пароль
пам’ятати
[uk] ru

Істричні міфи в нашому житті.


Істричні міфи в нашому житті.
В нашому житті існує багато мифів. Здебільшого вони не заважають нам жити. у наприклад широко поширене твердження що ті цифри  котрими ми користуємось є арабськими. Насправді ж вони ІНДІЙСЬКИ. Причому історія їх виникнення досить цікава, особливо поява в числовому ряді такої видатної цифри як "0" котрій в Індії навіть храм побудували. Просто пийшли ці цифри в Европу через північну африку, через північноафриканські країни колонізовані арабами.
Ну і що, нам же від того не холодно не жарко.
Та нажаль подібні міфи накладають відбиток на нашу свідомість формуючи потім підсвідоме.
От яскравий пиклад:
 
ofeliya 20.02.2011 15:27:46
Тут после смерти Кия украинцы приглашали варяг и сами садили себе на шею хомут.

І так що ми бачимо: ніде в світі не було такого щоб якійсь народ просив інші народи керувати ними. А ми значитцо не такіє???
А звідки ми знаємо, що саме так було? Що просили???
Ну як же он у Нестора літописця в літписі написно.............................
Шановні, а хто такий цей літописець, коли і чому писав???
Про те достеменно не відомо.
Але оскільки людство за весь період людини розумної фактично не змінилось в морально-етично-психологічно-розумовому плані, то можна аналізуючи події сьогодення і недалекого минулого зрозуміти що було в далекому минулому.
Що ж ми бачимо сьогодні і в недалекому минулому?
Та мабуть те сме що було і 1500 років тому і 3000 років тому.
Почитайте Біблію. Ну чим не сюжет сьогоднішнього дня? Так змінились декотрі економічні аспекти, змінилась влада в тих місцях. людство виросло технічно але ті самі події запрсто могли би мати місце в тій самій місцевості лише люди мали би інші прізвища та назви посад.
То і в нас так само.
Нестор людина котра писала (аналог сьогочасного журналіста) залежна від влади тих часів (саме тому він і виділяє та вихваляє фактично існуючий тоді княжий рід, та місцевий люд що лише дводить що він жив саме в Києві та в той саме чс коли і почв писати свій літопис) вочевідь не мав наміру стати тогочасним Александровим чи Гонгадзем, то і писав в стилі ПРИЄМНОМУ ДЛЯ  ВЛАДИ.
І оскільки він саме НАГОЛОШУЄ, в літописі, що Варягів "запросили", то значить робить це з певною метою, так би мовит для ЛІГІМІТІЗАЦІЇ режиму. Ну не самі варязькі князі з військом приперлись сюди скориставшись якимись тогочаними труднощами тут та й захопили владу. А їх ПОПРОСІЛІ  СЮДИ. Між іншим факт того що ніхто їх не просив доводить історія Володимира та його роду.
Адже злет Київської держави почався не з Олега чи інших варягів, а вже з НАПІВКРОВКИ Напівваряга лише)  Володимира.
І саме тоді коли Володимир знаючи, що варязькі зольдати бачать в ньому не зовсім рівного собі, а якогось хохольчика, сме тді він і вирішив збагрити це військо подалі, а найняти МІСЦЕВИХ та і пизначив їх повсюдно.
От тоді і почався злет держави.
Тобто все логічно і реально, а не "просили".
Та оте Нестеровськ політкоректне на той час просли засідає в підсвідомості і формуючи психологію меншовартості починає працювати вже на майбутнє і ми злегкістю ковтаємо більш новий міф про те що Хмельницький, почвши війну та отримвши блискчі перспективи виявляється робив це не дя того щоб стати паном в Україні, а для того щб стати холопом царю московському...............
Ну, а що, для враженої Нестеровськими байками про "просили" така муйня вже не є чимось таким надзвичайним.
Тобто людина воювла, підставляла себе під кулі, ризикувала всім щоб стати холопом іноземного царя. А як воо вам???????????
Навіть Янукович, котрий від початку був і є московським холуєм, або Лукашенко котрого фактично осква поставила на царство і ті не надто спішать під руку Великого Мочащого в Сортирах.
А от вдважний Хмель значить спішив?
То ж д поки ми будемо отруювати свою свідомість МіФАМИ, замість щб критично ставитись до подій і того що нам говорять, до того і будуть в нс на царстві всяк "прошені" та припорошеі.......................
© Слово [20.02.2011] | Переглядів: 2201

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.5/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати