для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Житомирська СБУ: Володимира Литвина - за грати!


Житомирська СБУ: Володимира Литвина - за грати!

Фермери Брусилівського району Житомирської області притягнули СБУ до суду

  Мені за цієї влади надзвичайно пощастило – нарешті знайшов людину, якій держава покращила життя ще позавчора. Виявляється, частина грошей, які з нас як з платників податків здирають у великі державні ночви і яких ми вже ніколи не бачимо, хлюпнула через край і потрапила у пазуху простому  селянину - фермеру. Надзвичайний випадок!  Досі ж нікому з обдертого до нитки народу ні копієчки  не перепадало, окрім  великого воїнства бюджетників - міністрів, депутатів, генералів та гвинтокрилих президентів.
 
Але, виявляється, бідують міністри з генералами та інше панство! Тому й організували вони в Україні вражаючі наукові дослідження по відкачуванню грошових знаків з бюджетних ночвів до своїх кишень шляхом посівання мільйонів у землю з наступним збиранням гривневого врожаю – майже як у ляльковій виставі про Поле Чудес  в УКраїні Дурнів.  Ляльководи прозвали цю виставу не «Пригоди Буратіно», а «Порядком  використання коштів державного бюджету для надання підтримки фермерським господарствам», затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.04 року №1102, як компенсація витрат, пов’язаних з розширенням наукових досліджень проблем організації виробництва сільськогосподарської продукції  і видання рекомендацій з питань використання в їх діяльності досягнень науково-технічного прогресу». Яка ж вона захмарна наука, ці державні махінації, що й дочитати до кінця важко, не те що второпати, про що йде мова! Уявіть собі замурзаного продвинутого селянина, який здійснює «наукові дослідження проблем…» і видає «наукові рекомендації з питань…»! Аж лячно стає!
 
Є така думка, що на Житомирщині, як і по всій державі, ці наукові дослідження   здійснювались з чітким розподілом ролей за схемою такого собі "трикутника кохання»:
 
Кут 1. Влада. (Постанова КМУ, «Український державний фонд підтримки фермерських господарств» в особі Житомирського відділення українського державного фонду підтримки фермерських господарств).
 
Кут 2. Наука. (Державний агроекологічний університет)
 
Кут 3. Поле Чудес. (Фермери - конвертатори)
 
Схема надзвичайно проста: «Державний Фонд підтримки…» моніторив виготовлення пакету  документів з таємним грифом «дайте гроші». Науковці, наприклад, з  Державного агроекологічного університету Житомира, документально забезпечували псевдонаукову складову. Все це зв’язувалось одним зашморгом відповідними нормативними юридичними угодами і актами виконаних робіт  з «своїми» фермерами, які спочатку підтюпцем пересувались по державних установах з документами, а потім бігли у банки за грошима. За задумом можновладців на хліб селянам дозволялось залишати невелику комісійну копійчину, а решту на «блюдєчке с голубой кайомочкой» потрібно було подавати благодійникам з державних інституцій. А вже регіональні "вчені науковці", певно, вантажили гроші у лантухах столичним дядькам – не дарма ж вони пітніли,  придумуючи пограбуванню таку довгу й заплутану наукову назву. Таким чином з бюджету, який наповнюється за рахунок народного поту та крові, можновладцями України були конвертовані астрономічні кошти.
 
Цікава подробиця – державні діячі, маючи за мету забезпечити безповоротний рух грошам лише в один бік,  юридично зобов’язали фермерів отримані гривні до бюджету не повертати, тому в офіційних документах і угодах фінансові потоки охрестили «безповоротною фінансовою допомогою». "Гоп-стоп!", - грошам  зворотної ходи немає!
 
Велика невдача великих комбінаторів
 
  Але мова піде не про успішні науково-грошові експерименти влади, а про окремі прикрі невдачі великих комбінаторів. Деякі свідомі фермери сприйняли державну підтримку аж занадто буквально та й насправді вгатили отримані кошти у розвиток своїх фермерських господарств з використанням  досягнень науково-технічного прогресу і ніяких "відкатів"  нікому не дали.
 
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5755.jpg
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5756.jpg
 
Тобто, витратили державні гроші на закупівлю техніки, добрив, посівного матеріалу, засіяли поля та зібрали гарні врожаї, а на решту накопичили трохи жирку на розвиток селянської справи, радіючи державній підтримці та терміну «безповоротна».
 
Аж тут, раптом - «дзелень!» телефон! «А ну, віддавай гроші!». «Це, мабуть, жарт», - вирішив фермер Головієнко Петро Васильович з села Биків  Брусилівського району Житомирської області. Аж тут знову – «дзелень»! «Віддай гроші по доброму, а то погано буде!», - погрожував здирник, який назвався співробітником Управління Служби Безпеки України в Житомирській області. «Дзелень, дзелень!», – і гості в хату, перевіряльники з контрольно-ревізійного управління разом з працівниками СБУ. Починаючи з 2006 року, товчуть фермера аж по сьогоднішній день.
                                                          
    Відео "Гоп - стоп!"  http://youtu.be/Vo1SopfAaU4  

  Одного похмурого ранку, після чергового «дзелень» вкотре приїхала бригада КРУ разом з майором контррозвідником СБУ Володимиром Кондратюком. Обміряли гектари, рахували мишей у полі, дегустували хімічні й натуральні добрива – не віддає фермер «відкат»! Тоді товариш контра ще раз особисто виїхав у чисте поле, взяв селянина за комірець і лагідно так запропонував: «Дай мені 200 тисяч і все буде шито-крито, навіть отримаєш з бюджету ще 300 тисяч гривен так само безповоротно».
 
Хто-небудь хоч раз спробував забрати у селянина його граблі, заступ або шматок хліба, а тим паче гроші? Ні? І я не раджу. Відмовив фермер своєму споконвічному  ворогові - чекісту. «Ну що ж, не бажаєш по доброму - будеш тепер знати…». Вже пізніше, у перервах між судовими засіданнями за позовом фермера до СБУ про відшкодування завданої шкоди, майор додав: «Нам люди готові руки цілувати, щоб ми кримінальні справи на них не заводили, а Ви СБУ до суду потягли».
                                                    
  Відео "Дядя, дай мільйон!"   http://youtu.be/VdHljkfhByM
                                                
Відео "Замордували СБУченці"  http://youtu.be/uOh9Ni6NCWI
Можна лише здогадуватись, куди ще їх люди цілують, якщо звернути увагу, як хвацько з науково-грошового експерименту слідчі СБУ вичавили цілувальників - державних службовців, безпосередніх організаторів і виконавців наукового експерименту по державній підтримці фермерства, або, іншими словами, поцуплення бюджетних коштів у особливо великих розмірах.  Натомість чекісти вчепилися у простого селянина з однією-єдиною блакитною мрією - забрати гроші. Цікаво, на чиє прохання?
 
Державні янголи і сільський гіпнотизер
 
  У 2007 році справу за позовом контрольно-ревізійного управління до "Житомирського відділення Українського державного фонду ..." , фермера Головієнка і Державного агроекологічного університету  під тиском і пильним наглядом працівників СБУ, які чомусь були присутніми на засіданнях, розглядав у Житомирі господарський суд, цивільне рішення якого "віддайте гроші" дотепер оскаржується.
У "Обвинувальному висновку» Управління  СБУ в Житомирській області від 19 грудня 2008 року чорним по білому написано, що підставою для порушення кримінальної справи №316 проти фермера Петра Головієнка вважається "факт вчинення службовими особами Житомирського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (далі – відділення Укрдержфонду) у 2005-2006 роках розтрати шляхом зловживання службовим становищем бюджетних коштів у сумі 330506 грн. 40 коп., тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України".  Але Житомирське відділення ці кошти не виділяло, бо мало право самостійно розпоряджатися грошима у розмірі не більше 25 тисяч - фінансова доля всіх проектів більшої вартості вирішувалась у Києві, в Українському державному фонді.
Хоча дещо раніше, у жовтні 2008 року, той самий слідчий СБУ капітан Весельський  "склад злочину" особисто закопав назавжди й глибоко - відмовив в порушенні кримінальних справ проти чисельної групи службових осіб Укрдержфонду, як  житомирського, так і столичного (за винятком колишнього директора житомирського відділення Олійника) за ознаками злочину, передбаченого п.5 ст.191 КК України, у зв’язку «з відсутністю в їх діях складу злочину»
Фото СБУ повідомляє: дякуємо за поцілунок - ви "відмазані"  
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5750.jpg
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57491.jpg
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5748.jpg
До того ж капітан СБУ з веселим прізвищем зробив це так хвацько, що з його відмовної постанови вийшло науково- криміналістичне відкриття. Наприклад, діячі Держфонду хоча й зобов’язані були перевіряти всю документацію, тим паче, що вирішувалось питання про виплати з бюджету «особливо великих розмірів», але чомусь не перевіряли і саме тому не винні… У підсумку, згідно з офіційними документами, фото яких ви бачите,  вийшло, що у жовтні 2008 року  "цілувальники" були вже невинними як янголи, а у грудні веселий чекіст постановив порушити кримінальну справу проти фермера Петра Головієнка на підставі вчиненого тими ж невинними янголами Укрдержфонду "злочину", який вони не скоювали.
 
Є здоровий глузд? Нема. Саме за такі речі у свій час розстріляли Лаврентія Берію.
Таким чином СБУ завела кримінальну справу на фермера, зліпивши з селянина із забутого богом села Биків Радомишльського району образ «головного науковця-експериментатора всієї України», який, цитуючи матеріали  кримінальної справи, «підробив офіційні документи» (саме ті двосторонні нормативні документи, які, згідно з Постановою КМУ розробляли, затверджували й перевіряли відповідні державні установи!) і шляхом умовляння (!!!) отримав кошти з держбюджету, про що слідчий розповідає байку ще в одній відмовній Постанові від 03.11. 2008 року щодо уникнення  кримінальної відповідальності проректором Державного агроекологічного університету Обиходом Анатолієм Івановичем.
Український фермер переплюнув всесвітньовідомого гіпнотизера Кашпировського! «Умовляю перерахувати мені 300 тисяч, умовляю…». Бац – і хлюпнули гроші на рахунок, біжи у банк отримувати. Про такого умовляльника можна тільки мріяти!
 
Державні транссвистуни
 
Фото СБУ повідомляє: Державним агроекологічним університетом керують транссвистуни
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57451.jpg
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57445.jpg
  Варто окремо зупинитися ще на  деяких моментах "відмазування" слідчими СБУ  інших «цілувальників», котрі теж цей грошовий куліш варили. У ході слідства з’ясувалось, що Державним агроекологічним університетом керують, або, якщо вірити слідчим СБУ, роблять вигляд, що керують, ректор Антон Малиновський по черзі з проректором  Анатолієм  Обиходом. Чиї  підписи, завірені справжньою печаткою їхньої "альма матері", стоять поруч з справжнім  прізвищем ректора Малиновського на справжніх кошторисах, угодах з фермером, актах виконаних робіт тощо? Слідчий СБУ над цією загадкою довго не розмірковував і «встановив», що пан ректор Антон Малиновський, мабуть, знаходячись у стані трансу, взагалі нічого не підписував, ні про що не знав і не мав влади над печаткою університету, а документи підписував за нього у стані трансу, не відаючи, що робить, його заступник проректор Анатолій Обиход, проти якого кримінальну справу  нема за що порушувати, бо він теж нічого не усвідомлював після гіпнотичного «умовляння». За логікою слідчого виходить, що Державним агроекологічним  університетом керують такі собі дурники у трансі, які приймають участь у  просвистуванні мільйонів державних коштів - транссвистуни, одне слово. Добре, що не трансвестити...
Хто в таку маячню повірить? Крім слідчих СБУ  – ніхто. Чому СБУ відмовила в порушенні кримінальних справ стосовно цих транссвистунів та їхніх  друзів із столичного «Державного фонду …»?  Якщо в їх діях нема складу злочину, то нема злочину взагалі, а фермер тим паче ні в чому не винний. Тоді виходить, що й документи, про які СБУченці стверджують, що вони фіктивні, зовсім не фіктивні, якщо янголи, які приймали безпосередню участь у їх виготовленні та перевірці, теж ні в чому не винні? Якась тотальна незайманість виходить...
 
Але чому ж тоді репресують фермера? А-а, згадав – за відмову «поділитися» отриманими коштами.
Не поцілував СБУ у дупу!
Ось такі голі й не смішні факти про цькування фермера, який відмовився дати хабар у 200 тисяч.  Спочатку  перевірки і ревізії, які не виявили чогось особливого й кримінального, але  фермер вперто не платив хабар. Тоді слідчими Управління СБУ було вчинено злочин - свідомо незаконно порушено кримінальну справу проти фермера-депутата, пізніше скасовану відповідною Постановою прокуратури Житомирської області.
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57641.jpg
 
Один раз - не папуас
 
  Ну що ж, один раз – не папуас, вирішили СБУшники і звернулись по допомогу до свого давнішнього надійного  спільника, майстра юридичних імпровізацій  пана Чумаченка, першого заступника прокурора Житомирської області, юриста 3-го класу, який, бувши на той час в.о. прокурора, за "папуасною" традицією теж незаконно ще раз порушив проти впертого селянина кримінальну справу. Він не міг не знати, що для таких повноважень такої посади, як в.о. прокурора, в Україні не існує і ніякий в.о. ніякі справи порушувати не має права, про що фермеру письмово повідомив особисто міністр юстиції України та інші «авторитети у законі».
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57531.jpg
Але ж друзі просять… Прокурор на коротенькому ланцюжку "друзяк"  бігає вже  давненько і  намуляв очі  навіть  Європейскому суду з прав людини. А нещодавно знову попався "на гарячому", коли непорядно «душив»  ще одного фермера з Радомишльського району - заборонив надати йому землю в оренду, посилаючись на розділи закону, які, навпаки,  зобов’язують владу виділяти землю. Мабуть, потай сподівався, що ніхто ці закони читати не буде. Про таку звичайну для пана Чумаченка практику розповідає на своїх шпальтах Всеукраїнська газета асоціації фермерів «Фермер України» №5 за 18 березня 2011 року у статті «Рейдерське захоплення чи блюзнірське ідолопоклонство перед вказівками «верхів»?
Надалі події розвивалися у тому ж  жанрі: «один раз не п…с, другий раз не п…с, третій раз не п…с».  Що не рік -  обшуки, ревізії, зустрічні перевірки господарської діяльності, «незаконно порушено- відмовлено- незаконно порушено- відмовлено… справу передано до суду» .
Вражає ще один надзвичайно показовий факт – чекісти  надсилали офіційні запити у психлікарню про те, чи у фермера Петра Головієнка, бува, «не того…» з головою. «Не того …, здоровий», - отримали відповідь. Загалом, це не поодинокий випадок на Житомирщині, коли, порушуючи законодавство, «контора» за давньою традицією намагається зробити хворими на голову тих, хто їм добряче хвоста прищемив.
Я вже не здивувався, коли селянин розповів про те, як викрив працівників СБУ у крадіжці  документів, що були їм потрібні для подальшої фабрикації кримінальної справи. А ще незаконно вилучили деякі оригінали юридичних  документів фермерських господарств, що практично унеможливило здійснення господарської діяльності, що в свою чергу призвело до загибелі яблуневого саду з 16 тисяч дерев.
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5766.jpg
 
Обписана Фемида
 
  У цій справі є також цікавий епізод про те, яку саме пісню у стані трансу просвистів тепер вже колишній (слава Богу!) голова Апеляційного суду Житомирської області,  член Вищої Ради юстиції  пан Прокопчук (одного разу він вже був героєм публікації «Чи дружить Член з Головою"). Уявіть собі, цей голова (або "член"?) вирішив,  що ніхто не помітить банальної підробки - взяв, та й поставив іншу дату на процесуальному документі, посилаючи фермера подалі у відповідь на його законне звернення. А коли, як школяр, попався,  то офіційно пояснив, що «обписався» випадково.  Памперси треба вдягати, пане енурезний діяч, коли на догоду шефам фабрикуєте матеріали справ і благословляєте неправедні судові рішення! Прізвище цього пана теж добре знане у Європейському суді з прав людини (українці оскаржують фантастичні замовні судові рішення, до прийняття яких він мав безпосереднє відношення).
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5757.jpg
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN5757.jpg
Підтримуючи беззаконня, вирішив погратися у дурня з юстицією  прокурор Житомирської області, радник юстиції 3 –го класу пан Франтовський, до якого фермер звернувся з вимогою покарати ґвалтівників українського правосуддя. Що повинен був зробити прокурор? Або порушити кримінальну справу, або ж відмовити в її порушенні, про що скласти відповідну Постанову і надати примірник скаржнику.  Прокурор, схитрувавши, теж по дитячому обписав Фемиду,– склав відписку, а відписка, як відомо, оскарженню у судовому порядку не підлягає. Ну такі вже хитруни ці юстиціонери  3-го б… класу!
http://svoboda.zhitomir.ua/wp-content/uploads/2011/04/DSCN57672.jpg
Але ж і впертий селянин попався чекістам!
Петро Головієнко та вся його фермерська родина, загартовані багаторічними походеньками по судах та слідчих управліннях, підрахували отримані внаслідок дій органів НКВС збитки і звернулись до суду з позовами про відшкодування (нечувано !!!) Службою Безпеки України заподіяної шкоди. Судові справи мають всі ознаки перспективних, якщо кінець кінцем потраплять на розгляд  до Європейського суду з прав людини. Хіба фермери - не люди? Люди, які годують державу Україна.
 
Житомирська СБУ: Володимира Литвина – за грати!
 
  Але найбільший головний біль Управлінню СБУ в Житомирській області і прокурорам з суддями забезпечив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин (до речі, полковник СБУ у відставці), який у березні 2011 року, перебуваючи у Житомирі на сесії обласної ради, «За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного сільськогосподарського виробництва, впровадження нових форм і методів господарювання, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм» урочисто нагородив  українського фермера Головієнка Петра Васильовича медаллю та Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом». Тобто, ту діяльність, за яку фермера намагаються посадити за грати років на 12 як за злочин, Верховна Рада України разом з Головою визнала заслугами перед українським народом!
А тепер вгадайте, який номер стоїть на відповідному Розпорядженні Голови Верховної Ради? Правильно, той самий, що й на кримінальній справі фермера – № 316!  Цікаво - це чорний гумор, натяк чи випадковість?А тепер вгадайте, який номер стоїть на відповідному Розпорядженні Голови Верховної Ради? Правильно, той самий, що й на кримінальній справі фермера – № 316!  Цікаво - це чорний гумор, натяк чи випадковість?
Тепер  слідчі СБУ, згідно із законодавством, зобов’язані дослідити цей факт  та за виготовлення «шляхом умовляння» фіктивної грамоти і фіктивної медалі порушити кримінальні справи проти «спільників» селянина - Володимира Литвина і Верховної Ради України! Або зробити відмовний матеріал, за звичкою визнавши їх «транссвистунами».
Петро Головієнко чекає наступного «дзелень» з вимогою: «А ну, віддавай медаль по доброму, а то погано буде - і тобі, і спікеру…»
 
P.S.
Подейкують, що влада уКраїни Дурнів, врахувавши веселий досвід  чекістів і науковців, втілює в життя новітні схеми  поцуплення народних грошей: 1. Податковий кодекс; 2 Нацбанк….; ….; ...
І щоб більше  ніяких фермерів!
Також ходять чутки, що Служба Безпеки України нетерпляче очікує затвердження «Доповнення до Статуту організації», а саме  нової редакції розділу «Правила службового етикету»:
«… під час зустрічі з колегами, фермерами, науковцями, урядовцями та іншими транссвистунами, з Головою Верховної Ради України,  притуливши правицю до скроні – свиснути»
 

© В.Свобода [07.04.2011] | Переглядів: 10566

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.5/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook