для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Отримай драйверлайсенс


Отримай драйверлайсенс
Расскажите как в Штатах можно получить "драйвер лайсенс" и сколько времени и денег это стоит. А то тут нам Могилев предлагает удостоверения поголовно поменять "за сущие копейки". Я так понимаю "копеек" будет в районе 500-600 гр. (80-90 баксов).
Да, и почем ныне "опиум для народа" в смысле: бензин почем в Штатах? Пусть наш "гегемон" оценит и почуствует разницу.
                                                                                                                               SANTA
 
У цій замітці попробую розкрити вам, дорогі відвідувачі "дурдому", як отримують право на керування автом вперше. А вперше отримують "драйверлайсенс" дівчатка у 16 років і юнаки у 17. Конституція США не дозволяє дискримінації ні з якого приводу. Ми всі рівні. А тому водійські права може отримати любий громадянин якщо він не сліпий на обидва ока і не потенційний пацієнт "дурдому". Всі ж другі (без руки, без ніг, з одним оком і т.д.) безперешкодно отримують ліцензію.
 
Окрім того, ліцензію на керування автом може отримати і заїзжий студент чи будь хто, хто отримав на це дозвіл. А в попередній замітці я приводив, що таким дозволом може стати отримання "сошіал сек"юріті" без права на роботу в США. Їздити за кермом авта по США мають право і люди які мають міжнародні водійські права, а також громадяни других держав що мають ліцензії своїх країн. Але останнє можливе тільки на протязі шести місяців.
 
Уявіть собі, що ви американський юнак якому виповнилося 17 років і батьки на день народження подарували вам маленьку Хонду. По двору і прилеглих до будинку вуличках "одноетажной Америки" ви ганяєте аж "гай шумить". А далі страшно. Бо десь у провулку, чи на любій вуличці стоїть (чи рухається) дядько з кольтом і бляхою на грудях. І якщо ти попадешся йому то вдягне на тебе кайданки і відправить в "зібізянник".
 
А щоб такого не сталося  ви йдете до лікаря і берете довідку про ваш стан здоров"я яка дійсна один рік. У батьків чи друзів взнаєте де знаходиться найближчий відділок ДАЙ і йдете туди. На рецепшені вас люб"язно запитують чого ти сюди приперся. "Хочу мати водійські права у своєму гаманці" - жвавенько відповідаєте ви. Афроамериканець (чи вона, бо на державній службі працюють в основному вони) подає тобі листок форми № і ви його заповнюєте. Ось і листок готовий і ви з ним знову підходите до днювального який вам видає номерок по черзі.
 
На табло бід стелею висвічюється номер чергового відвідувача. Ви переконалися, що чекати прийдеться декілька хвилин і на вулицю з"їсти цигарку не виходите. А тим часом поки рухається черга (якщо така на той час буде) ви ще раз заглядаєте в книжку з ПДР. Але відкладаєте її в сторону бо якщо "не наївся..."
 
Щоб одержати в перший раз водійські права вам треба пройти тест на знання ПДР. А тим часом на табло висвічюється ваш (третій, п"ятий чи надцятий №) і ви зрозуміли, що запрошені на екзекуцію. Проходите в кабінку де стоїть комп"ютер, а на екрані монітора світяться рядочками питаннячка. А навпроти кожного по чотири кружечки і від того на який з них ти натиснеш те тобі й нарахує розумна машина.
 
Піт пробирає твоє чоло, ти тремтиш і тиснеш, тиснеш. А ось і останній. Бах... Ти здав теста. А тим часом твої дані вже занесені у пам"ять комп"ютера і будуть зберігатися один рік або до того моменту як ти прийдеш і здаси тест на  водіння автом.
 
З одним ділом покінчили. Тест на знання ПДР здано і заплатив ти державі за це 25 доларів. Але якщо першого разу тест ти не пройшов то через два тижні приходь знову і гвалтуй розумницю.
 
Але ми хлопці розумні й теста пройшли з першого разу. Вам тут же призначають день і час коли вас чекають на тест по управлінню автом. Пройшло два тижні і ви з татом, на Хонді, приїхали здати тест. Екзаменатор просить вас зайняти водійське крісло. А ви ж уже профессіонал. Кинули своє тіло на кріселко аж Хонда трохи не перекинулася. Підігнали під себе крісло, дзеркала заднього виду і пристібнулися ременем безпеки. Все можна їхати.
 
Екзаменатор каже:"Запускай. Поїхали прямо." Виїхали на вулицю і проїхалися з милю по провулках. Все йде добре. Повернулися на тестмайданчик. А інструктор каже:"А тепер заднім ходом, з крутого розвороту ось у ті ворота". Але ви й це можете. і з першого разу вскочили у ворота не поваливши буйків. "Поздоровляю - каже екзаменатор, - Ви здали тест на управління легковиком".
 
Ви проходите в приміщення і через декілька хвилин вас викликають підійти до оператора. Вас посадили перед цифровою камерою і зробили знімок мордочки й запитали чи подобаюсь я собі на цьому знимку. Проходе... Чекаєте декілька хвилин і вам подають картку драйверлайсенса за яку треба сплатити 25 доларів. Всього ж ви сплатили 50 доларів і затративши на це декілька годин на протязі двох тижнів.
 
У разі ж того, якщо ви першого разу не пройшли тест на управління автом, то приходите №-разів поки не здасте. Ніяких курсів, чи ще якогось навчання не потрібно. Ще раз підкреслюю - ніяких курсів. Американці вже народжуються з частковим знанням ПДР і досвідом кермування... А так, як у кожному "дворі" по одному-трьох автах, то діти з молоком матері всотовують автомобілізм.
 
Це так проходить перше отримання ліцензії на право керуванням автом. Якщо ж ви переселилися в другий штат, поміняли місце мешкання, чи вам виповнилося 55, 60, 65 років - вас запросять (листом) поміняти ліцензію. Все дійство пройде так як я описав вище й за ту ж ціну. Але це відбудеться за декілька хвилин (приблизно до 30хв).
 
Що ж стосується нинішніх цін на бензин. Так, ціна зараз росте і на сьогодні вона дорівнює 3,72 долара за галон. А один галон дорівнює 3,78 літра. Грубо - один наш літр бензину "регуляр" (яким я заправляю свої авта) на сьогодні коштує 0,93-0,95 долара. Ціна кожного дня (ввечері) міняється і поки зростає. А коли я тільки приїхав до США ціна регуляра була 87 центів за галон.
 
В америці авта можна заправляти такими бензинами: регуляр, плас і преміум. Це відповідає (приблизно) українському 87, 92 і 95.
 
Прошу, не сприймайте мої нотатки як повчання. Я розповідаю те що є для загального ознайомлення так як Юкеншед поміщав свої світлини про мандри по Америці.
  
 
© VOL [16.04.2011] | Переглядів: 4295

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.2/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook