пароль
пам’ятати
[uk] ru

Вперед - у минуле!


Вперед - у минуле!
Порядність — моральна якість людини. Порядна людина завжди дотримується своїх обіцянок і не завдає умисної шкоди оточуючим.
(Вікіпедія - вільна енциклопедія)
 
Учора бачив у новинах, як один покидьок з міліцейським посвідченням збив на зебрі молодого хлопця. Перше, що він зробив  коли вийшов з авто це..,  ні,  не викликав Швидку допомогу і ДАІ, не підбіг до потерпілого, щоб надати йому першу допомогу..,  він з великим жалєм подивився на своє розбите лобове скло і пред"явив лежачому на дорозі стогнучому хлопцю  свою "ксіву"…   Потім, коли приїхали   даішніки, він сказав їм, що хлопець  сам впав на його автівку…  Зі слів свідків, водій був явно на підпитку.., але експертиза не проводилася і карна справа порушена не була.  Потерпілий знаходиться у лікарні, переніс дві операції, подальше лікування потребує значних коштів, а винного немає і мабуть вже не буде.
 
Останнім часом випадків, коли співробітники правоохоронних органів, чиновники, високопосадовці і їхні діти стають винуватцями ДТП стає дедалі більше і більше.  Проте, винуватці цих ДТП залишаються не покараними. І схоже,  при цій владі, все іде до того, що незабаром, потерпілий ще буде відшкодовувати водію автівки з крутими номерами збитки на ремонт його транспортного засобу. Як сказав один власник "блатних" номерів: "А нечего мельтешить под колёсами"…
 
Україна, з приходом до влади бандюків, повертається до  життя часів буремних 90-х, з тією різницею, що тоді влада і кримінал діяли окремо, а сьогодні вони зосередилися в одній особі.  Це підтверджує ставлення високопосадовців до суб"єктів  бізнесу. З гори спускається план поборів і будь-яких поблажок чекати не варто.    
 
Наведу приклад:  Представники профспілок митних брокерів і перевізників, які працюють в Одеському та Іллічівському портах, провели зустріч з головою Одеської облдержадміністрації Едуардом МАТВІЙЧУКОМ і передали спільну заяву, в якій міститься заклик про сприяння в забезпеченні безперебійного пропуску вантажів через порти регіону, в яких, за їхнім твердженням, представники контролюючих служб діють «за корупційною схемою».
 
«Тотальна корупція контролюючих служб, що сформувалася останнім часом у  портах через потурання влади і силових структур, переросла у відвертий рекет і неприкритий бандитизм, - говориться в документі, переданому голові ОДА головою профспілкової організації вантажних перевізників Дмитром ОХРИМЧУКОМ та іншими вантажоперевізниками. – Зокрема, 26 січня цього року сталася надзвичайна, катастрофічна за своїми наслідками подія. Начальники митних постів у портах, а також начальники вантажних відділів запросили до себе керівників транспортних і експедиторських підприємств, що працюють в портах, і проінформували їх, що з Києва надійшла команда платити митникам неофіційно готівкою за кожен контейнер, що вивозиться: за прохідний транзит – 300 дол., за внутрішній транзит – 200 дол., за імпорт (розмитнення) – 500 дол. Гроші, за їхніми словами, підуть до Києва, «в общак»: хто хоче працювати, той мусить платити».
 
За твердженням авторів заяви, місцеві митники «як досвідчені рекетири знають, як примусити платити «незгодних». У морських портах діє норма: дається кілька безплатних днів для організації вивозу контейнера. Після чого, за кожну добу перебування в порту, нараховується штраф від 100 до 500 дол. Користуючись цим, з 27 січня 2011 року митники в портах перестали приймати на реєстрацію документи для вивозу контейнерів, а вже завантажені автомобілі просто не випускають».
 
Це перший відкритий виступ підприємців проти поборів рекету при владі, бо в інших випадках, люди мовчки платять.  Не дарма   в кожному регіоні, всюди де пахне грошима, у кримінальної влади є свої представники, так звані "смотрящіє"…  
  
Але  треба добре розуміти, що витрати  які несуть підприємці у вигляді   хабарів і поборів, будуть компенсовані за рахунок кінцевого споживача, тобто нас з вами.  Більш того, годі чекати від цієї влади хоча б якогось позитиву, бо ніколи бандюки, не зроблять нічого корисного для людей, бо люди, прості люди,  для них "терпіли" і нічого іншого.  
 
                                                          ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---  
 
Вчора, коли  в черговий раз приходив під ГПУ, куди на допит була викликана Юлія Тимошенко, я був приємно здивований більшою ніж раніше, кількістю людей, які прийшли підтримати ЮВТ.
 


 

На нетривалій пресконференції вона сказала:   "Коли сьогодні зранку я почитала новини, то у мене склалося враження, що президент країни воює зі своїм власним народом…  Народу України оголошена справжня війна: квартплата зростає на 50%, з сьогоднішнього дня, по суті, люди почнуть отримувати на 30% дорожчу електроенергію, вартість холодної води збільшується на 25%, гарячої води – на 40%"…  Люди думали, що обрали президента України, а вони обрали просто соковижималку "Цитрус-прес", є такий пристрій, який з людей вижимає останні соки, останні можливості і останні їх родинні доходи".  
 


 

Також Юля розповіла, як влада тисла на її депутатів, та змушувала їх проголосувати за зміни до Конституції, як відкривали кримінальні справи проти  їхніх родичів…
 
При коротенькому спілкуванні з Юлією Володимирівною, я мав нагоду передати їй привіт від персоналу ДД.  Вона подякувала і передала усім вітання…  
 
На мій погляд, Тимошенко мала на увазі усіх відвідувачів ДД, і тих хто приймає участь у житті сайту сьогодні, і тих, хто покинув сайт по причині, ніби то цензури,  хоча  ще влітку 2010 року, за два місяці до "ісходу" з Дурдому, зустрічалися з ЮВТ у вузькому колі, з радістю одягнувши на себе  футболки з символікою ДД.
 
Морáль – система поглядів, уявлень, норм та оцінок, що регулюють поведінку людей у суспільстві.(Викіпедія - вільна енциклопедія)

© дуплет [03.02.2011] | Переглядів: 2893
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.1/64

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати