пароль
пам’ятати
[uk] ru

Свобода vs «ВО Свобода»


Свобода vs «ВО Свобода»
Останнім часом пишуть про «феномен «ВО Свобода», що полягає в швидкому зростанні популярності цієї політсили. Але, як на мене, «феномен» полягає вже у самій назві! Річ у тому, що «свобода» таке ж складне для визначення поняття, як «любов» та «щастя». Багато я читав розумних слів про «свободу», що їх написали видатні мислителі людства, а нещодавно зацікавився тим, як розуміють «свободу» фундатори «Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Зрозуміло, що політична партія з такою промовистою назвою має боротися за побудову вільного суспільства, за розширення політичних свобод громадян України, чи не так? На диво, з програми цього політичного об’єднання, що її викладено за адресою http://www.svoboda.org.ua/pro_partiyu/prohrama/, виходить не так!
Почнемо з розділу  «І. Влада і суспільство. Докорінне очищення та справедливий лад»
«п.7. Встановити в паспорті та свідоцтві про народження графу "національність"...
Було вже таке. Може хто не пам’ятає, то нагадаю, що в СРСР не тільки національність, а ще місце роботи ставили в паспорті (в зелених паспортах, що були до 80-го). Але у свідоцтво про народження навіть совєти не додумалися вписувати національність. Де тут турбота про свободу?
Читаємо далі:
«п.8. Ввести кримінальну відповідальність за будь-які прояви українофобії».
Зверніть увагу на слова «будь-які». Тобто за анекдот про сало, як національний наркотик, можна і до буцегарні потрапити? Гарна свобода!
Ще про пункт кандидата в Президенти:
«п.11. … володіє і спілкується державною мовою, не був судимий (А як політвязні? Взагалі в сучасній Україні будь-кому будь-яких судимостей наштампують, так що тільки одна кандидатура і залишиться. Не здогадалися, хто саме?) і не притягувався до відповідальності за проступки антиукраїнського характеру (які то проступки і ким притягався, знову-таки?).
А тепер ще про «ІІ. … Економічна незалежність та соціальна справедливість»:
«п.18. Заборонити в Україні продаж землі сільськогосподарського призначення. Надавати її у довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування. Визначити законом підстави припинення такого володіння в разі …погіршення її продуктивності».
Тобто, якщо цього року врожай менший, ніж тогорічний, то землю в тебе відберуть? Справедливо?
Далі – веселіше: «ІІІ. … Подолання демографічної кризи та підвищення якості життя»
Для цього нам пропонують:
«п. 8. … Встановити кримінальну відповідальність за пропаганду … сексуальних збочень».
О, і це вже було! У тому ж СРСР! За що Параджанова посадили, пам’ятаєте?
Ну, а це вже апофеоз (апофігей) свободи:
«IV. Громадянство і міграція. Право на Батьківщину та захист життєвого простору
П.1. Ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями, які повернулися з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.»
Тобто ті, хто живе в Україні, але народився, скажімо, в Молдові, і не може довести своєї «етнічності», автоматично втрачає громадянство?
Ще: «п. 29. Сприяти створенню єдиної Української помісної церкви з центром у Києві»
Тобто, про відокремлення церкви від держави, а втім, і про свободу віросповідання «свободівці» пропонують забути? Знову церква на службі у держави, як в Росії?
Можна було б продовжити, але не варто. Бо не варто цій партії називатися «Свобода», а краще повернути стару назву, що була до 2004 року – «Соціал-Національна партія України». Реєстраційне свідоцтво № 686. Так було б чесніше!
Але, все ж таки ця «Соціал-Національна» (може ще додати «арійська» чи «трипільська») партія ставить на меті «побудову могутньої Української Держави на засадах соціальної та національної справедливості. Держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації».
Побачимо, яким чином. Ось, наприклад:
«п. 5. Розробити та впровадити державну програму становлення позитивного образу України у світі.»
Добре.
«п. 15... Створити високотехнічну і професійну контрактну армію – регулярні війська. Заснувати народний резерв ЗСУ.»
Дуже добре. Далі:
«п. 9. Відновити ядерний статус України... Відновити тактичний ракетно-ядерний арсенал держави. Звернутися до США та Великобританії про сприяння та допомогу в ядерній програмі України».
Оп! Оце вже приїхали!!! Ласкаво просимо в компанію до Північної Кореї та Ірану.
І взагалі, чи розуміють ці хлопці (а може, ця пані?), що вони написали? Невже вони сподіваються, що США та Англія будуть допомагати створенню Україною ядерної зброї? Після того, як стільки грошей витратили на знищення цієї зброї!
Уявимо, на хвилинку, що «ВО Свобода» отримала більшість в Раді, а Тягнибок – президент. І от, Україна офіційно заявила про «Відновлення ракетно-ядерного арсеналу». Що далі? А далі НАТО і ЄС, США та інші держави заявляють рішучий протест, ООН висловлюється за впровадження економічних санкцій і Україна залишається в політичній та економічній ізоляції, звідки тільки один шлях - в Російські обійми (точніше – лещата).
От і кінець нашої СВОБОДИ!
Так може ви, хлопці (чи пані), перейменуєте свою партію з «Соціал-Національної» на «Соціал-Провокаційну партію Совєцької України»? Так буде справедливіше!
© Misha [21.01.2011] | Переглядів: 2893
Мітки: #Тягнибок 

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.1/44

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook