для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Між нами, лицарями


Між нами, лицарями
Ну от, нарешті і на нашій вулиці свято. Патріарх Ієрусалимський Теофіл III посвятив прем'єр-міністра Миколу Азарова в лицарі православних хрестоносців святого храму Гроба Господня.
 
"Хочу проголосити вас великим командором ордена православних хрестоносців святого храму Гроба Господня", - сказав патріарх. І нагородив Азарова золотим хрестом, короною, вінком і зіркою. Щоправда, про лицарські подвиги новоспеченого командора анічичирк. Втім, це не так вже й важливо. Подейкують, що зараз не обов’язково битися во славу Гроба Господня зі списом чи "калашом"" в руках. Ратні подвиги можна з таким же ефектом замінити спонсорською діяльністю.
 
Що таке спонсорська діяльність? ─ Ну, як говорив незабутній Аркадій Райкін, «это по-научному, вам не понять». А щоб було зрозуміло, це означає грубий пакунок вічнозелених американських гривень. Можна й європейських. Тоді Теофіл кого завгодно призначить хоч простим лицарем, хоч командором, хоч командором над командорами. Усе залежить від товщини згаданого пакунка.
 
Втім, що би там не патякали злі язики, а Теофіл III приємно полоскотав п’яточку національної гордості українців. Пишаймося, братове! Відтепер прем’єром у нас не якийсь там кровосісь ( в миру Азаров), а Великий Командор Пахло, коронований самим Теофілом III.
 
Оголошення в газеті: "Іван Лайно змінив ім’я на Альберт". Дрібничка, а приємно. І хоча лайно так і залишилось лайном, але ж Альберт – це вам не Іван. Тепер зрозуміло чого це Миколі Яновичу "жить стало лучше, жить стало веселее". А віднині буде ще "вєсєлєє".
 
Уявляєте, відважний лицар Пахло верхи на коні на прізвисько "Бентлі", з короною на голові, золотим хрестом на грудях і зіркою на лобі. А в руці довжелезний спис, яким він вражає і корупцію, і кризу, і інфляцію. Бурхливо зростає ВВП, ще більш стрімко зростають ціни і тарифи, нарешті настає довгоочікуване покращання життя вже позавчора.
 
От тільки гризе хробачок сумнівів, чи не надто необачно вчинив наш достославний лицар. Викличе  його бос на килимок та й спитає руба, як це заведено між нами, проФФесорами:
 
─ Ты чё, совсем оборзел, командёр грёбаный? Обошёл меня по бровке? У меня только орден князя Владимира от Гундяева да какая-то побрякушка от УПЦ МП. А ты себе и крест, и звезду, и корону. Не на моё ли место метишь? Не по понятиям живёшь, козёл.
 
Гляди й потурить нашого лицаря з прем’єрської посади. Призначить, скажімо, відомого реформатора чи Миздобула, а нам як бути? Звісно, крутий мачо це непогано, "український прем’єр" теж годиться, з ними покращання життя не забариться. Та це не Командор, на національне надбання аж ніяк не тягне. Чим же пишатися будемо? Мабуть доведеться заснувати орден лицарів Української Домовини. А претендентів на це почесне звання – хоч греблю гати.
 
© Дмитро Ремиженко [16.03.2011] | Переглядів: 2581
Мітки: #Азаров 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.7/50

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook