для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Тезаурус сучасної української політики


Тезаурус сучасної української політики
Бедліта - похідне від слів "бидло" та "еліта" і характеризує якість сучасної політичної еліти України. Основними ознаками бедліти є:
 
- низький (на рівні плінтусу) освітній та культурний рівень;
- високий рівень аморальних якостей;
- абсолютне домінування власних інтересів над суспільними.
 
Інша версія походження цього слова спирається на особливу манеру спілкування еліти. Нездатність чітко та ясно формулювати свої думки приводить до того, що у спілкуванні вони використовують більше вигуків (междометие російською), ніж інших частин мови. Серед вигуків домінують "бее", "ее", "мее", "це", "те", "же".

 
Багато працюю з державними службовцями. Вражає глибина руйнації державної служби. Падіння інтелектуального рівня просто неймовірне. Майже повністю відсутня культура роботи з документами. У військових це називається штабна культура. Вона просто перестала існувати у стінах міністерств та відомств. Кожного дня в кабінетах з'являються нові обличчя, які все бедлітеє і бедлітеє. Чому так?
 
Гадаю справа не в зарплатні.
 
Справа в тому хто головний. Призначили міністром колишнього директора колгоспу. В нього освіти: 2 класи ЦПШ та "колідор", а головою колгоспу став, бо хазяйнуватий. Кого він може привести в заступники? Бухгалтера, агронома, ветеринара та начгара. А кого вони запросять на посади директорів департаментів? Правильно: рахівника, лаборанта, зоотехніка та механіка. Відповідно у начальниках відділів у нас касир, польовий бригадир, доярка, водій. Спеціалістами у нас не працюють, а роблять (відчуваєте різницю!) кур'єр, землероб, пастух та учень автослюсаря.
 
А міністр - колгоспник, бо президент - зек.
 
Однією з причин поразки Червоної Арміїі у 1941 стала низька якість командного складу. Не професійний рівень, а якість. У передвоєнні часи офіцер за два - три роки робив кар'єру від командира роти до командира дивізії. За таких обставин, командуючи полками він продовжував мислити як командир роти. За відсутності відповідного досвіду в нього був відсутній масштаб мислення, необхідний щоб командувати дивізією.
 
У нас з державною службою відбувається те саме. І це лякає. Бо низька якість управління (тут управління як процес) зводить  нанівець всі добрі наміри, плани, стратегії.
 
Тепер у тезаурусі вже два слова: бедліта та факастрофа. Кому цікаво - доповнюйте. Зберемо, видамо і Янеку & Co презентуємо.
© Дядько бородатий [01.02.2011] | Переглядів: 2207
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.7/40

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook