для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чим і кому завинила "Свобода"?


Чим і кому завинила
Тим, що не зустріла непроханих гостей зі сталінським прапором хлібом та сіллю? Не вийшла з караваєм на рушниках? Не кинулася в обійми "руSSкому міру"?
 
Читаючи й слухаючи в Інтернеті та по телебаченню цілу зливу звинувачень "Свободи" щодо її ролі в нещодавніх резонансних подіях у Львові, задаюся питанням: а що, власне, ця партія зробила не так? Як вона мала діяти?
 
Може їй вартувало б зустріти непроханих гостей з проросійських організацій хлібом та сіллю? Комусь хотілося, щоби особисто Тягнибок виніс кравай на рушниках та доземно вклонився, чи як? А потім запропонував допомогти пронести сталінський окупаційний прапор вулицями міста й розгорнути його на Пагорбі Слави - на "щастя" і  "радість" всім, хто став жертвою комуно-більшовицького режиму на Галичині?
 
Ворог, пальнувши з гармати по нашій території, вторгся на неї. Перейшов межу дозволеного, а з нею і кордон. То що, йому потрібно було кидатися в обійми? Зустрічати з квітами? Розшаркуватися перед ним? То може ми і з німецько-фашистськими загарбникми трохи пограрячкували і не слід було з ними так "круто"? Нехай би робили б, що хотіли на українській землі, а ми б зі всіх сил, як могли, толерували  їх аж донині.
 
Тим більше напередодні, чого тільки "свободівці" не вчиняли, аби запобігти конфлікту, упередити загрозу. І заяви приймали, і до суду зверталися - і до першої, і до апеляційної інстанцій, і владу про можливі провокації, які готуються, попереджали. У всі дзвони на сполох били!
 
А тепер, виходить, що в підсумку, вони ще й у всьому винними виявилися? Зокрема, як можна почути в закидах на їхню адресу, в зіпсуванні іміжду рідного містіа. Міста Лева, де партія корситується найбільшою шаною і повагою з боку городян? Чи не інтереси своїх виборців в першу чергу і захищали "свободівці"? То саме за це і заради цього  їх і обирали!
 
Агов, люди, спам'ятайтеся! Що ви таке говорите і пишете? В який таких провокаціях "Свобода" винна? Що і коли вона зробила не так? А як же терба було (і кому?).
 
Чи коли в неї стріляли, то вона мала подякувати "георгіївському" стрілку і розцілувати його з проханням повторити постріли наскільки куль вистачить? І самій добровільно в чергу вишукуватися?
 
Як так взагалі могло трапитися, що у висновках деяких експертів-аналітиків, крайньої у всіх цих подіях стала саме «Свобода», а не хтось інший? Чи це такий спеціальний маневр, аби відволікти увагу від головних винуватців – владу в Києв, що ввиступила головним замовником сутичок, та її слухняного виконавця - могилівське МВС, що вже давно заслужило на вивіску "НКВД"?
 
Хіба не ясно, що це була спецоперація, до того ж з далеко йдучими цілями, всі ознаки якої видні неозброєним оком! До чого тут «Свобода» і її зрозумла протидія влаштованій у Львові червонопрапорній вакханалії? А як вона мала себе поводити: мовчки спостерігати за безчинством, за наругою над національної пам’яттю всіх українців, а не лише галичан?
 
Радниця президента Януковича Ганна Германа назвала «Свободу» маргінальною. Де, на Львівщині, де у Всеукраїнського Об’єднання більшість? А як же тоді називати Партію регіонів? Причому не тільки на Галичині. Адже рейтинг «біло-блакитних» стрімко наближається до маргінального вже в масштабах не лише окремих регіонів, а й цілої України!
 
Рішення про судову заборону масових заходів в місті з використанням символіки радянського союзу Герман розцінила провокаційним та найглупішим. Але ж в цьому якраз і була запорука унеможливлення сутичок і гарантія розвитку мирного сценарію подій. Так ось, що за її думкою стало провокацією? Отаке рішення суду, що якраз «розрулювало» ситуацію, розводило протидіючи сили, а не навпаки.
 
Те що сталося у Львові, Герман схарактеризувала «отстоєм». Ні! Те, що було у Львові  - це закономірна, логічна і адекватна реакція українських патріотів на зневагу українства, здійснену нинішнім керівництвом країни. А «ацтой», причому повний, це Партія регіонів, Янукович, сама Ганна Герман і могилівське МВС-НКВД! «Ацтой» - це те, що вже рік безсовісні янучари творять з бідною Україною!
 
Це їх потрібно забороняти і гнати з України в шию, а не "Свободу", чи Львів права на проведення Євро позбавляти, як вже пропонують регіонали та комуністи. Це їхню біло-блакитно-червону зграю - за грати і на довічний термін. Заради ізоляції суспільства від особливо небезпечних і невиправних.
 
Схід і Захід разом! СВОБОДУ не спинити!
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [11.05.2011] | Переглядів: 2903
Мітки: #Герман 

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.5/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook