для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Як ми творили Україну...


Як ми творили Україну...
Свого часу брав участь в діловій грі. Гра стосувалася України та її майбутнього. На грі були досить цікаві завдання. Деякі з них, на мою думку,  допоможуть у реалізацій ідей, що обговорюються на ДД.
 
А завдання були такі:
 
1. Підібрати не менше 20 висловлювань, що концентровано виражають завдання сьогодення для українського народу.
 
2. Написати статтю до Великої Української Енциклопедії, яка буде видана у 2030 році, обсягом не більше 2000 знаків про українську філософсько-політичну доктрину, що забезпечила Україні домінуючу роль у світі.
 
3. Написати Маніфест Українця. Щось, на кшталт, кодексу будівельника комунізму, але не формальний. Такий, що завжди в серці. Такий, що скеровує життя українця.
 
Результати виконання завдань нижче. Це створювалося у грудні 2007 після завершення парламентських виборів. Сього учасників було близько 40. Працювали в групах по 6-7 осіб. Це результат роботи однієї з груп.
 
Висловлювання
 
Стратегія полягає не в тому, щоб знайти єдиний переможний шлях, а в тому, щоб усі шляхи вели до перемоги
 
Коли говориш, слова твої повинні бути кращі за мовчання.
 
Вже сьогодні роби те, про що інші завтра будуть тільки думати.
 
Щоб дійти до мети, потрібно перш за все йти.
 
Успіх однієї відважної людини завжди пробуджує дозапопадливості та мужності ціле покоління.
 
Все мистецтво управлення полягає у мистецтві бути чесним
 
Істина - справа рук твоїх
 
Коли немає реальної надії, необхідно чеканити власну
 
Якщо затіваєш пошуки, то метою має бути скарб, а не огидна тварюка.
 
Ніхто не виграє свободу поодинці
 
… свобода - це тяжкий тягар,  і це не подарунок, але зроблений тобою вибір.
 
Ми б досягли набагато більшого, якби не думали про них, як про неможливі.
 
Бути першим не привілей, а випробування.
 
Приготуйся і йди вперед. Тому що там, позаду, ти вже був.
 
Якщо можеш бути орлом, не прагнити стати першим серед галок.
 
Тільки надто далеко і є для нас достатньо далеко.
 
Не пливи за течією, не пливи проти течії, пливи туди, куди тобі треба.
 
Якщо зростання припинилося, кінец.ь близький
 
… жити набагато цікавіше, ніж спостерігати за життям з боку.
 
Якщо ти думаєш як всі, ти вже помиляєшся. Всі думають по-різному.
Якщо ти думаєш за всіх, ти знову помиляєшся. У кажного свої заботи.
Думай по-своєму і за себе, але пам’ятай - не думаючи про інших, ти перш за все не думаєш про себе.
 
Якщо щось і варто робити, так тільки те, що прийнято вважати неможливим.
 
Наша проблема полягає не в нестачі знань, а в нестачі дій.
 
Відмінність державного діяча від політика в тому, що політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління.
 
Державне водіння - це подвиг, і середній моральний рівень для цього занадто малий.
 
Стаття у Великій Українській Енциклопедії 2030 року
 
Український Віталізм (Vital-життя) - як ідеологія оформилася у першій чверті 21 століття і був заснований на іноваційних методах нового розвитку української держави.
 
В основу віталізму покладена ідеологія партії «Жива України» яка базується на принципах сталого розвитку. Ідеологія віталізму являє собою систему ідей, форм їх вираження і засобів їх поширення, яка спрямована на зміну свідомості українця на всіх рівнях його функціонування. Стрижневими елементами ідеології являються смисли, цінності, цілі та ідеали.
 
Корнєвим смислом є ідея Господаря, що розуміється в широкому сенсі (Господар Життя, Долі, Майна, Країни та ін).
Базовими цінностями ідеології є свобода, воля і сила.
Головною метою Віталізм визначає інтелект, що забезпечує випереджувальний розвиток на основі інновацій.
Загальними ідеалами стали традиційні для української ментальності: Праця, Віра, Надія, Любов.
 
Створена для поширення ідей велика кількість шкіл та університетів нового типу забезпечили країні необхідну кількість інноваційних інтелектуалів (агітація). Об'єднані в мережі соціального впливу вони склали основу нової української аристократії духу (пропаганда). Система соціальних проектів дозволила сформувати новий масову свідомість (научіння). Реалізована в проектах ідеологія віталізму продовжила своє життя і розвивалася в об'єднаннях громадян (вибір).
 
Запропоновані методи (агітація, пропаганда, научіння і раціоналізація) сприяли чіткому оформленню і вираженню в масовій свідомості національної ідеї країни, що стало вирішальним чинником переконливої перемоги партії «Жива України» на чергових позачергових виборах. Доказом життєздатності ідеології віталізму є переконливі перемоги партії «Жива України» на всіх виборах першої чверті 21 сторіччя.
 
Постійно зростаюча кількість прихильників ідеології віталізму в світі дозволило визначити можливі контури майбутнього Євроазійського Союзу.
 
Маніфест Українця
 
Я - Українець.
 
Я - Громадянин держави Україна, і саме тому Україна є. Вона є тому, що є Я, тому, що є ТИ, тому, що є МИ. Є мої друзі, які теж є Українцями. Є тисячі, сотні тисяч, мільйони людей, яких ми з тобою не знаємо, але які думають також як ТИ і Я.
 
І МИ всі - Українці.
Не українці, а саме так - з великої літери.
І ніяк інакше.
 
Ми не хочемо, не можемо і не будемо жити в країні, назва якої пишеться з великої літери тільки тому, що так «за правилами». Ми не хочемо писати і говорити «за правилами», ми хочемо чесно і з гордістю. Тому, що Україна - Велика Країна не «за щучим велінням» чи «по моєму бажанню», а за визнанням.
 
Ми не хочемо знаходиться десь там, «на околиці», а якщо не лукавити - на задвірках історії, куди її зіпхнули ті самі українці, які з маленької літери. Ті самі українці, котрі витратили всю силу Великого Козацького Духа на порожні слова, не залишивши нічого для звершень ні собі, ні своїм нащадкам. Ті самі українці, які живуть образами минулого. Такого далекого минулого, що сьогодні ніхто не знає причин тих образ. Це злиденні українці, бо вони залишили нам тільки образи. І сьогодні нащадки цих «українців» продовжують жити тим, що мають, і намагаються змусити жити цим нас.
 
Україна є ... Але чи буде?
Я вірю, що Україна там, де Я, там де МИ.
 
Я вірю, що Україна гідна того, щоб її ім'я писалося і вимовлялося з побожною пошаною і повагою. Я знаю світ, в якому Україна - вершина світового Олімпу. Світ, в якому Україна - центр і сенс, існує. Я знаю де цей світ і як туди потрапити. Його треба побудувати.
 
І МИ зробимо це.
 
Так буде тому, що Україна - Велика Майбутня Країна.
Я вірю, що Велике Майбутнє відбудеться і відбудеться скоро. Тому, що нащадки наші не пробачать нам затримки. Вони не пробачать нам порожніх розмов про те, ким України могла б стати, і ким вона не стала. Так, Україна - країна Великого Майбутнього, що не здійснилося.
 
Але Я вірю в те, що ми прийшли в цей світ для звершення Великого Майбутнього Україні. Майбутнє створюється сьогодні. І сьогодні в України є тільки ми - повсталі з пекла минулого, які відмовилися вірити в те, що всі досягнення України в минулому.
Ні! МИ не відмовляємося від минулого, від пам'яті наших пращурів і звершень їх. Але МИ відмовляємося жити в минулому і минулим. Там, в минулому, ми вже були.
 
МИ хочемо і будемо жити майбутнім, Великим Майбутнім, гідним нас, гідним наших дітей. Ми хочемо і будемо жити в Державі, на краях якої розташований цілий світ.
 
Я вірю у Велику Україну і велич людей, що створили її.
© Дядько бородатий [16.01.2011] | Переглядів: 2064

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/22

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook