для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ДО НАСЛІДКІВ РІЧНОГО УПРАВЛІННЯ КРАЇНОЮ АБО ЕФЕКТИВНІСТЬ ВЛАДИ


ДО НАСЛІДКІВ РІЧНОГО УПРАВЛІННЯ КРАЇНОЮ АБО ЕФЕКТИВНІСТЬ ВЛАДИ
Ось і минув ще один рік нашого життя в Україні. Рік за управлінням Президента Януковича та Партії Регіонів. Широко анонсується збір запитань для Януковича та готуються, очевидно, і його відповіді на ці запитання. Мені як громадянину країни, який не голосував за Януковича, але вимушений жити при управлінні його, також як і його виборцям, хотілось би почути слова звітності про головні наші проблеми – питання життя країни та її населення.
 
Отже, що міг би сказати і що повинен був би сказати у своєму звіті Янукович.
 
Шановні наші виборці та виборці наших конкурентів і виборці, які не підтримували нікого, «противсіхи», співгромадяни! Пані і панове!
 
Минає вже рік як Ви підтримали нас, нашу Програму і наші бажання кращих синів і дочок у нашій партії цієї багатостраждальної країни прийти до влади і реалізувати наші спільні помисли і бажання – розбудови нашої держави України та покращення добробуту нашого населення.
 
Не в простий час ми прийшли до влади. Після світової кризи та невдалого керівництва партій влади Ющенка та Тимошенко ми прийняли країну. По багатьох сторонах життя держави та населення ми перебували на останніх позиціях всіх рейтингів, які проводяться світовим співтовариством. По рівню життя населення у Європі, Україна чітко займала останні місця, по стану податкової системи Україна займала одне із останніх місць у світі – 183; по рівню корупції з нами у цілому світі ніхто не може конкурувати. Все це було наслідком неефективного управління Ющенка і Тимошенко. Вони замість розбудовувати державу та піднімати рівень життя населення створювали внутрішні чвари, міжусобні війни, що негативно відображались на економічному виробництві ВВП та ефективному його розподілі. Зокрема у виконанні державного бюджету та бюджету Пенсійного фонду України.
 
За минулу п’ятирічку їх у владі, виробництво ВВП країни зросло лише на (914-340) 574 млрд грн або на 270%, доходи державного бюджету зросли лише на 336%, Мінімальна пенсія лише на 400%. За 2009 рік вони зробили зовнішні запозичення на 105 млрд грн, що підняло державний борг країни до 30 % від ВВП.
 
Завданням кожної партії є переконання виборців у ефективній спроможності їх та виконання програмних завдань. Ми Вас переконали. Ви нам довірили державну владу у країні. За короткий період, прийшовши до влади ми прийняли Закони України «Про економічний і соціальний розвиток України на 2010 рік», «Про Державний бюджет України на 2010 рік». І успішно їх виконали.
 
Виконання цих та інших законів дозволило нам підвищити економічне виробництво на 4,1 %. Доходи населення суттєво зросли. Ми зменшили навантаження нарахування на фонд заробітної плати. Був прийнятий новий Бюджетний кодекс, що дав можливість реформувати бюджетну політику у державі. Був прийнятий новий Податковий кодекс, що дало можливість реформувати податкові відносини і спростити їх до кращих стандартів світу. Розроблені кодекси у реформуванні пенсійної системи, житлово-комунального господарства, трудових відносин, які скоро будуть запроваджені у життя.
 
Все це нам дозволило підняти рейтинг у всіх оцінках який проводиться у світі.
 
Добре було б почути таку інформацію. Але ж реалії наші свідчать зовсім про інше. Так прийняті ті закони, але ж виконання їх повністю провалене. Про яку економічну і соціальну політику за 2010 рік ми можемо тепер у звітах говорити. Про яке виконання можна сказати бюджетів Пенсійного фонду та державного можна сказати. Коли Міністерство фінансів у себе не може розібратись який дефіцит склав державного бюджету – 64 млрд грн чи 50 млрд. Зрозуміло, що виконання бюджетів провалене.
 
Чи підвищили рейтинг у простоті та прозорості нові Бюджетний та Податковий кодекси? Чи хоч на один крок ми піднялись у тих світових рейтингах? І відповідь тут однозначна – це все нічого не покращило.
 
За минулий рік суттєво зросли ціни на всі елементи життя населення. Що тільки говорять показники вартості газу для населення – ціна піднята на 50%. Піднімається вартість електроенергії – на 30 %. Збільшення віку виходу на пенсію для жінок та чоловіків реально вісить над пенсіонерами.
 
І так можна брати любий показник життя країни та населення і якогось покращення не можливо побачити. І це як в масштабах країни так і в рамках кожної складової цієї країни. Зайдеш у магазин то цінники просто шокують своїми цифрами. Ще зовсім недавно 1 кг оселедців був 13-15 грн, а тепер 25-30 грн, сир Голландський недавно був 35 грн. а тепер – 55-60 грн, цукор недавно ще був 3-4 грн/кг, а тепер 12-15, стала знаменитою гречка по 25 грн/кг.
 
А ще ж не вечір як говорять. От нам знову обіцяють подорожчання газу. Вже подорожчали всі комунальні послуги – теплопостачання, квартплата, водопостачання і водовідведення і то не м енше як на 30%, а нам обіцяють ще їх подорожчання.
 
Із життя держави чути що за минулий рік державні запозичення досягли рекордної величини – 130 млрд гривень, що підвищило державний борг до більше як 54 млрд дол. або до 42 % від ВВП.
 
І так якщо взяти любий показник із планів на 2010 рік по формі «план» - «факт. виконання» і всюди можна ставити відсоток менше 100%. Закон України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» від 27 квітня – призначено – «установити доходи державного бюджету – 267 млрд грн», план із врахуванням змін – 252 млрд грн; фактично виконали – 240 млрд грн.
 
Це особливо виділяється, що такі плани приймались на ріст економічного виробництва на рівні 3,8 %. Нам тепер розповідають, що цей  ріст склав – 4,1 %. Тобто планові показники повинні би бути легко виконані. Але цього не сталось.
 
Очевидно, що пора робити висновки. Тут не пройде посилання про важку спадщину, яку залишив Ющенко – Януковичу. Тут іде мова за плани і програми прийняті Партією Регіонів. І тим більше, що вони прийняті у вигляді Законів України. А вони, Закони України, за 2010 рік НЕ ВИКОНАНІ.
© dobryj51 [22.02.2011] | Переглядів: 3042
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.5/44

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook