пароль
пам’ятати
[uk] ru

Законы, законы, кругом одни законы ...


Законы, законы, кругом одни законы ...
Случайно наткнулся и решил поделиться с добірним товариством
 
ЗАКОН УКРАЇНИ Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
(http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/ua/T012740.html)
 
Изначально первый абзац статьи 3 выглядел так (выделение шрифтом - мое):
 
Фонд гарантує кожному вкладнику учасника (тимчасового учасника) Фонду та санаційного банку відшкодування коштів за його вкладами, включаючи відсотки, в розмірі вкладів на день настання недоступності вкладів, але не більше 1200 гривень по вкладах у кожному із таких учасників. Зазначений розмір відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду може бути збільшено за рішенням адміністративної ради Фонду залежно від тенденцій розвитку ринку ресурсів, залучених від вкладників учасників (тимчасових учасників) Фонду.
 
Согласно
 
ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 31 жовтня 2008 року N 639-VI
(http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T080639.html#130)
 
стал выглядеть так
 
Фонд гарантує кожному вкладнику учасника (тимчасового учасника) Фонду та санаційного банку відшкодування коштів за його вкладами, включаючи відсотки, в розмірі вкладів на день настання недоступності вкладів, але не більше 150 000 гривень по вкладах у кожному із таких учасників. Зазначений розмір відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду може бути збільшено за рішенням адміністративної ради Фонду залежно від тенденцій  розвитку ринку ресурсів, залучених від вкладників учасниками (тимчасовими учасниками) Фонду.
 
т.е. изменилась максимальная ДОПУСТИМАЯ сумма компенсации с 1200 до 150 000 грн
 
Поскольку
Закон от 31 жовтня 2008 року N 639-VI
действовал до 01/01/2011, то с 01/01/2011 действует изначальная редакция первого абзаца статьи 3 (см.выше, 1200 грн)
 
И хотя, согласно
 
Рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб
від 17 листопада 2010 року N 2
(http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE18515.html)
 
Відповідно до статті 3 і пункту 18 статті 14 Закону України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", враховуючи пункт 2 розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України", адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ВИРІШИЛА:
 
1. Зберегти розмір відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі 150000 грн.
 
2. Це рішення набирає чинності з 01.01.2011.
 
ничего не изменилось де-факто, но теоретически, по решению Фонда (ну, нет денег, которые были во времена кризиса biggrin ), максимально допустимая сумма компенсации на законных основаниях может уменьшиться до 1200.
 
И кто знает, сколько еще подобных сюрпризов заложено и в Законах, и в различного рода Постановлениях (не верховного совета, а нацбанка, разных фондов, налоговой и т.д.)
 
А вы говорите ...
Не надо забывать, ИМХО, что каждое шумное действо власти, это, во многих случаях, маневр, отвлекающий народ от действительно "интересных" действий для ее, власти, блага.
 
Извините, но пришлось дать много выдержек, возможно это будет расценено, как копипаст (птичку копирайта не ставил), но как донести информацию иным путем - не придумал. Не корысти ради ...
kinsulis [17.02.2011] | Переглядів: 2150

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.3/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook