для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чому ми вчимося так повільно?


Чому ми вчимося так повільно?
10 років нами керував Кучма. Шість  після нього – його «знахідки» - Янукович, Ющенко та Тимошенко з наближеними до них в різних комбінаціях. За десять «кучминих» ми зрозуміли, що йому можна довірити готувати тільки збірну з шахрайства та здирництва, а не саму країну до 21го сторіччя. Одне з «пташенят гнізда кучмова» - Лазаренко, заслужило міжнародне визнання у згаданому виді змагань та багаторічну гостинність уряду США (але за наші гроші, мені здається). Інше – Ющенко, спромоглося сплюндрувати та спаплюжити найкращі надії мільйонів людей, їх віру в те, що навіть серед комуно-комсомольських ватажків можуть зустрітися люди, здібні спинитися в дерибані рідної країни та замислитися над її та своїм майбутнім.
Отже, Кучмі Україна заплатила за урок 10 років (та кілька мільярдів доларів зятю),  Ющенку – 5 років (хоча вже за один-два з*ясувалося, що він недарма Кучму «татом» називав). Нинішньому Віктору Другому за цією прогресією (10-5-…) повинно вистачити два з половиною (як раз до передбачуваного Гаплику десь між Євро-2012 та виборами до ВР)! Хоча дуже багато людей (наприклад, ті, що читали «Одлян, или Воздух свободы» - про радянські колонії для «малолєток») були впевнені: йому не те що країну, автобазу може довірити тільки КДБ та й то тільки «в оперативних цілях».
Мені чомусь здається, що при перших вибухах бунту, що насувається, Віктор Другий рішуче чкурне в Москву (більш видовищний варіант, омріяний багатьма українцями та вже, кажуть, апробований ворожками із гепанням з «Аугусти» або разом з нею теж не можна виключати, бо мрії таки матеріалізуються…). Так ось, з кого обиратимемо після Януковича? – якщо вже давати волю мріям, так уявімо, що нам вдалося протягти європейський закон про вибори і в них є шанс  бути чесними. Те, що висуне ПР, в цьому випадку не матиме значення, бо нинішніми темпами її рейтинг зрівняється або й обійде  ющенківський за глибиною падіння.
Тимошенко такого накрутила з газом, Путіним, ПРіБЮТом та Луї Віттоном, що при всьому бажанні я б не дав ій країну для п*ятирічки експериментів. Тигіпко? Я на ньому поставив хрест, ще коли він пішов у штаб Януковича в 2004му. Другий – коли він втік звідти між другим та третім туром. Третій – коли він продав свої банки і ані копійчини не заплатив країні, в якій «заробив» ці гроші. Можна б ще, та вже досить йому, здається.
Я б зумів вважати Яценюка самостійним політиком, аби той пояснив, як він на початку 90х спромігся ще студентом створити юрфірму та де знайшов для неї клієнтів?  Нинішня Україна, на жаль, - це тільки трохи перепрілий «совок» і всі знають ціну тутешньої юриспруденції хоч в 90х, хоч зараз: «закон – ніщо, зв*язки – все». Враховуючи це, за стрімкою кар*єрою кролика-фронтовика явно проглядає впевнена рука тієї самої контори, що єдина могла організувати вступ до «авангарду всіх трудящих СРСР» зека з двома ходками на зону.  Нічого дивного, що ці обидва персонажі не мають проблем з грошима на виборчі кампанії та залюбки мерехтять на Інтері…
Отже, що може нас чекати після овоча – по 5 років Сеніного чи Юліного тренування – і це в оптимістичному наближенні?!..  
Що ж робити? ІМХО, потрібно максимально пришвидшити процесс «навчання» країни (у нас є Інтернет, принтери, живе слово), підсилити зворотній зв*зок, щоб нинішню «еліту» - яка двадцять років знущається з України – безжально, бажано без насильства, але швидко усунути від влади. Як?  Коли почнеться бунт, вона сама майорне до Москви, Європи та теплих островів. Авжеж, треба її готувати до цього: пропагувати сайти голосування типу «Ганьба України»   та нон-стоп мітингу http://www.google.com/moderator/#16/e=6bfcc, голосувати самим та допомагати зробити це іншим. Треба призвичаювати депутатів та інших «хазяїв» життя до думки що й у них народ невдовзі запитає багато про що – і не менш пристрасно, ніж вони у своїх попередників. Ті з «еліти», хто захоче залишитися і кому нема чого боятися – хай покажуть приклад, підтримають жорсткіший контроль виборців (запропонують дієвий механізм відклику депутатів, підтримають ідеї електронного голосування та додаткового бюлетеня для оцінки/покарання попередньої влади, покажуть як «багаті поділяться з бідними» - та поділяться самі  - передавши частину акцій своїх компаній Пенсійному Фондові, наприкладsmile3. Шостого травня у Шустера «фронтмени» влади Лук*янов з Чечетовим спромоглися достукатися до підтримки в межах 0-4% , - так мені навіть здалося, що в них в головах з*явилися якісь думки - так їх напружило!  Але ж публіка навіть не свистіла, майже не сміялася і нічим в них не кидала! Можем же створити атмосферу! Може, спробувати її відтворювати постійно?
Давайте культурно сформулюємо зважені «пробуджуючі» запитання для депутатів і задамо «від медіа та виборців» - як це було з детектором брехні . Щось на зразок таких :
 
1. Як Ви та ваша фракція ставитеся до:
-законодавчої заборони власникам офшорних фірм балотуватися на виборні посади? Чому?
- впровадження електронної системи голосування (з ідентифікацією виборця за відбитком пальця, та цифровим підписом, наприклад) та її застосування в міжвиборчий період для відстежування ставлення суспільства до дій влади. Чому?
2. Як Ви пропонуєте заспокоювати юрби народу, якщо в Україні почнуться масові акції протесту, як в Єгипті, Лівії  та ін..?
3. Чим зможете допомогти лідерам рейтингу «Ганьба України», якщо їх намагатимуться піддати самосуду? (див. додаток).
4. Уявіть, що Ви опинилися без охорони серед мітингу під гаслами «Банду-геть!», Вас упізнали і обвинувачують у дармоїдстві. Що Ви відповідатимите?
 
Запрошую покращити формулювання та пропонувати нові запитання.
 
Додаток - початок з http://badnameofukraine.com.ua (голоси Ганьба/Герой):
Янукович Виктор - 11485 / 407
Табачник Дмитрий - 5373 / 4517
Витренко Наталья - 5023 / 312
Симоненко Пётр - 4963 / 231
Тимошенко Юлия - 4387 / 816
Бандера Степан - 4282 / 12612
Ющенко Виктор - 3879 / 8262
Шухевич Роман - 810 / 4945
Богословская Инна - 751 / 39
Черновецкий Леонид - 560 / 6
Тягнибок Олег - 475 / 2961
Мазепа Иван - 453 / 1741
Шуфрич Нестор - 298 / 9
Огрызко Владимир - 229 / 408
Литвин Владимир - 228 / 3
Ефремов Александр - 217 / 1
Добкин Михаил - 213 / 8
Вакарчук Иван - 183 / 408
Герман Анна - 174 / 9
Яценюк Арсений - 167 / 408
Бузина Олесь - 164 / 9
Чумаченко-Ющенко Екатерина -156 / 408
Кучма Леонид - 110 / 31
Хрущёв Никита - 83 / 8
Ахметов Ринат - 81 / 66
Поплавский Михаил - 78 / 88
Луценко Юрий - 78 / 25
Хмельницкий Богдан - 73 / 72
Петлюра Симон - 73 / 409
Тигипко Сергей - 66 / 52
Лобода Светлана - 61 / 18
Кравчук Леонид - 60 / 23
Могилевская Наталья - 56 / 30
Шухевич Юрий - 55 / 409
 
(по-русски тут)
 
Продовження теми
© LAzart [08.05.2011] | Переглядів: 4334

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.7/19

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook