для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Бажаєте такого - борітеся?


Бажаєте такого - борітеся?
Наприклад. Захотілося мені (тобі, їй, йому і т.д.) купити авто у США. Саме перше, що для цього потрібно, - мати реєстрацію по соціальній лінії. Простіше - треба мати картку соціального страхування (сошіал сек"юріті). Це така реєстрація у соцстрасі з видачею на руки картки з твоїм ідентифікаційним кодом. Картка має розмір і вигляд приблизно як кредитно фінансова картка.
 
Ще років з десять тому таку реєстрацію можливо було провести громадянинові (янці) любої держави що приїхав (ла) до США і хоче скористатися послугами (наприклад) біблеотеки. Цим правом користувалися студенти, що приїжджали на навчання в університети США.
Зараз же нічого не можу сказати про таку можливість. Можливо ще це й діє. Точно не знаю.
 
Так от. Приходите ви на ділерський автомайданчик (наприклад ТОЙОТА) і говорите ділеру, що ви хотіли би купити чи взяти в оренду авто. Ділер вам:"Будь ласочка ваше сошіал сек"юріті (СС)?" І так він перед вами увивається, так "стелить", що той, хто тільки приїхав у США, починає порівнювати відношення ділера до тебе в СРСР чи в Україні з мериканським. А відношення до тебе як до бога - не менше.
 
Подали ви йому СС, а ділер тут же, при вас, набирає на компі всю вашу фінансову історію і за результатами переглянутого дає відповідь:
"Я вам продам авто. Але відсоток, який ви будете сплачувати за нього, буде такий-то через те, що шановний "кастомер" ваша кредитна історія (КІ) не дуже добра. Якщо ваша КІ ідеальна - то ви можете отримати знижки по ціні вибраного авта.
 
І тут ділер, увиваючись перед вами, веде покупця до сотен двух-трьох авт випитуючи якого коня ви б хотіли отримати у власність чи в оренду. А з того моменту, як ви прийшли до ділера, пройшло максимум півгодини.
 
Ви ж, ідучи купувати авто, вже давно знаєте що хочете. Знаєте яку ТОЙОТУ ви бачили у своїх снах. І ось вони перед тобою і четвірки (двигун) і шестірки та й вісімки). І ви зі знанням діла ділеру:"Хочу таку, і з таким, і з таким. А оте щоб було отаке. А оте отаке. І тут щоб було ось так і колір ось такий!" Думаєте ділер розгубився? Ні!. "Ви хочете таку модель і з такими "наворотами"? Бу сделано! Зателефонуйте мені післязавтра і приходьте забирати авто. І т.д.
 
Якщо ж ви вибрали колір, обсяг двигуна і другу комплектацію із того (що на ваших очах) сідайте і протестуйте на дорозі. "Не сподобалося? Сідайте в ось це. І це не таке - тоді ось це". Вибрали. Сподобалося авто до "не могу". Беру, реєструйте!
 
Авто погнали на продажну доводку, а ви зайшли до офісу й продовжуєте оформлення.
 
"Як будете платити?" - питає ділер. "Зразу всю суму чи помісячно? Бо якщо зразу, при ціні авта (наприклад 30000 доларів), вам дадуть знижку у декілька процентів. Якщо ж помісячно - то відсоток буде залежати від стану вашої КІ.
 
Ось це утрясли. Вам передають ключі від новенького авта що вже стоїть гарцюючи перед виїздом з ділерського майданчика. А на ньому нові номери і всі документи у вас в руках. Вам видали на руки терміновий техпаспорт і на задньому склі причепили листочок  де вказано до якого часу маєте право їздити з рожевим листком у кармані. Бо у термін двох місяців зі штатового ДАІ поштою вам прийде "тайтл" і "реєстрейшен" (сертифікат власності і техпаспорт для карману на один рік).
 
Номерний знак (лайсенс) є вашою власністю і якщо ви будете міняти авто, то ви знімаєте його і чіпляєте на нове авто. Якщо ж ви брали авто в оренду, то здаєте номерний знак разом з автом або відсилаєте поштою його в штатове ДАІ.
 
Вся операція купівлі нового авта у вас зайняла дві-три години. І ось ви вставляєте ключ в замок запалення, запускаєте двигуна і вперед по просторах США.
 
Можливо я дещо пропустив. Запитуйте, добавлю.
    
© VOL [15.04.2011] | Переглядів: 2138

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.9/16

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook