для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Намордник для мисливця.


Намордник для мисливця.
Я колись дивився серіал «Спрут» про безкомпромісного комісара Каттані та страшну сицілійську мафію. «Як добре – думав я – що не живу в Італії!» Ця страшна мафія, корупція, що пронизує все італійське суспільство…
 
Коли я читав історичні книжки, де польські пани – магнати полюють на українських селян, як на звірів, де російські пани і наші підпанки шомполами закатовують на конюшні кріпаків, я страшенно тішився, що не живу у ті страшні часи.
 
Зараз я читаю новини і мені дивно, що я тут все ще живу. Все ще живу?!
 
Вулицями наших міст треба ходити та їздити обережно – іноді не всі джипи вміщаються в дорогу. Полями та лісами нашої благословенної країни треба також ходити обережно. Бажано вночі. Інакше застрелять, як куріпку. Зараз я страшенно хочу в Італію з її доброю і милою «Коза нострою» та «Каморрою». Мені важко уявити, що адвокат Терозіні полює на людей. Чомусь здається, що у адвоката Терозіні є внутрішнє гальмо, яке відсутнє у наших «законників».
 
Італія, Італія! Італія все ще бореться з мафією! Вона забула, що мафія безсмертна. Ми вирішили, що  це безперспективно і наша мафія органічно вросла в державний апарат. Здається, вперше у світі ми можемо продемонструвати, що рак і уражений ним організм можуть співіснувати якийсь час.
 
Я, за звичкою, розтікаюся «мислію по древу», як Віщий Боян зовсім не тому, що рефлексую з останнього  тижня, а просто тому, що сказати щось нове і дошкульне стає все важче. Один з прийомів сатирика – сарказм – стає безглуздим, коли в житті остаточно перемагає цинізм. Я, кілька днів тому, сів було написати щось таке уїдливо – дошкульне про полювання Лозинського і побачив, що все вже сказано:
 
«Народный депутат Украины, член фракции БЮТ Владимир Пилипенко обратился к министру внутренних дел Украины Юрию Луценко с просьбой рассмотреть возможность награждения лиц, которые задержали вооруженного преступника в Голованевском районе Кировоградской области. Об этом сообщает УНИАН.
"Как отмечают правоохранители, именно благодаря деятельности по выполнению гражданского долга невооруженных людей - народного депутата Украины Лозинского, прокурора Голованевского района Горбенко и начальника Голованевского РО УМВД Украины в Кировоградской области Ковальского, - которые, подвергаясь смертельной опасности и рискуя собственной жизнью, задержали преступника", - отмечает Пилипенко.»
Дурдом
 
Це фініш. Я здаюсь. Сарказму не вийшло. Цинізм Пилипенка перейшов межі больового порогу. Я гадав, що бридкіше не буває  ніж штраф Каліновського 17 гривень за вбивство двох людей і грамота Ківалову (за проведення виборів-2004, очевидно?). Я гадав – це межа здорового глузду для психіки. Але Пилипенкова ініціатива розсунула межі можливого для наших депутатів. Я вкотре подивувався неймовірної сили дебілізму, який вражає наших політиків. Слухайте, товариші з БЮТ, ви хоч розумієте, що обравши тактику однозначного ЗАХИСТУ сучого сина, тільки тому, що це «НАШ СУЧИЙ СИН» ви упевнено викопали могилку не Лозинському і його депутатству, а перспективам БЮТ взагалі? Обісрався один Лозинський, а ви умудрились обляпати весь блок! Воістину – НІЧОГО не треба робити ПР і Віктору Федоровичу для спалювання рейтингу БЮТ і Тимошенко особисто – все самі зроблять члени БЮТ. Вікторе Федоровичу, звільняйте нафіг ваших заморських піарників! Цього вже не треба. Просто не заважайте Юліним хлопцям.
 
Ясно, що достовірно ніхто не знає, що ж там вийшло на тому полюванні. Та тільки однозначне і поспішне виправдання дій Лозинського «со други праведні» Пилипенком, Кожемякіним і самим Турчиновим роблять абсолютно лишнім все, начебто, пі-ар гівнометання. Простої заяви про об’єктивне розслідування було б достатньо для того, щоб не терзати в зубах БЮТ з приводу Лозинського. Але заява Пилипенка зробила БЮТ злими клоунами. І це вийшло навіть не смішно, а бридко.
 
Але який факт, га? Який розкішний піар для регіоналів! Тепер можна сміливо дивитись в очі електорату і гордо розправивши плечі прорікати: «Ми кращі! Наші на охотах самі в себе стріляють по-п’яні, а БЮТівці – в народ! Ми Лозинського вигнали давно, а Юля – підібрала!» Ото удружив старим корєшам Лозинський! Я так думаю, що при президенті Януковичу цей цінний кадр буде головою Кіровоградської облдержадміністраці. Не нижче.
 
Людина звикає до всього і коли вона довго живе в екстремальних умовах – їй все нормальне здається чимось екстраординарним. Якось я читав про Швецію. Само собою зрозуміло, що в довгому асоціативному ряду, який виникає при згадці про цей північний оплот монаршого соціалізму, в пам’яті зринуло ім’я чи не єдиного шведського представника влади, якого пересічний українець може собі пригадати – Улоф Пальме. Пам’ятаєте, прем’єр-міністр Швеції, який загинув у 86-му?
 
Знаєте, що мене вразило? Обставини смерті прем’єра. Він увечері повертався з дружиною з кінотеатру. Пішки, з дружиною, вулицями Стокгольма! Не з блядями на кавалькаді виючих чорних джипів по перекритих вулицях! І охорона нікого не клала мордами в асфальт, не робили очеплення кінотеатру!
 
У нас молоде обдарування Яценюк приїхав недавно додому в Чернівці – так міліція центр перекрила. А він просто лузер, який обіцяв змусити депутатів голосувати особисто і відвідувати засідання Верховної Ради і навіть того малого – не зробив.  
 
У нас Віктор Федорович Янукович, який в дні становлення Пальме, як політика набував авторитету в інших життєвих університетах, ніж шведський небіжчик, поїхав, днями, до Харкова.  Пішов Віктор Федорович в народ, з головою, значить, занурився. І поплавками, щоб не втонув, за ним охорона, звичайно. І стало зле фотографу підприємства Костянтину Соколу…
 
Як ви думаєте, який тут взаємозв’язок між фотографом і ВікторФьодричем?  А не було б ВікторФьодрича – жив би фотограф. Ухопило чоловіка серце, а «бдітєльна» охорона скромного, як крайня плоть від плоті народної, члена опозиції до вмираючого чоловіка машину швидкої не пустила. Угу. Віктор Федорович, отже, не тільки від яйця в колаптоїдний стан впадає, а й від вигляду «швидкої»? Нещасні, жалюгідні і абсолютно посередні рагулі, які волею твоєю, мій великий працелюбний народе, винесло догори, оточили себе охороною. Для чого, їм, рагулям, охорона?! Їм пасує конвой, а не охорона! Ти, мій великий народе, цього не бачиш?
 
Історія з Лозинським, уже набула широкого розголосу і практика показує, що це так до нічого і не приведе. Історія з Віктор Федоричем і нещасним фотографом такого широкого розголосу не має. І також ні до чого не приведе. Але обидві ці історії – суть одного порядку. Царки тратять відчуття реальності. Але й ми ніяк не прийдемо до тями! У інших країнах урядовці та депутати йдуть у відставки просто за підозру у вчиненні злочину! Тут – два реальних вбивства, а їх винуватці почувають себе щонайкраще і готуються до виборів!
 
От тобі два мисливці на електорат. Один тупо відстрілює інший - агітує. А результат в обох один - летальний. Вони ж не зі злості - вони такі є по природі. Чесні, як звірі.
 
Розслідування по Лозинському вже буде. Яке воно – справа інша але  ж буде. А у випадку з Віктором Федоровичем? Буде таке розслідування? Запитає хоч хтось вічного кандидата на президента, як йому спиться? Риторичні питання. А може, варто було б їх задати? Хоча б для того, щоб знати, що він відповість без суфлера. Щоб у тебе, народе, ілюзії повністю відійшли. Бо якщо ти обираєш над собою звірів – пора подумати для них і про намордники.
© Канаріс [26.06.2009] | Переглядів: 8434

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook