пароль
пам’ятати
[uk] ru

Весняні струмочки протесту.


Весняні струмочки протесту.
Сьогодні зранку виїхав  у Чернігівському напрямку щоб зустріти східну колону протестувальників, учасників Автомайдану.  За Броварами побачив групу автомобілів зі знайомими прапорами і символікою. Під"їхав, вийшов із авто, побачив цих людей, що вже чотири доби у дорозі, їх радісні, доброзичливі посмішки і на душі стало тепліше.  Коли під"їхали усі учасники автопробігу, ми рушили і останний ривок на Київ почався. Без будь-яких ускладнень дісталися до Паркової алеї, де зупинилися, щоб скоординувати спільний під"їзд на Європейську площу разом с Західною автоколоною.  На годиннику було 11:45 і я змушений був покинути колону, щоб не запізнитися на зустріч з дурдомівцями біля Філармонії.
 
На Європейській площі, коло Українського дому вже готувалися до мітингу. Зібралося близько 500 осіб, гучно грала музика і настрій був святковим.
 
Дурдомівців було малувато, але це були друзі, з якими ми зустрічаємося вже не а перше: Аргум, Аір-інфо, Резерв, Станіслав і Cat_in_i.  Звичайно, якби не відстань нас було б на багато більше, а кияни, на жаль вже не в перше виявляються байдужими до протестних акцій.., хоча,  дехто не мав змоги у цей час  покинути роботу.
 
Інтересний момент.., перед підходом наших колон, з"явилися невеликі групи автомобілів із символікою "Молоді регіонів".  Коли вони проїзжали повз нас, ми показали їм середній палець…
 
Нарешті підійшли наші колони, приблизно 100 автомобілів, це був досить урочистий момент. Уся площа потонула в морі автомобілів і прапорів.  Почався мітинг.
 
С закликами до об"єднання зусиль жителів усіх регіонів України виступили організатори акції. Представник західної колони розповів, як до них приєднався пенсіонер з Одеси, який хотів своєю участю показати, що усі українці разом виступають проти влади, що ніякого розбрату між Заходом і Сходом немає.  
 
Дуже яскраво виступила Наталія Королевська, співголова Ради підприємців України, голова Комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва. Вона сказала:  «Перший дзвінок пролунав восени минулого року на Майдані Незалежності. Тоді нам пообіцяли врахувати інтереси людей. Але у відповідь люди одержали економічні репресії, знищення малого бізнесу, зростання доходів найзаможніших і зубожіння більшості населення України. Головна вимога Майдану – «проведення народних реформ» - не виконана. Сьогоднішнім АвтоМайданом ми ще раз висуваємо владі наші вимоги. І якщо людей не почують і цього разу – ми збудуємо великий автомобільний Щит свободи - від Львова до Луганська…  Підприємці вимагають від влади зупинити економічні репресії, які сьогодні йдуть у країні. Зупинити тотальне знущання контролюючих органів над усією економікою України. Також ми наполягаємо на тому, що необхідно переглянути антинародні реформи – пенсійну, трудову і житлову, як такі, що направлені проти людей. Мета цих реформ одна – зробити людей жебраками, тому що жебраками набагато легше управляти. І третя наша вимога – прийняти «Народну реформу», яку ми підготували. Йдеться про пакет законопроектів, обговорення яких за участю понад 200 громадських організацій України ми провели по всій країні».
 
Також виступив народний депутат Михайло Волинець, який попередив керівництво Держави, що якщо воно не закінчить знущатися над країною, народ України візьме владу у свої руки.
 
Учасники мітингу на Європейській площі дали владі місяць на виконання вимог, які сформульовані в "Ультиматумі українського народу". В ультиматумі містяться вимоги припинити репресії проти учасників "податкового Майдану", притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, винних в нанесенні збитку економіці України у особливо великих розмірах, внаслідок введення в дію Податкового кодексу і закону про держбюджет на 2011 рік, змін до закону про держбюджет, закону про єдиний соціальний внесок, інших законодавчих актів, прийнятих з порушенням Конституції і чинного законодавства України.
 
Також в ультиматумі міститься вимога відставки уряду Миколи Азарова у повному складі, відміни законів України, прийнятих з порушенням Конституції і чинного законодавства, вимога створити робочі групи з числа підписантів меморандуму про взаємну підтримку для розробки проекту нового Податкового кодексу, який забезпечить розвиток малого і середнього бізнесу, економіки України в цілому, а також по розробці нового пенсійного законодавства, Трудового і Житлового кодексів на базі європейського досвіду.
 
"Якщо це не буде зроблено в місячний термін, ми формуємо комітети народного громадянського контролю в регіонах України. На основі представників комітетів скликаємо народне віче з метою повернути владу народу України у рамках діючої Конституції України, проводимо мобілізацію кращих синів і дочок України для наведення правопорядку в державі", - сказано в ультиматумі.
 
Це був дуже інтересний день. На площі я зустрічав людей, яких не бачив з часів Майдану 2004 року, настрій, не зважаючи на погану погоду, був дуже піднесений.  Побачив Наталію Королевську, яка давала коротеньке інтерв"ю якомусь телеканалу, почекав поки вона закінчила, підійшов до неї і сказав: "Пані Наталія, я представник відомого інтернет ресурсу "Дурдом", вона відповіла: Я дуже добре знаю цей сайт, і із задоволенням  його читаю".   Тоді я набрався сміливості і запропонував їй сфотогафуватися з дурдомівцями, "З задоволенням", відповіла пані Королевська.  ...Тут трапився казус, у фотоапараті сіла батарея.  Виручив колега і Аір-Інфо, який швиденько надав свій апарат, за що йому велика подяка.
 
Сьогоднішня акція, на мій погляд, поклала край  всім розповідям про те, що протест підприємців, це "бунт торговців", які вирішують для себе  "шкурні" питання. Люди скандували: "Хама геть", "Зека на нари". Я бачив там опозиційних депутатів, представників інтелігенції, відомих політиків, журналістів.
 
Ця акція вдалася на славу...   Це був один з перших кроків до перемоги….    
Схід і Захід - разом.  Слава Україні!!!
 


   біля Броварів.
 

 


зупинка на Парковій алеї
 


 


 


східна автоколона прибуває на Європейську площу
 

привіт Стефанії
 

 


прибула західна колона
 

 


організатори автопробігу і Н.Королевська дають інтерв"ю
 


виступає голова незалежної профспілки М.Волинець
 


 


фото на згадку
© дуплет [25.03.2011] | Переглядів: 5130

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.4/63

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати