для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Депутатська щедрість.


Депутатська щедрість.
Хтось колись замислювався над тим, звідкіля беруться депутати? Я не про те, що це ми самі їх вибираємо, а про те звідкіля беруться ті, кого ми обираємо, внаслідок чого вони стають депутатами.
 
І чому, як правило, ми їх не любимо, а іноді (чого гріха таїти) палко ненавидимо. Навіть тих, за кого голосували.
 
Чи то ми якісь недоброзичливі, а чи то обираємо не тих. Але ж ми обираємо з того, що нам пропонують вправні комівояжери від політики. Тобто при всій, здавалося б, широті вибору, вибору ми насправді позбавлені, бо в результаті нам все одно не подобається те що ми обрали.
 
Й ось тут виникає наступне питання - чому наші депутати різних рівнів викликають у громадян переважно емоції негативні? Напевно є на те причини.
 
І тут вже не грає ролі до якої політичної сили належать депутати, бо саме депутатство є вже ознакою певного депутатського братства основною ознакою якого є поділ суспільства на вони (депутати) і ми (електорат).
 
Внаслідок такого поділу в депутатів виникає відчуття певної обраності, певної вищості над іншим суспільством і, як результат, – розвивається пихатість, зарозумілість, зневажливе відношення до оточуючих.
 
Спочатку всі ці зміни не надто помітні, але згодом вони розвиваються, розпухають. А коли вже такий депутат стає членом клубу верховної ради, то всі ці риси набувають просто таки гіпертрофованих розмірів.
 
Але найбільш притаманною негативною рисою депутатів будь яких рівнів є банальний цинізм, густо замішаній на елементарній брехні. Слова їх настільки розходяться з ділом, що вже навіть не знаєш, як на це реагувати.
 
Бо як скажіть ще реагувати на такий факт, що депутати Львівської міської ради пожертвували на допомогу онкохворим дітям просто таки неймовірну суму - аж 358 грн.
 
Вони кидали гроші в скриньку й кожний певно думав, що інші кинуть більше і його «скромний» внесок загубиться серед значної суми зібраної на лікування хворих дітей.
 
Але, на жаль, так подумали всі депутати і їх загальний внесок виглядає не те що скромним, а кричущо цинічним. Зазначу, що більшість в Львівській міській раді складають депутати від ВО «Свобода».
© R`n`R [12.03.2011] | Переглядів: 2865
Мітки: #Тягнибок 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook