пароль
пам’ятати
[uk] ru

Вибухи в Макіївці – це волання про допомогу


Вибухи в Макіївці – це волання про допомогу
Антитерористичний центр не розуміє феномену тероризму. «Бомби проти апарату гноблення вони кидають у свідомість мас» - вчить нас класик. Саме так слід розуміти події в Макіївці. Суспільство сприймає те що сталося з острахом, бо фахівці не навчили його як слід розуміти подібні месиджі.
 
Це послання нам. Вибух у Макіївці не мав на меті нікого вбивати й нічого руйнувати. За це свідчить те, що ніхто не постраждав. Разом із тим він не є і банальним кримінальним проявом. Його мета – не гроші. 4 млн. євро – це метафора, як чотири сторони світу, як чотири стихії. Зрештою, фахівці можуть розшифровувати це як натяк на пізньоримську тетрархію. Це зовсім не означає, що слід розкладати пасьянси – чи змінить Клюєв Азарова, чи успадкує Янукович молодший Януковичу старшому.
 
Згадка про гроші, що її так охоче підхопила преса мала полегшити мету нещасних невідомих – привернути увагу до проблем маленької людини, яка інакше не може бути почута. Макіївським підривникам не йшлося за те, щоб збагатитися, за грошима так ніхто і не з’явився. На цьому не заробиш. В революції нема прибутку – це розтрата.
 
Макіївські партизани, як їх називають у народі, бажають, щоб їхні проблеми були почуті, і вони мають на це право. Натомість п.Азаров у межах свого розуміння життя спробував відкупитися – бо за що інше свідчить його заява, що вибухів, мовляв, уже не буде. «Всі абсолютно громадські будівлі, вулиці, всі ті приміщення, які можуть викликати якусь підозру, взяті під контроль» - заявив Азаров. Взагалі-то, як свідчать вибухи, у значної частини населення «підозру» викликає саме Азаров.
 
За цими протокольними фразами приховується якась недомовленість. Чи навпаки, саме домовленість. 4 млн. євро виглядають надто спокусливо навіть для мільярдерів з Уряду. Раніше бюджетні кошти «дерибанили» на тендерах, на будівництві. Тепер списуватимуть на «терористів».
 
Саме за це інформує нас «ТСН» та «Дзеркало Тижня»: «Слідча група, що розслідує вибухи, повернулася до відпрацювання версії, у фокусі якої перебуває держпідприємство "Макіїввугілля". «Версія полягає в наступному: хтось дав хабар за його призначення на пост голови "Макіїввугілля", який нині займає Станіслав Толчин і чия посада похитнулася через перевірки КРУ», - розповіло джерело у спецслужбах газеті "Дзеркало тижня".
 
За словами джерела, у силу якихось причин – або керівництво вугільною галуззю помінялося після адмінреформи, або Толчин у верхах знайшов сильного покровителя – але він зберіг свою посаду. Натомість, претендент свої гроші, сплачені за обіцяну посаду, не отримав, і вирішив повернути їх назад хоча б таким способом (тобто, погрожуючи терактом)».
 
Це не маразм – це наслідки підліткових травм, які пережили члени «слідчої групи». Погляд на світ через імператив «відбити бабки» і є причиною соціального протесту, що стрімко зростає.
 
Пан Азаров помиляється. Зрештою, він помиляється в усьому. Вибухи будуть. І не лише в Макіївці. І не лише вибухи. Це не злостивість – це соціологія.
 
bratstvo.info
© Б Р А Т С Т В О [22.01.2011] | Переглядів: 1841

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.2/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Реєстрація