пароль
пам’ятати
[uk] ru

МЕРЦАЛО


МЕРЦАЛО
Мерцало…
 
Задляправди скажу одразу – не читав, ну не читав, хоч і шукав текст тієї книжки про  Єнакієвську махвію – нема! Тобто неначе так:  нема книжки – нема й мафії.
 
Але ж що робити? Отже поговоримо, як у тому старовинному анекдоті, що з бородою, або якщо гішпанською – з барбудасою…
 
…До драки, до хрипоты, о взлете и падении Голливуда, не видя ни одного фильма…
 
Але ж фільмів, або по-нашому - кіна, ми вже надивились до блювотіння. Зараз маємо ще одну серію.
 
К ним приехал, к ним приехал…
 
В Донецкой области автобус, в котором более  сорока журналистов ехали в Донецк, и еще около двух десятков автомобилей, были остановлены на 40 минут из-за проезда кортежа Виктора Януковича.
 
Как передает корреспондент УНИАН, на дороге у поселка Корсунь сотрудники ГАИ остановили автобус, в котором несколько десятков журналистов ехали из Енакиево в Донецк, объяснив свои действия необходимостью пропустить кортеж Президента.

 
Я завжди відчуваю себе, як би то пом’ягше сказати…, не дуже зручно, коли пхаюся поперед тітоньки, що з клумаками, у метро. Згадую одразу Париж, Хранцію, Лондон, класичну літературу… пардон, пліз, мадам…
 
Але ж я не кортеж. Я вранці спочатку йду пішки, потім пересічно прямую у маршруткову колимагу, потім чимчикую поміж бичків, целофанів, пляшок та матюків у так званий “скоростной трамвай”, що суне зі швидкістю здихаючої від нестачі вівса коняки.
 
Йду, чухаю ту волосату поверхню, під якою має бути  - дуже сподіваюсь – його величність мозок, це така гелєподібна субстанція, що за потужністю майже як флешка останньої моделі…
 
Йду й чухаю – а скільки ж ото потрібно кінських сил, щоб провезти колодубасинами корсуньщини півтора центнери ратиць, суглобів, м’яса, лайна у спінжаку, штанях, труселях, шкарпетках, тухлях та ще з неодмінно намотаною на нехуду шию обов’язковою ознакою чоловічої сили – галстуком, або по-нашому - краваткою, що асоціюється або з відвареною у окропі померанчовою скрученою у судомі ракоподібною креветкою, або з  пофарбованою у синій колір казарменою кроватью-ліжком.
 
...А що - складно вийшло? Тому що від душі...
 
Чухаю потилицю… Мозок відповідає енергійним голосом Поручика (вибачте, цитую без згоди): "Щоб транспортувати 150 кіло – достатньо однієї вгодованої  коняки або двох худорлявих. І це з шаблюкою, орденами, з каністрою оковитої, банкою тушонки та пляшкою мінералки."
 
Дякую!
 
Але ж свербить ще спитати… А якщо коняки нема, тим більше нема й двох? А лише страуси та тендітні антилопи?
 
А може улюблену всіма Гравіцапу краще було запиздячити (ой, звиняйте, зірвалось) у рейс Межигір’я - Єнакієво. Це ж швидко й надійно. Але ж на небесах зараз все спокійно, вони вже геть усі синьо-голубі, лише для різноманітності – трохи білого. Ніяких завад.
 
…Отже, на дачі є все. Але нема пальми Мерцалова. Може ця вся бодяга з-за цього?
 
Дехто вважає, що Мерцалов - це якийсь олігарх, що скуповує й садить непритаманні нашому клімату дерева, які випромінюють чудодійні нанохвилі, та має він з цього дерева неабиякий статок, та ще й менеджерам-маркетологам щось залишається.
 
Дурня. Бо…
 
Пальма Мерцалова – це скульптурне зображення пальми, яке створили в 1885-1886 рр. із сталевої рейки коваль Юзівського (тепер місто Донецьк) заводу Олексій Мерцалов та його дружбан-помічник молотобоєць Ф.Шпарин (мабуть Федір...ні..., таки Филипп, або Пилип). Невідомо хто їх кришував та спонсорував молотами, зубилами та наковальнями, але ця залізяка отримала Гран-Прі на Всеросійській промислово-художній виставці у Нижньому Новгороді.
 
Технічні параметри: вага 350 кг, висота 3,5 м, діаметр листків до  2,5 м. Пальму створено з однієї рейки. ЇЇ стовбур тримає на собі 10 листків і зверху закінчується вінчиком. Молот та зубило – єдині інструменти, що використали ковалі.
 
А потім – всесвітня слава. Париж. 1900 р. Гран і знову - Прі.
 
…Минуло багато десятиріч. І от! 17 серпня 1999 року символом Донбасу проголошено - увага! – Пальму, що є ключовим елементом гербу Донецькой області. Копія ”Пальми Мерцалова” встановлена в Донецьку  у виставковому центрі “Экспо-Донбас”. Заради справедливості скажу - у Донецьку був, але пальми не бачив.
 
За ініціативою Донецкого фонду ”Золотий Скіф” - Пальма  тепер це є символ  відрождення України. А ви що – не знали? Не переймайтесь. Я теж не знав. Не знав, мабуть, про це й Гарант. Нє доложілі.
 
Нехай… Але я тепер пишаюсь. Бо у Донецьку – символ відродження. Навіть попри те, що оригінал цього символу відродження України зберігається в музеї Горного університету в Санкт-Петербурзі. А де ж ще, як не там – то є найнадійніше місце…
 
Листья  пальмы символически охватывают все сферы человеческой деятельности, соединяясь в единый мощный ствол, символизируя целеустремленность и единство. Ствол уходит в землю - источник богатств. Увенчан ствол пальмовым листом - символом первенства и непреходящих успехов. Соединение прочного металла, из которого выкована Пальма, с недрами символизирует источник силы и процветания нашей земли.
 
…16 квітня о 10:00 працівники правоохоронних  органів на під’їзді до Єнакієво зупинили автобус з 15 учасниками урочистого зібрання, присвяченого заснуванню Міжнародого політехнічного музею “Український техноленд”, серед яких були представники Росії, Молдови, Туркменістану, Азербайджану… Формальний привід – проходження міграційного контролю. Урочисте зібрання було зірвано.
 
В цей день Гарант приймав участь в заходах, присвячених дню 90-річчю космонавта Г.Берегового. Так, так, того самого…
 
За дивним збігом обставин керівником проекту “Український техноленд” є  Костянтин Воробйов.
 
Він же – видавець книги “Єнакієвська мафія”.
 
Читаю й плачу, майже ридаю. Все ж добре, ніяких претензій…
 
ГУМВД Украины в Донецкой области официально заявляет, что распространенная в сети Интернет информация о задержании главы благотворительного фонда «Пальма Мерцалова» Константина Воробьева изложена некорректно.
 
14 апреля 2011 года в милицию поступило заявление от заместителя председателя Енакиевского горисполкома Е.Озюменко с просьбой «…провести проверку законности создания Международного политехнического музея «Украинский техноленд» на территории шахты «Красный Профинтерн», так как горисполком не давал разрешения на его строительство, а соответственно и проведение мероприятия по его открытию не согласовывались.
 
Для беседы по существу поступившего заявления в милицию был приглашен К. Воробьев, который через 3 часа без претензий к правоохранителям покинул здание ГУМВД области.
 
У прибывших в Енакиево по приглашению К.Воробьева иностранных граждан были проверены паспорта, а затем по их просьбе сотрудники милиции оказали им помощь в перемещении по городу.
 
ГУМВД Украины в Донецкой области обращается к представителям средств массовой информации с просьбой корректно относиться к изложению получаемой информации, не работать кому-то на имидж, пренебрегая законными действиями представителей власти.

 
Для чого я це, що не є мерцаловедом,  написав це?
Лише для того щоб задати декілька майже нецензурних запитань.
 
На кой хер їхати кавалькадою, коли є Гравіцапа?
На кой хер зупиняти рух на дорозі аж на 40 хвилин? За такий час Гагарін облетів пів земної кулі, учні написали твір, лікар зробив операцію, жінка народила немовля….
На кой хер затримувати К.Воробйова з іноземними вченими? Навіть якщо той фонд Пальми з отим Технолендом суто символічні створіння – цього не знаю.
 
А от заступник голови пан Озюменко щось не второпав. Йому запропонували у якомусь місті Єнакієво, що славне лише одним - а інакше його б і не знали, запропонували, увага! – створити на шахті, з назвою, бля, “Красный Профинтерн” конкурентну альтернативу Siliconius Dolinius, а він забздєл.
 
Адже ж, к нам прієхал, к нам прієхал…
 

© Аргум [17.04.2011] | Переглядів: 3691

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/40

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати