для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

День Дії – 2


День Дії – 2
Про час дії
 
В бойових мистецтвах існує таке поняття як таймінг (наприклад, в Айкідо – хйосі).
 
Таймінг — це вміння обрати правильний момент для дії. Найкраща фізична, технічна, психологічна підготовка буде зведена нанівець, якщо час дії буде обрано невірно. Невчасна дія — мертва.
 
Ефективність дня “Д” напряму залежатиме від правильного обрання дня початку дії. Згадується відома фраза Леніна «Промедление в восстании смерти подобно», якою він звернувся до членів ЦК 24-го жовтня 1917 року. Можна вважати, що успішність жовтневого перевороту більшовиків в значній мірі визначилися вдалим вибором часу виступу, тобто ефективним таймінгом.
 
Перед організаторами акції мирного громадянського протесту стоїть надважливе та відповідальне завдання точно розрахувати дату початку. Які критерії, на мою думку, потрібно врахувати при ухваленні рішення про старт акції:
 
- стан революційної ситуації: день “Д” бажано починати на піку або хоча б у фазі підйому готовності мас до участі в акції (у фазі спаду щось починати явно недоцільно);
 
- стан підготовки: ступінь забезпечення учасників акції ресурсами (інформаційними, організаційними, матеріальними тощо):
 
- стан реактивності режиму: здатність режиму ефективно протистояти акції саме в момент її початку (поєднання фактору несподіванки з можливими негараздами у функціонуванні режиму на момент дії).
 
Що потрібно робити для ефективного таймінгу:
 
- планомірно вести підготовку до акції (інформування населення, заклик та агітація до участі в масових заходах, створення фонду підтримки дій тощо);
 
- проводити моніторинг стану революційної ситуації (соціальні дослідження протестних настроїв, пункти прийому громадян, гарячі лінії тощо);
 
- слідкувати за подіями, які відбуваються за лаштунками режиму (розвідка, інформація від інсайдерів, надійних журналістів).
 
Які ризики при цьому потрібно враховувати:
 
- намір режиму спровокувати початок акцій протесту у зручний для нього і згубний для протестних дій час (шляхом дезінформації про стан протестної активності населення та внутрішній стан режиму);
 
- внесення розколу в організацію підготовки протестних дій або навіть створення власних псевдоорганізацій для того, щоб спровокувати початок акції в найбільш зручний і підготовлений з точки зору режиму час.
 
P.S. Для обговорення більш конкретних моментів викладеної тематики та обміну інформаційними матеріалами з цих питань пропоную приєднуватися до новоствореної Google-групи. Для цього потрібно створити свій обліковий запис в Google(якщо його не маєте) та перейти за цим посиланням https://groups.google.com/group/ukrainianday2011/subscribe, звідки надішліть заявку на приєднання до групи, через деякий час заявка буде погоджена та доступ до групи надано.
© ai-r.info [08.02.2011] | Переглядів: 2645

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.7/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook