для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Газ, але який?


Газ, але який?
Маю вуйка в Польщі – файному місті Кракові. Колись він жив тут, на Бродівщині, недалеко від давньоруського городища Пліснесько, що згадується у найдавніших літописах. Та примхи політиків- вершителів доль народів примусили переселитися його до Польщі.
Коли був молодший, то приїзджав кілька раз, навіть племінника з собою привозив, щоб той подивився на місце, де була хата його батьків.
Сам вуйко тоді мав намір подивитися на стару черешню у саді – спогади юності, коли сусідська дівчина рвала черешні, а вуйко, тоді ще юнак, тримав драбину і під спідницю сусідці заглядав..ShockHeart
Зараз вуйко з цьоцею старі, вуйко незрячий – наслідок операції на серці, цьоця теж нездорова – до нас уже не приїдуть, мушу я до них.
От взимку наладую торбу добрих цукерок , і вйо!
Краків пречудове місто, люблю ним ходити, дивитися на архітектуру, людей, експозиції..
Цікаво було побачити польський варіант радянського багатоквартирного будинку. Ду-у-же довгий, утеплили, стіни помалювали, вентиляцію добру зробили – по трубах видно на даху, і дах теж є хороший (у нас – без даху, рубероїд смолять).
А під’їзди-то однакові! Тому, щоб жильці не плуталися, біля кожного під’їзду на стіну почепили стилізовані фігурки представників фауни – Збишек живе на території акули, а Юзек – на території горили…

 
Але то все так, вступ..
 
Мені у цьоці сподобалася електрична запальничка – велику іскру давала, газ на кухні так легко запалювала.. Цьоця спрезентувала мені таку запальничку – виробництва Польщі, десять злотих коштує, рік гарантії, я був радий подарунку..
Приїзджаю додому, з тою запальничкою до своєї газової плитки – здрастує, не запалює нашого газу! Треба довго іскрити, ще й підпихати проріззю під сам струміть, і тоді аж за трохи газ спалахне.

 
Виникає запитання – а що ж вони (від газового господарства до міністра енергетики)  за суміш нам продають - буцім метан?
Думав – може пропану чи бутану домішують, так нє – у них температура займання нижча..
Тоді хіба – повітря – найдоступніший газ, витрати лише на лєтрику для компресора, а коштує для кінцевого споживача так само, як і метан..
Тото люди ремствують зимою, що не можуть хатів напалити, а хлібзавод жаліється, що часом хліба не може спечи нормально..
А лічильник-то – крутить! Платіть а то відріжемо!
Ох, Censorship
© цімбора [20.04.2011] | Переглядів: 6279
Мітки: #Бойко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.4/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook