для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

«Постой, ПаРовоз!».


«Постой, ПаРовоз!».
Та частина світу, яку прийнято називати цивілізованою й демократичною почала подавати владі в Україні сигнали, які аж ніяк не назвеш неоднозначними.
 
Тут якраз все чітко й однозначно. Україну вивели зі списку вільних країн, верховний комісар Організації з безпеки і співробітництва у Європі у справах національних меншин Кнут Волленбек негативно оцінив внесений народними депутатами Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким законопроект №1015-3 про мови, який передбачає підвищення статусу російської мови в Україні, сім держав одночасно запропонували політичний притулок письменниці Марії Матіос, а комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, під час візиту в Україну, дав зрозуміти нинішньому керівництву держави, що Європа не має намірів терпіти подальше розгортання політичних репресій в Україні.
 
Але найбільшим ляпасом владі Януковича, найбільш показовим знаком для Банкової стало надання Чехією політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.
 
Такого повороту подій влада України явно не чекала. Як і всі недалекі люди, вони гадали, що вони хитріші за всіх, і що їхня «локшина» вишукано лягає на вуха як і українським громадянам, так і світовій спільноті. А коли виявилося, що насправді їм ніхто не йме віри (навіть ті хто підтримує репресивні дії ПРвлади, все ж усвідомлюють всю брехню, але роблять вигляд, що ніякої брехні немає), то вони від розгубленості навіть не знали, що відповісти.
 
Ну, не можна ж всерйоз сприймати маячню Вадіма Коліснічєнка, про те, що керівництво Чехії пов’язане корупційними зв’язками з Юлією Тимошенко. В таку дурню може повірити хіба, що Чечетов (внаслідок відсутності органу, який відповідає за мислення). А Вадіку за базар доведеться відповісти. Як не як він звинуватив у корупції керівництво держави члена ЄС. Я думаю, що йому це ще пригадають.
 
Ганна Герман чомусь мовчить. Після того, як вона порадила Андруховичу писати книжки, а не робити політичних заяв, весь запас «відмазок» у неї вочевидь вичерпався. Треба почекати, доки їй вставлять нову батарейку й тоді ми ще почуємо її вимучені коментарі щодо дій ЄС.
 
Янукович правда зробив якісь невиразні рухи. Попросив міліцію не зловживати арештами. Тобто фактично визнав, що такі зловживання в Україні таки мають місце.
 
Не знаю чи почув його Могильов. Цей, цілковито позбавлений будь-яких, навіть не ознак – натяків на ознаки інтелігентності, генерал, з притаманною людям такого типу безапеляційністю, пригрозив українцям кровопролиттям в Києві 22 січня на День злуки.
 
Ні, я не помилився – саме пригрозив, а не застеріг. Це такий собі натяк товщиною з колоду – хочете, ми вам кровопролиття й влаштуємо, аби знали.
 
Що ж до Марії Матіос, то тут все аж тхне есересерщиною. Комуніст-депутат Петро Цибенко накатав в генпрокуратуру банальний донос на письменницю. Йому не сподобалась книжка Матіос «Вирвані сторінки з автобіографії». Ну, ми всі чудово знаємо, що в умінні писати різноманітні доноси комуністи завжди були неперевершеними майстрами. За доносами, згідно з логікою стукачества, має слідувати обшук, арешт, тюрма.
 
Чого чекати далі? Чергових доносів на інших письменників (і не тільки), які не розділяють погляди  комуністів і їхніх побратимів з ПР. А далі що? Багаття з книжок на центральних площах міст, показові судові процеси, концтабори, газові камери?
 
Втім, я думаю, що Європа ще не сказала свого остаточного слова. Всі теперішні дії ЄС свого роду застереження. Вони ще залишають для режиму Януковича поле для маневру. «Пока еще не позно нам сделать остановку. Кондуктор нажми на тормоза».
 
Чи спроможеться режим на маневр у потрібному напрямку? Є цілком обґрунтовані сумніви. Але ЄС має чимало важелів впливу. Потрібне лише бажання їх задіяти.
 
Та, на мою думку, найпоказовішим і найдошкульнішим для режиму засобом було б позбавлення Януковича й гоп-компанії улюбленої іграшки. Я про позбавленні України (у випадку подальшого посилення економічних і політичних репресій) права на проведення ЄВРО – 2012. Це був би потужний удар, який би остаточно вибив хитку табуретку з-під ніг режиму.
© R`n`R [15.01.2011] | Переглядів: 8056

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.0/49

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook