пароль
пам’ятати
[uk] ru

ХЕЛП


ХЕЛП
ХЕЛП
 
Емоції били через край.  Нічний Шустерлайф  - повне відчуття ірреальності.
 
Я не спеціаліст з газових питань, але може хоч якось допоможу скласти отой пазл і знайти відповіді на питання, про які вже написали шановні колеги.  В дискусії, що відбулася вночі, я зробив два посилання, які майже не помітили, принаймні вони не обговорювались. Може тому, що  все відбувалось дуже швидко, було не до розмірковувань.
 
http://www.newsland.ru/news/detail/id/511793/
 
Якщо читати посилання ліньки, то лише одна цифра – покладів газу (газогидратів) в зоні юрисдикції  України в Чорному морі достатньо на тисячі років. Так – багато складнощів, але це майбутнє країни.
 
Отже.
Це була чергова мулька для відволікання від дійсності. Технологічно геніальна, якщо таке слово може бути застосовано до повних ідіотів. Геніальность полягає в постановці «конкретних» питань: на скільки років були передбачені пільги і чи прийде Тимошенко до ГПУ – це повторювалось багато разів. Нажаль, майже всі, в тому числі й «адвокати» втягнулися в перепалку з однією істотою. Я не є фанатом Гриценка та Нємцова, але саме вони були на висоті. Так мені здалося.
 
Ізмєна! Державна зрада… Жуть. Темний коридор, лязгання замків, пов’язка на очах, коротка стрижка, …повєрнуться к стєнє, нє обрачіваться, налєво, направо… Позаду – підтягнута, в мундирі, з пліттю в руці, кобурою на поясі - жінка, мрія якої здійснилась… Який за парканом рік? 2011 чи може 1937?
 
Повернімось на декілька років назад. Без низки цифр, відсотків і формул. Хіба що декілька…
 
…Україна в лещатах між Європою та Росією. Одні волають, що Україна не транзитує газ, інші – що задешево газ не віддамо. Народжується угода на 10 років по 450. На перший рік суттєва знижка, ще два роки – перехід на ринкові ціни, далі за додатковими  угодами – звичайна практика довгострокових договорів.
 
Саме з цього приводу весь ґвалт, ізмєна…
 
Шановні автомобілісти! Запитання до вас. Уявіть ситуацію. Поганенький бензин по 10 гривень. Але і його замало. На заправках черги, бензин бодяжать, на роботу доводиться ходіти пішки або стоячи у дірявому трамваї. І тут вам ще кажуть – завтра бензин буде по 20, або по $2,5?  Відповідь ваша не забариться  - ганьба, сволочі, геть!..
 
Згоден. А якщо вам скажуть, що  того бензину буде навалом та ще  є  договір з потужним і солідним партнером (а він таки потужний), що така ціна буде й через 10 років – ви задумаєтесь. Бо ви ж пам’ятаєте, яка ціна була 10 років тому. Бо знаєте, що в світі енергетичні проблеми. І ще ви пригадаєте, що таке був доллар 10 років тому, що він є зараз і що він буде через 10 років. А тут вам ще й кажуть – на перший рік ціна майже не міняється, потім ще два роки – плавний перехід, а потім подивимось. Ну як? Згодні?
 
Майже теж саме було з тим договором. Європа хотіла транзиту – отримала. Росія хотіла продати – продала. Олігархи хотіли отримати газ – отримали, заклавши ціну газу в ціни на продукцію, трохи знизивши «заробітки». І це в умовах «підтримки любого друга», трусоватих міністрів, невідворотньої кризи, дівчаток-шельфовок  з Венко тощо. Отже й в 2018 році газ мав бути приблизно по 450. Це погано? Хто від цього виграє? Та якби би не договір, Росія форсувала би свої Южний і Сєвєрний потоки – трубу можна було би здати на металобрухт.
 
І це ізмєна? Ізмєна була далі. Читайте Харківську угоду.
 
Термін перебування ЧФ подовжено з 2017 до 2042 року. Термін подовжено в обмін на здешевлення для України російського газу шляхом застосування знижки у вигляді анулювання митних зборів. А що про це говорить Конституція? Га?
 
Щорічно, починаючи з 2017 року Україна отримуватиме аж $100 млн. за перебування ЧФ.  Самашедшіє дєньгі! За такі гроші в 2017 році можна буде купити хіба що невеличкий пентхаус або пару футболістів другої ліги одного з островів індійського океану, а в 2042-му році за такі гроші вже з портретом Обами може й придбаємо  на пташиному ринку банку синтетичних білків у зелених чоловічків. А мо через десь через пару-трійку років додаткова угода про перехід на юані буде?
 
НАК «Нафтогаз Украины» полностью рассчиталась с ОАО «Газпром» за импортированный в апреле 2011 года природный газ. Цена природного газа для компании во втором квартале 2011 года составляет около 297 долларов США.
 
Согласно условиям дополнительного соглашения к базовому контракту, заключенного между Национальной акционерной компанией «Нафтогаз Украины» и ОАО «Газпром» 21 апреля 2010 года, цена природного газа определяется с учетом скидки в размере $100 за 1000 куб. м.
По материалам: news.zn.ua

 
Тобто ціна газу, якщо чесно, то  297+100=$397, а зовсім не 297. Адже знижка - це за перебування ЧФ. А чому би не платити Росії 397, а вона хоча би 100 за перебування, як після 2017?  А тому, що харківська угода – політичний бартер. Крапка.
 
Питання, просте як лопата. Навіщо Росії той ЧФ у 2017 році, тим більше у 2042, коли косміческіє кораблі будуть бороздіть простори, а ті ж гуманоїди допоможуть силою думки переміщатися у часі й просторі.
 
Відповідь – потрібен Крим, море, шельф. І не в 2017, а вже зараз. Комуніст Симоненко буде зараз у фаворі сєвєрного сосєда. Бо федералізація – це його,  сосєда, мрія. Бо сам такий. Та й аналогії у історії федералізму є.  І ще хотів спитати. Якути! Як там у вас життя? Жируєте на своїх алмазах-брільянтах?
 
На лайфі йшлося про конкретні питання. У мене теж є низка.
Яка структура споживання газу персонально олігархами, за якою ціною приватні підприємства купують газ, хто і якими  лічильниками його рахує, який технічний стан труби, хто володіє сховищами, хто керує енергетичними компаніями та галуззю в цілому, яка програма енергозбереження, скільки газу йде на виплавку тони металу, скільки в російському газі туркменського, скільки законсервованих свердловин, скільки зайвої електроенергії, чому попри знижки та Харківські угоди ростуть ціни на газ?...І ще десятки… Коли починаєш гуглити - бере жах.
 
Наприклад - це:
http://gklugansk.org/politklub/-yenergeticheskaja-desjatka-aprel-2011-goda.html
 
І ще – дуже важливе. Наближається світова продовольча криза. Найдорожчим стає земля. Будь яка адекватна влада використала би цей шанс, збагативши і себе і народ. Але ж патологічна алчність, «наркотична» залежність від накопичення, намагання урвати все, тільки собі й саме зараз – все це діагноз і терапевтичному лікуванню ця хвороба вже не підлягає.
Ось тому люди у чи не найбагатшій за ресурсами країні Європи живуть бідніше за всіх...
 
«Вначале было Слово и Слово был Бог».
 
Він, наче знущаючись, використав ці два найважливіші слова Всесвіту в назві одного зі своїх створінь, що є квінтесенцією й уособленням цієї, на щастя не вічної, антилюдської влади, влади над напівнімими спостерігачами за знищенням своєї країни, культури, етносу, влади над добровільними рабами спокус і прімітивізму.
 
Амінь!
© Аргум [21.05.2011] | Переглядів: 2907

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.5/76

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати