для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Привіт Януковичу! Від земляків.


Привіт Януковичу! Від земляків.
4 січня 2011 року до ЦВК надійшло подання від 31 грудня 2010 року щодо реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Група, в яку відповідно до протоколу зборів увійшли 211 осіб, мала на меті провести всеукраїнський референдум щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і президента Віктора Януковича.
 
Сенсації не сталося. Як і слід було очікувати, 18 січня ЦВК відмовила в реєстрації ініціативної групи. Аргументи, як завжди, "залізні": "документи вищезазначених зборів не відповідають вимогам",  "питання, затверджені зазначеними зборами громадян, згідно з Конституцією за своїм змістом не можуть бути предметом всеукраїнського референдуму".
 
То в чому ж прикол? Адже ми вже не раз чули заяви про імпічмент. Ще 21 квітня партія "Наша Україна" заявила: "Президент, який порушив норми української Конституції  щодо заборони розміщення на території України іноземних військових баз, має бути зміщений у порядку імпічменту". 22 квітня Конгрес українських націоналістів наголосив, що Харківські угоди "суперечать присязі президента України і створюють підстави для початку процедури імпічменту".  23 квітня Тернопільська облрада висловилася за початок процедури імпічменту.
 
Та все це були словесні залпи, струшування повітря, коли уся пара йде у свисток. І жодних практичних дій. У цьому ж випадку маємо не слова, а вчинок, конкретну спробу дій.
 
Головна ж "фішка" полягає у тому, що ця сама ініціативна група була створена в … Донецьку. От вам і "даунбаси", от вам "совки". Невже Донбасу судилося стати українською Вандеєю? Як на мене, це було б найбільшим приколом. І чи не варто підтримати цей почин по всій країні та завалити ЦВК подібними протоколами?
Дмитро Ремиженко [19.01.2011] | Переглядів: 2669

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.2/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook