пароль
пам’ятати
[uk] ru

Коротеньке ІМХО про головне ..


Коротеньке ІМХО про головне ..
Після тих тисяч слів, що спливли у мовні ІМХИ, ми, здається, повернулися у стартовий стан розуму і душі .. А тим часом ..
 
Деякі запитання
 
Так куда нас тянет - в соборную дружбу или федеральный разъезд?
 
В країні знову визріває різниця потенціалів .. Цікаво, де той "мінус" - в олігархічній владі чи в русько-донецько-кримсько-одеському світі? Яка блискавка вдарить – національна чи демократична? Та чи напружиться суспільство для блискавки з громом?
 
Якщо вдарить національна блискавка (чи, принаймні, грім), то чи постане здатною україно-ментальна спільнота створити успішну державу і сучасне суспільство? Якщо так, то за яких ключових умов?  Якщо ні, то як вона уявляє собі подальше життя?
.....
 
Чи дійсно суспільство визріло для самостійних демократичних порухів .. І коли? .  І чи взагалі ?..
 
Деякі відповіді

І Янукович постає не помилкою Природи, а її закономірністю .. Південно-східна хвиля загасить романтичні примари, снесе все слабке і непевне ..
 
А укорінене і міцне українське древо почне життя спочатку, але вже у напрямку до майбутнього, а не до минулого ..
 
І у тому майбутньому зреалізують себе непереборні обставини, які існують і сьогодні, але з якими погодитись сторонам сьогодні не в силах ..
 
І першою такою обставиною є непереборна присутність великого капіталу в структурі українського життя .. Великий капітал потребує повної легалізації з наступним відстороненням від влади ..
 
Другою непереборною обставиною є «двояйцевість» українського суспільства, яка потребує свого визнання обома лохторатами, своєї легалізації з подальшим мирним співіснуванням пісуарного ареалу з пізахєрним ареалом ..
 
В демократичному суспільстві легалізація нових обставин відбувається за рішенням більшості.  При тому більша частина більшості є пасивною, не здатною ініціювати і проводити зміни .. Нові обставини життя виникають через активність меншої частини більшості .. Пасивна більша частина більшості споглядає на активність меншої частини і по її результатах виносить рішення про схвалення дій меншості чи несхвалення .. Так було в 2004-му, коли більшість схвалила Майдан ..
 
Стає зрозумілим, що чесні вибори самі по собі не дають демократії, адже вибори є лише процедурою для просування у владу найкращих з тих, що є .. Навіть не найкращих, а найбільш відповідних поточним потребам розвитку суспільства .. Отже, спочатку мають існувати достойні претенденти, а потім стає важливою чесність проведення виборів ..
 
Нові політичні партії виникають з нових обставин життя .. Поки не скінчиться в головних пунктах розтягнення власності держави, доти партії будуть відігравати роль владного інструменту розтягування власності.
 
Нові політичні партії виникають з нових поколінь, які відірвалися від стереотипів мислення своїх батьків і які краще відчувають нові течії життя .. Надто багато в нашому супільстві пенсіонерів ..
 
Сучасне суспільство є рухомим і відкритим .. Здавалося б, що дифузійність глобалізованного життя мала б сприяти встановленню однорідності в людській спільноті Землі .. Однак, що є притаманним життю великих сукупностей, час від часу на противагу гомогенізації виникають нові структури .. Такою є, скажімо, газова атмосфера Землі, яка, попри дифузії-конвекції ніколи не стане однорідною ..
 
Так, сучасний європейський світ, перетнувши період національних утворень, поступово (хоча і дуже поступово) національно перемішується і гомогенізується .. І поступово виникають нові (наднаціональні, позанаціональні, вторинні) структури ..
 
Так і в нашому суспільстві відбуваються одночасно процеси національної ідентифікації і процеси глобального перемішування .. Одне без іншого є неефективним, адже саме національні утворення беруть участь у глобалізації .. Кожний учасник перемішування має власне обличчя .. Без власного національного обличчя ми стаємо не учасником глобалізації, а її ресурсом ..
 
Глобалізація утворює всесвітню інфраструктуру, яка потребує однакових принципів функціонування національних спільнот .. Оскільки сучасні глобалізатори влаштовані за принципами демократії, то і будь-хто, якщо він був затягнутим у процес глобалізації, змушений влаштувати в себе демократичний устрій .. Інакше не виникне ефективної інфраструктури для потоків капіталів і фінансового обігу .. Всіх змусять стати демократами (чи квазідемкратами), змусили Ірак, змусять і Україну .. Очікувати на проходження класичних етапів становлення демократії ніхто не буде ..
 
Отже, перед українським етносом стоїть складна задача – або він швидко повзрослішає і встигне прийняти участь у створенні сучасного демократичного суспільства, або в глобалізації візьме участь Україна в варіанті «донецьких» ..
 
Глобалізація не чекає. Для неї згодиться і Янукович, якщо він виявився спроможним посісти владу і втриматись в ній ..
 
Така от Слава Україні ..
© Карт [12.03.2011] | Переглядів: 1856

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.6/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати