для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Янукович захищає регіональну мафію


Янукович захищає регіональну мафію
Я не є адвокатом Ю. Луценка. Ми з ним навіть не знайомі. Але я переконана – переслідування його особи з боку Партії Регіонів є яскравим прикладом вибіркового правосуддя. Судіть самі.
    За те, що екс-міністр допоміг власному водієві незаконно отримати 40 тисяч грн (гроші повернуто до бюджету), він вже відсидів за гратами 4 місяці. Тобто, кожні 10 тисяч грн. коштували Ю. Луценкові 1 місяць ув’язнення. Ось така арифметика для опозиції.
    Для влади інші розрахунки, прямо протилежні. За користування 1 тисячею га чорнозему потрібно щороку сплачувати 4 мільйони грн. податків та обов’язкових платежів. А якщо ти без жодного документу роками використовуєш 10 400 га орної землі, можеш не платити ані копійки. Варто лише дотримуватись двох умов: бути членом ПР та ділитись. З іншими членами цієї партії, прокурорами, міліціонерами, податківцями – регіональними призначенцями.
    На Миколаївщині усі гілки влади з сучками належать ПР. Без згоди голови місцевої ОДА М. Круглова в цій області навіть комарі не пищать. Тому будь-які беззаконня контролюються керівництвом області і мешканці змушені писати до київського «начальства». Селяни із с. Лепетиха, Березнегуватського району тричі (!) звертались до Президента України з відкритими, закритими, колективними листами щодо порушення їхніх прав. Адміністрація у відповідь мовчить. Їм бракує слів. Що відповідати? Що, коли опозиціонер одноразове краде 40 тисяч грн – це тяжкий злочин, а коли регіонами крадуть по 40 мільйонів грн. щороку – це зміцнення економіки Миколаївщини в умовах кризи? За таких умов фраза «Янукович бореться з корупцією» викликає вже не сміх, а огиду і сором за тих, хто підсадив цього неосвіченого нарциса в президентське крісло. Додаю лист селян до їхнього улюбленого вождя, тупо проігнорований адміністрацією С. Льовочкіна: «Пане Президенте – Конституційний Гаранте! До Вас в четвертий раз (!) звертаються 900 працівників, пенсіонерів з радгоспу "Реконструція", с. Лепетиха, Березнегуватського району. Ви обіцяли рівність усіх перед законом та недопущення дискримінації за будь-якою ознакою. Ці гарантії складають ст. ст. 21, 24 Конституції України.  Нас дискримінують – протягом 11 років позбавляють права на земельний пай. Хоча в Березнегуватському районі усі, хто працював в сільському господарстві станом на 1995 рік, уже отримали земельні паї. Як того вимагав Указ Президента України № 1529, від 03. 12. 99. І лише працівникам та пенсіонерам радгоспу "Реконструція" місцева злочинна група не надає земельні паї. А керівництво уряду, академії аграрних наук, керманичі  області, району, прокуратура, податкова – усі належать до Вашої Партії Регіонів і "не помічають" беззаконня.
    В користуванні радгоспу "Реконструція" (директор М. Михальчук) станом на 01. 11. 2006 без жодних право встановлювальних документів знаходиться 10  367 га землі. В законодавчих актах про перелік об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації в Миколаївській області, радгоспу "Реконструція" ніколи не було. Але Українська академія аграрних наук,  якій підпорядковане ДП ДГ "Реконструкція", не надає дозволу на паювання землі через реорганізацію ДП "Реконструкція" в колективне сільгосппідприємство. Академія надає брехливі відписки про те, що на 10 367 га вирощується дослідницька продукція та ведеться наукова діяльність. ВСЯ УКРАЇНА знає, що жодної наукової роботи не ведеться. Ще 2007 року після колективних звернень селян президія академії вирішила розділити «Реконструкцію» на 2 господарства. Одному залишити 4 000 га  для наукової роботи. А іншому - передати 6 367 га для земельного паювання. Щоб забезпечити 750 тоді ще живих працівників та пенсіонерів радгоспу паями. Одначе це рішення не було реалізоване. Михальчук з’їздив до Києва і "вирішив питання" на власну користь.
     Керівництво ДП "Реконструція" веде подвійну бухгалтерію, але залишається абсолютно безкарним. Якби земля була розпайованою, за кожен га орендарі платили б власникам паїв по 600 грн на рік (середня норма в районі) та по 30 грн податків. Отже, люди за більш, як 10 000 га, отримували б щороку 6 мільйонів грн. Ми не  отримуємо ані копійки.
    До жовтня 2010 року регіонал Михальчук укладав "договори на спільну працю по вирощуванню сільгоспкультур". Договори суперечили чинному законодавству. Тому він не реєстрував їх ані в сільраді, ані в районній ДПІ. За такими "договорами" Михальчук  передав в користування землю, на якій він ніби-то веде наукову діяльність: Білій О. М. - 3000 га, Капусті О. І. - 1000 га, Капусті В. О. - 1000 га, Ярошу В. В. - 600 га, Одіяк Р. І. - 200 га, Тригубенко В. С. - 100 га, Трегубенко П. С. - 50 га, Запорожченко В. Ф. - 50 га, Поліщук ІІ. І - 200 га, Цимбалістому М. І. - 100 га, Зозулі М. В. - 100 га, Запорожченко В. Ф, - 50 га, Шавлову І. В. – 30 га  та іншим. За цими договорами про "науково-дослідницьке розкрадання" орендарі сплачували "Реконструкції" не по 600 грн за 1 га (як звичайні фермери-орендарі платять селянам – власникам земельних паїв), а лише по 400 грн. Але й ці кошти надходять лише частково і в готівковій формі особисто Михальчуку. Потім хабарі везуться до Києва, Одеси, Миколаєва. І директора ніхто не чіпає. Селяни тим часом продовжують вимирати без паїв та надії отримати їх бодай колись.
    Після численних звернень до генерального прокурора Ваші підлеглі надсилають брехливі відписки. Ці «відповіді» суперечать одна одній, свідчать про тотальну корупцію, стверджують, що жодних порушень ніхто не виявив. На «чорне» кажуть «біле». Судіть самі.
    1. Управління земресурсів ще 08. 05. 08 стверджувало, що від 1995 року «право на землю ДП ДГ «Реконструкція» ЮРИДИЧНО НЕ ОФОРМЛЕНО. Фактично земельна ділянка використовується директором зазначеного підприємства без оформлених правоустановчих документів». Протягом 15 років 10 367 га використовується незаконно. І НІКОГО ЦЕ НЕ ЦІКАВИТЬ. Що змінилось після трьох звернень до Вас? Нічого.  Це ж управління 29. 10. 10 за № п- 1955 знову відписує  селянам, що «право на будь-яке розпорядження земельною ділянкою (10367 га) у ДП ДГ «Реконструкція» від 1996 року відсутнє».
   2.  Прокурор Березнегуватського району 30. 08. 10 за № 270-10 стверджує,  що «договори на здійснення спільної діяльності не реєструвались, ДП ДГ «Реконструкція» укладено договори підряду». ЧЕРГОВА НЕПРАВДА. Жодних договорів Михальчук, дійсно, ніде не реєструє. Бо веде подвійну бухгалтерію. Раніше він нелегально укладав саме «договори про спільну діяльність», а не «договори підряду», як обманює прокуратура. Ця махінація відома усім чиновникам Миколаївщини. Бо без хабарів сховати 10 367 га ріллі – чорнозему від податківців, прокурорів, голови ОДА та голови РДА неможливо! Після поради власного юрисконсульта – прокурора району Михайльчук почав видавати фактичним орендарям на руки ксерокопії (без оригіналів!) так званих договорів підряду. Ці договори є нікчемними фальшивками, які не мають нічого спільного з договором підряду в сенсі ЦК України. В договорах не зазначено ані вартість робіт, ані їх обсяг, ані правові підстави, на яких (цитую договори) «замовник - ДП «Реконструкція» доручає виконавцю роботи з обробітку землі НА ЗЕМЛЯХ ЗАМОВНИКА в особі  Михальчука»! Відколи державна земля стала власністю директора? Усі прокурори, керівники РДА бачили ці фальшиві договори, за якими ховається нелегальна оренда державної землі без необхідної реєстрації договорів та незаконне збагачення групи  «хазяїв району». Але жодної реакції на беззаконня немає. Це означає, що вони «в долі».
    3. Березнегуватська РДА 07. 09. 10 у листі № 17-86-КО-05 також визнає, що ДП ДГ «Реконструкція» не має державного акту на право власності чи користування земельною ділянкою 10 367 га від 1995 року. Попри це РДА вважає нормою брехню: «Підрядні договори укладаються з фізичними особами (котрі не є суб’єктами підприємницької діяльності) для здійснення НАУКОВО-технічної діяльності». Яку наукову діяльність можуть вести друзі директора, у яких навіть вища сільгоспосвіта відсутня? Жодної наукової діяльності особи, що незаконно отримали землю від Михальчука, ніколи не вели, не ведуть і  не здатні вести. Вони і слів «науково-технічна діяльність» не можуть вимовити. На кого розрахована ця брехня від голови РДА регіонала А. Круца ?
    4.  Наступним вирішив написати неправду в. о. прокурора області М. Кунденко. У листі № 07/1 – 2846 – 08 від 10. 09. 10  він заявляє, що «факти використання 10 367 га сторонніми особами, не сплати податків, страхових внесків…не підтвердились». Але ж його підлеглий прокурор району визнав існуючу від 2005 року заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 91 134 грн! То хто з прокурорів бреше і захищає злодіїв та хабарників? Скільки коштує послуга прокурора щодо «неврахування» 91 134 грн.? Або наведіть лад, або повідомте розцінки на послуги прокурорів-адвокатів.
    5. А ще невтомний держкомзем 23. 09. 10 за № Л-443-10  відповів, що «земельна ділянка 10 367 га використовується для забезпечення діяльності УААН України і не підлягає паюванню». Знову - неправда. Академії наук не потрібна ця земля. Бо наукової діяльності на ній від 1995 року не здійснюється. Тому ще 24. 01. 07 в. о. Президента УААН В. Ситник погодився з 10 367 га ріллі «передати 6 000 га Міністерству аграрної політики» для наступного розпаювання між працівниками та пенсіонерами «Реконструкції». Науковці вважають, що для наукової діяльності їм і 4000 га забагато, не кажучи вже про 10367 га.
    6. Заступник голови МОДА регіональний І. Катвалюк за № 1 – 2227-10ГЛ, 13. 10. 10 знову підтвердив, що будь-яке «ПРАВО НА ЗЕМЛЮ у ДП ДГ «Реконструкція» ВІДСУТНЄ . Які ж дії після цієї констатації вжила ОДА? На підставі ст. 119 Конституції України МОДА повинна зобов’язати Березнегуватську РДА відновити порушені права селян на земельні паї, усунути дискримінацію. Замість цього МОДА лише «запропонувала РДА зменшити площу ділянки, що передається (протягом 5 років передається та передатись не може) в користування ДП ДГ «Реконструкція». Для того, щоб з’явилась земля для паювання. Але РДА з дозволу МОДА ігнорує «пропозиції» цієї МОДА.
    7. Останнім 11. 11. 10 селянам відповів заступник голови МОДА  регіонал В. Травянко «ДП ДГ «Реконструкція» фактично використовує земельну ділянку 10 492 га. Право розпорядження цією ділянкою належить до Берегнегуватської РДА». Ось з ким ділиться М. Михальчук.
    А поки що він продовжує роздавати змелю. Наприклад власному водієві він передав 100 га. І як завжди без жодних документів.
    Пане  Президенте, відновіть законність! Мешканці с. Лепетиха мають таке ж право на земельні паї, як й інші селяни, котрі давно отримали ці паї. Частина наших селян від 1995 року вже померли. Михальчук почне паювання, коли всі повимирають, і залишиться лише 40 його спільників (з 900 працівників). Тоді земельні паї михальчуківців складуть не по 5-8 га, а по 200-250 га. Саме такі обсяги орної землі вони планують отримати у приватну власність безоплатно. Безоплатно, якщо не враховувати хабарі чиновникам – регіоналам, Вашим підлеглим».
 
                                                  
Аїда Болівар
© aya [26.04.2011] | Переглядів: 4975

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook