пароль
пам’ятати
[uk] ru

Автора постійно – не роздягай! Про рейтинг сайту – пам’ятай!


Автора постійно – не роздягай! Про рейтинг сайту – пам’ятай!
Вечірньо - нічне розміщення матеріалів.
 
Як відомо - вночі 99,9% нормальних людей спить. Звичайно - 0,1% творчих особистостей в цей час працюють. Коли ж їм ще працювати – як не вночі. Зранку до 18 години – праця на власника та державного дядю. Доки з роботи - доїдеш, дома щось - зробиш, не встиг вгледітися - а за вікном, вже - глуха ніч.
 
Зранку – матеріал написаний вночі, розмістити на сайті, теж не виходить: садок, школа, робота. Класно – коли в автора по місцю роботи і за його особистим - робочим столом є Інтернет, в цьому випадку, питань з розміщенням - зовсім не виникає. А якщо такої можливості у дописувача – немає? Тоді час, для розміщення праці лише – вечірній, або - нічний.
 
В 20 – 21 годину, з висолопленим язиком прилітаєш до дому, швиденько і в першу чергу рвеш кігті до компа, за годину тиснеш матеріал, і вже зранку усвідомлено бачиш відсутність його на сайтівській сторінці.
 
Виявляється - за той час, коли всі нормальні люди спали, матеріал більше 35 балів не набрав із – за відсутності оцінщиків - читачів, зате ніколи не дрімаючий 8-ми годинний алгоритм - завжди при повному бойовому і не враховуючи жодних пояснень творця, за ніч - якоїсь мамки безжально, кирдикнув  його до «всіх».
 
Висновок: Праця на яку автор витратив багато місяців вільного часу, за одну мить - завдяки бездушній залізяці пішла в небуття. Невже нормально, коли матеріал, який із задоволенням читали б інші читачі, повинен назавжди зникнути з головної..?
 
Звичайно нічні часи через відповідний алгоритм можна рахувати, 1:10 – як у провайдерів Інтернет послуг, або 1:2 – як пропонує адміністрація сайту, але навіщо вся ця мудістіка та геморой, по рахуванню та перерахуванню, тим більше що у власника сайту і так, немає, навіть - мінімальної можливості по змінам двигунця.
 
Потрібно зрозуміти головне: - вночі читачі на сайті майже відсутні. Крім того найсприятливіший час автору для розміщення матеріалів вечірньо – нічний. Це якщо не враховувати одиниць авторів, які розміщують праці прямо на роботі.
 
Тому пропоную:
 
- Функцію алгоритму при: < 35 балів, в нічний час з 24:00 до 08:00 відключити зовсім, але при тих же умовах залишити в денний час: з 08:00 до 24:00.(В цьому випадку недостача годин денного розміщення матеріалу, буде компенсовуватися денними годинами наступної доби.)
 
- Функцію алгоритму при: > 10 оцінках, але  < 25 балів, і в денний і в нічний час, як цілком виправдану для творчого сміття - залишити без змін.
 
Помічники.

Шановні відвідувачі!
Останнім часом Народну правду стали використовувати для масової публікації "компромату", "чорного піару", партійних прес-релізів, депутатських звітів, передруків, рекламних матеріалів та ін. Наразі немає технічних можливостей відслідковувати та модерувати всю ту масу публікацій, лінків та коментарів, тому ми змушені тимчасово припинити реєстрацію нових користувачів.

 
Такого змісту оголошення вже рік тимчасово висить на «Народній правді» - одній із багатьох сторінок сайту «Українська правда». Врахуйте, що всі користувачі на тій сторінці зареєстровані, але невірно організована співпраця адміністрації сайту з авторами, та не залучення їх в якості своїх помічників, призвела ресурс до подібного стану.
 
Головна проблема «Народної правди», в ігноруванні технологічного ланцюга: (читач/автор – оцінка) + (автор – праця) = (збереження матеріалу – при позитивній оцінці, та подальше просування по Головній; переміщення в розділ «всі» - при посередній; та повне видалення при мінімальній.)
 
Наразі - відгородившись від інтелектуального світу, припиненням реєстрації нових користувачів, «Народна правда» замість творчого оновлення, замкнулася в коло - «своїх - вибраних». Сам – пишу, сам – читаю, сам – сміюсь, сам - виживаю і сам -  потихеньку помираю…
 
Загально відомо, що швидка річка, вчасно не отримавши наповнення - від маленьких струмків, внаслідок перегороджування останніх греблями, дуже швидко втрачає  свою – силу… Згодом – катастрофічно міліє та поступово перетворюється на звичайне - смердюче болото. Натомість своєчасне підняття заставок для пропуску нової води – річку завжди рятує.
 
Коло – це закінчена геометрична фігура, яка перспективами розвитку та власного вдосконалення  зовсім не наділена природою форм. Щоб закрутити коло авторів, в творчу спіраль - потрібно, щоб його хтось розірвав. Хто ж ця сила? Читач - оцінщик!
 
З вирішенням питання - без реєстраційного доступу читачів, на  ресурс, значно побільшає і словесного бруду. В таких умовах, звичайно що жоден власник - фізично, буде не спроможний підтримувати відповідну чистоту, без активних помічників. Сьогодні він і так -  Господь Бог в трьох іпостасях.
 
Додатково розширювати штат модераторів, за рахунок найманих працівників - економічно невигідно. На перший погляд безвихідь… Хоча й не зовсім.
 
Пропоную:
 
За підсумками - річної роботи сайту, вирахувати рейтинг - (кількість переглядів), кожного автора і найактивнішим користувачам, терміном на один рік, надати права та технічні можливості, для відповідної допомоги - (модератору – адміну – власнику).
(Вирішення цього питання лише в компетенції власника ресурсу)
 
Розумію що, привілеї - це шлях до кастовості та зверхності, але коли віртуальні права - суто технічні і не спокушують автора на непривабливі вчинки, вони не те що корисні, але навіть - бажані та необхідні.
 
Звичайно, що власник ресурсу, своїм помічникам, повинен  самостійно розробити, відповідну «Пам’ятку», де будуть чітко вказані функціональні межі їх діяльності, та відповідні технічні інструкції – враховуючи той аспект, що помічник може виявитися звичайним «чайником».
 
П.М.

Висновками та пропозиціями теми: «Автора постійно – не роздягай! Про рейтинг сайту – пам’ятай!», жодним чином не намагаюся здійснювати тиск на власника ресурсу. Буду цілком задоволений, коли - хоча би крапля раціонального, в моїх напрацюваннях буде врахована, використана та принесе - хоч яку користь ресурсу.
 
З повагою до колективу       санітар  Віктор Простолюдина.
© В. Простолюдина [19.01.2011] | Переглядів: 1244

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.8/15

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати