очолити підприємницьку рать. Тому й заохочують її регіонали. Тому заяви Чечетова про нового лідера не більше, ніж сигнал ПР Королевській: “Давай, родимая, не робей! Если чо, мі тебя не забудем!”. А для підприємців цей месидж звучить так: “Не переплутайте команду, хлопці! Бізнес же всі хотять робити? От і вибирайте правильний бік!”. Це раз.
 
На два Королевська розглядається ПР, як інструмент маргіналізації підприємницького руху. Вибачте, шановна Наліє Юріївно, але для Регіонів всі, хто не свій, - або лох, або інструмент для його розведення. При цьому партійність нічого не значить. Тут справа така. Уявіть собі, що футболісти команди поступово переходять до групи підтримки. Через деякий час розігрівати вболівальників є кому, а грати - нема. Довго така команда протримається? Ото ж.
 
Як кажуть містики третій раз - чарівний. Може вдасться затягнути Королевську з підприємціями в регіони. Оце плюха буде Тимошенко! Та ще й напередодні виборів. Але якщо вдасться просто посварити Тимошенко з Королевською, теж непогано - розділяй і владарюй.
 
Четверте. Королевська  - інструмент (ще раз вибачте) тиску на Тимошенко. Після останнього Шустера “ІБе” остаточно, як Анти-Тимошенко провалилася. Тому може бути задіяна інша технологія: дискредитація воратників. Коли не можна дотягнутися до людини, “вибивають” його найближче оточення. Мета: залишити лідера на самоті. Самотність - дуже потужний феномен, його не можна недооцінювати. Навіть незламні можуть не встояти перед страхом самотності, депривації. А публічне обсмоктування політичної самостності може вбити політика.
 
Для Королевської це шанс, який, як відомо “он не получка, не аванс, он выпадает только раз”. Які перспективи для Королевської в БЮТі? Допоки жива Тимошенко - ніяких, будемо відверті. А рівень внутрішньопартійних інтриг дівчинка вже переросла. А тут - таке щастя. Коли ще випаде нагода офіційно без конфлікту з благословєння її величності Тимошенко (мовчання - форма підтримки) очолити громадсько-політичний рух. Це раз.
 
Два. Політичний авангард підприємців - дуже зручна позиція напередодні парламентських виборів. Очоливши команду підтримки підприємництва, вона отримує той самий туз в рукаві, який можна буде викинути на стіл у зручний момент. Граючи з Тимошенко можна торгуватись за кращі місця у списку та сформувати в парламенті свою власну групу. Граючи з Регіонами можна виторгувати собі відносну самостійність в парламенті своєї групи та невтручання або сприяння (це вже як вдасться) в ході виборчої компанії. Мотивація тут така: “Нам би тільки в парламент попасти, а там ще побачимо хто кого”. Казочку про лисицю та зайця пам’ятаєте? “Ви мені тут дозвольте трохи на краєчку ганку посидіти”. А чим закінчилось? Ото ж.
 
Три. Не вийде зіграти можна буде вийти в самостійне плавання. На худий кінець за мажоритаркою можна буде в парламент потрапити. А там вже й поторгуємось!
 
Для Тимошенко Королевська ще один центр впливу. Разом з Турчиновим та Соболєвим. Не секрет, що Тимошенко попри все гостро пережила поразку на Президентських виборах. І, скоріш за все, відповідальність за провал покладено на Турчинова & Co. Саме тому опозиційним прем’єром став Соболєв, представник ПРП. Поява третього центру впливу врівноважить систему, зробить її більш стабільною, а для Тимошенко забезпечить більший простір для маневру. Це раз.
 
Крім того, якщо її підприємці принесуть додаткові голоси, то нехай трохи побуде лідером. Сателітного руху. Це два. А для публіки це буде яскравою демонстрацією правильності курси ЮВТ. І це два.
 
А три в тому, що виборчу компанію своїх підприємці можуть профінасувати. А в умовах фінансового голоду, це не так вже й мало.
 
З іншого боку Королевська може стати надто впливова і вийти з під контролю. Тому чутки та підозри у грі за синіх змусять Чирлідершу підприємців бути вкрай обережною.
 
Саме тому Тимошенко мовчить. Але як красномовно мовчить! Її мовчання нагадує мені мовчання вовка, коли він вирішує питання з’їсти цього бичка чи нехай ще трохи підросте, м’ясця нагуляє...
 
Ну що ж, панове, залишилося визначити свій резон у цій грі: будемо танцювати, нарешті, їх чи дозволимо, як завжди, танцювати нас? Вирішуй народе... Тільки не помились...
© Дядько бородатий [22.05.2011] | Переглядів: 4339

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.1/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook