для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Страсті й пристрасті.


Страсті й пристрасті.
Сьогодні Страсна П’ятниця, а вже завтра депутати ломануться в різноманітні церкви з кошиками наперевіс. Не відставатимуть від них й міністри. А попереду звісно ж Янукович на білому гелікоптері.
 
Стоятимуть вони в церкві сумирно, потупивши очі, тримаючи в руках свічечку. Їх уста ворушитимуться ледь помітно й майже невловимо й годі буде второпати, чи то промовляють молитву, чи то підраховують бариші від майбутніх оборудок.
 
Взагалі то цікаво, які ж думки снують там, під черепною коробкою владних мужів. Чи є там смиренність, чи є там покаяння?
 
А каятися їм не перекаятися, бо ж певно не існує жодної з десяти Божих заповідей, яку б вони не порушили. Особливо це стосується заповіді «Не вкради!».
 
Та якщо їх послухати, то вони такі набожні, що мало не святі, то ж всім іншим громадянам держави годі й рівнятися до них. Тільки молитися й радіти, що в нас такі депутати й урядовці.
 
Чи може навпаки – вони усвідомлюють свою гріховність й наввипередки сповідуються своїм духовникам? Наприклад Янукович кається в фальсифікаціях, Литвин у підступності, Чечетов в брехні, всі разом взяті в обдиранні українського народу.
 
Втім, навряд чи. Швидше за все вони переконані, що депутатські, міністерські й президентські посвідчення, це свого роду індульгенція, котра разом з недоторканністю відпускає всі гріхи й піднімає над плебсом, котрий там борсається внизу в болоті гріховності.
 
Вони стоятимуть завтра в різноманітних церквах, опустивши додолу очі й виношуючи плани власного збагачення за рахунок нашого збідніння.
 
Ми бачитимемо  їхні губи, котрі беззвучно щось там шепотітимуть, певно випрошуючи у Бога ще більшого багатства для себе й своїх близьких, й  впадатимемо в гріх. В гріх ненависті, порушуючи другу з Двох Головних Заповідей Любові: «Люби свого ближнього, як себе самого».
 
Та хіба їх можна полюбити?
© R`n`R [22.04.2011] | Переглядів: 5647

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.7/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook