пароль
пам’ятати
[uk] ru

Шляхи


Шляхи
Шляхи.
 
Три дні поспіль я був у бані, як “слабонєрвно-спровокований”. Чи пішло це мені на користь? Так! Буду обережнішим.
 
Вчора було 17 січня. Вчора були дні народження двох чи не найвидатніших представників США, що мали полярні цінності.
 
В кожного з них був свій шлях.
...
Перший з них - Президент Бенджамін Франклін (17 січня 1706 р. - 17 квітня 1790 р). Прожив 84 роки.
 
Його люблять майже всі хоча би за те, що його портрет є на 100 долярах. І не дарма.
Бо він ще й до того один із батьків засновників США, і, як каже Вікіпедія, політичний теоретик, політик, видавець, вчений-фізик, винахідник в галузі електрики, громадський активіст, письменник і дипломат. Він, як і Джордж Вашингтон, автор ідеї Американської нації.
 
Серед кроків у політичній кар’єрі: посол у Великій Британії і Франції, губернатор Пенсильванії. На Філадельфійському конвенті схилявся до компромісів, дотепно заохочуючи делегатів до єдності. Відіграв важливу роль в укладенні Великого компромісу. Був прибічником сильного федерального уряду і твердив, що батьки конституції  мають покластися на волю народу. Хоча він не погоджувався з деякими положеннями Конституції, але вважав, що жоден інший конвент не створить кращого документа.
Нагороджений медалью Коплі за 1753 рік.
...
Друга ”людина” – Аль  Капоне (17 січня 1899 р. - 25 січня 1947 р.) -  найвідоміший чикагський гангстер, що діяв в 20-х роках. Про його день народження в інтернеті згадали.
 
Капоне прожив 48 років. Якась магія цифр. Франклін 84, Капоне, навпаки, 48.
 
Нагадаю і я коротенько його шлях (звісно, знову з використанням Вікіпедії, та й кіно про нього надивились).
 
Син вихідців з Італії, ще підлітком вже був у бандах Brooklyn Rippers та Forty Thieves Juniors. Брав участь в декількох дрібних злочинах. В школі вчився лише до 14 років, вчинив бійку з вчителем, за що й був виключений. Вчителя він згодом вбив. Потім був різноробочим. Пізніше – барменом, а також, як  фізично сильний і великий за розмірами - вишибалою в злачному закладі свого боса.
Далі – активний член банди Джона чи то Грязного чи то Брудного, яка ”заробляла” на продажу алкоголю та контролювала порт Чикаго. Пізніше Капоне став наступником Джона та отримав почесне звання дона.
 
Аль Капоне ввів такий термін як “рекет”. Його мафія займалась експлуатаціей повій, покривала все це хабарями поліції та політикам. У ”війні гангстерів” 1924-1929 років у Чикаго було вбито біля 500 гангстерів. Автомати, кулемети, гранати, вибухи автомобілів…
 
На визитівці Капоне був напис ”Аль Капоне, торгівля старовиними меблями”. Йому приписують вираз: ”Нічого особистого, це просто бізнес!” Створив мережу пралень з величезною кількістю клієнтів, що дозволяло ухилятися від податків. Звідси вираз – “відмивати гроші”.
В 1931 році Федеральний суд засудив Аль Капоне до 11 років (формально за невиплату податків). Відбувши строк, він вийшов на волю хворим сифілісом.

А ще вчора минув рівно рік від дня проведення першого туру. Саме в день народження Бенджаміна Франкліна та Аль Капоне Україна вибирала або “вибирала” Президента, вибирала шлях країни.
 
Нагадаю їх результати: Янукович – 35,32%. Тимошенко - 25,05%.
 
Яценюк – 6,96%, Гриценко – 1,20% (разом 8,16%).
 
Всі інші (Тігіпко -13,06;  Ющенко – 5,45; Симоненко – 3,55; Литвин – 2,35; Тягнибок – 1,43; Богословська – 0,41; Мороз – 0,38; Костенко – 0,22; Супрун – 0,19;  Пабат – 0,14; Ратушняк – 0,12; Противсіх – 0,16; Бродський - 0,06; Рябоконь – 0,03) разом 29,27%. Аж в очах мерехтить – скільки достойників!
 
Проти всіх – 2,20%.
 
Що було далі – ми всі знаємо.

А ще вчора ми почули про можливе об’єднання опозиції на базі "Громадянської позиції" (лідер Анатолій Гриценко), до якої мають долучитися  "Фронт змін" Арсенія Яценюка, "Європейська партія України" Миколи Катеринчука та Українська республіканська партія "Собор" Анатолія Матвіенка.
 
Так ви й самі, мабуть, про це вже знаєте…
...
А сьогодні 18 січня. В цей день 1882 року побачив світ Алан Мілн - це той, що вигадав Вінні-Пуха.
http://www.youtube.com/watch?v=OSAt2iIAH6M
...
І сьогодні в Україні хтось народився, та ще й не вечір – народиться, може - наші Бенджамін Франклін,  Алан Мілн, чи, не приведи… ще один капоне.
 
Всіх, хто 18.01 - з днем народження!
http://www.youtube.com/watch?v=-cUaO1P2mfo
(Beatles - The Long and Winding Road ( Phil Spector Orchestration )
 
Шляхи…
© Аргум [18.01.2011] | Переглядів: 2400

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.2/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати