для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Локшина і халва.


Локшина і халва.
Після «спілкування» Януковича з народом, електронні ЗМІ переповнені статтями на цю тему. При різних підходах практично всі сходяться в одному – це була вистава, розрахована хіба що на «ядерний» електорат партії регіонів (на тих, хто голосуватиме за регіони навіть стоячи по вуха в лайні).
 
Ця влада вважає тотальну брехню одним з основних засобів внутрішньої політики. Тарас Чорновіл влучно назвав це «синдромом Герман» (що, зрештою не заважає йому перебувати в коаліції тушок). «Синдром Герман» - це коли декларація підміняє дію.
 
Сказали в новинах, що купівельна спроможність українців за останні пів року зросла і все, можна заспокоїтись. Дарма, що ця сама купівельна спроможність впала мало не вдвічі, а зараз, коли вже пішли перші рахунки за новими тарифами, можна чекати подальшого падіння.
 
Янукович, як лідер політичного угрупування, котре зараз при владі, слабує на синдром Герман чи не найважче. Ні однієї конкретної відповіді, лише декларації, обіцянки, шаблони-заготовки, відверта брехня.
 
От не знаю, чи питали його про судову систему в Україні. Хоча яка різниця – навіть якби спитали, він би почав розказувати про успішну реформу судової системи, про незалежність суддів і судів, про дотримання законності, про демократію й верховенство права.
 
І звичайно ж змовчав би про те, про що зараз говорять повсюди, а найбільш совісні судді, пошепки повідомляють про це громадянам. А справа в тому, що в суду поступило негласне розпорядження (а тому що негласне нічого довести неможливо) всі позовні заяви вирішувати на користь держави.
 
Ні, між собою громадяни можуть судитися як раніше – хто більше піднесе судді, той і виграв. А ось коли громадянин надумає судитися з державними установами, тут і вступає в силу згадане розпорядження.
 
Всі позовні заяви громадян до податкової, до МВС, до пенсійного фонду, навіть до комунальних господарств будуть вирішені на користь держави. Навіть у тих випадках, коли громадянин по закону стовідсотково правий. Розпорядження чітке – виносити рішення не базуючись на законі, а на основі самого розпорядження.
 
А зовні – дотримання законності, верховенство права й інша локшина для лохів, в які гуртом записані всі українські громадяни, котрі не в темі.
 
І можна скільки завгодно надувати щоки й розповідати з екранів телевізорів небилиці, але, як відомо – скільки не повторюй слово «халва» в роті від того солодше не стане. Це таке східне прислів’я. А є ще українське – з брехнею світ пройдеш, а назад не повернешся.
 
© R`n`R [27.02.2011] | Переглядів: 5035

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.1/57

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook