для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Увага, провокація!


Увага, провокація!

"У нас є інформація, що на 22 число, коли плануються акції протесту, планується кровопролиття в місті Києві", - заявив міністр внутрішніх справ Могильов під час виступу у Верховній Раді. А робиться це задля того, «щоб потім перед усім світом показати, що твориться в Україні». І попередив: "Я вас попереджаю: ми всі ці факти задокументуємо. Сил і засобів вистачить. І потім кожен, хто це робив, відповідатиме перед законом".
 
Виникає декілька питань.
 
Питання перше. Хто ці терористи, що планують  кровопролиття?  Про це Могильов анічичирк. Якщо це становить службову таємницю, то чому Могильов теревенить про це з трибуни Верховної Ради?
 
Питання друге. Якщо панові міністру достеменно відомо про підготовку кровопролиття, то чому він не вживає превентивних заходів з метою запобігання цьому лиху, а має намір  лише "задокументувати всі ці факти"?
 
Дивна поведінка керівника силового відомства, навіть якщо взяти до уваги проФФесіоналізм владної команди.
 
Усе стане на свої місця, якщо знайти відповідь на головне питання: кому це вигідно?
 
Чи вигідно це опозиції? Коню зрозуміло, що опозиції це потрібно як зайцю трипер у ніч перед весіллям. Мало того, що опозиціонерів масово пакують у СІЗО за надуманими звинуваченнями, то їм ще не вистачало звинувачень у тероризмі.
 
Чи вигідно це владі? Ще й як вигідно! По-перше, такими заявами влада намагається залякати людей аби вони не прийшли на Майдан. По-друге, якщо спровокувати насилля, можна буде арештовувати опозиціонерів за хуліганство, за тероризм, за спробу насильницького повалення чинного режиму. Та за що завгодно!
 
Влада панічно боїться скупчення великої кількості порядних людей. Про що красномовно свідчить вказівка МВС від 10 січня (№ 266/Рт) за підписом заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.
 
У ній сказано, що в Києві 17 січня з ініціативи політичних партій, рухів, громадських організацій заплановано проведення акції протесту з вимогою закриття кримінальних справ проти активістів "Податкового Майдану".
 
"22 січня відзначається День Соборності України. Разом з цим у цей же день з ініціативи представників ВО "Батьківщина" та інших політичних організацій заплановано проведення альтернативних заходів", - йдеться у вказівці.
 
Відтак, від співробітників МВС керівництво вимагає:
 
1. Узяти на контроль отримання інформації щодо виїзду організованих груп та окремих громадян до столиці держави.
 
6. Інформацію про організовані виїзди (зазначивши прізвища старших, контактні телефони, час відбуття, прибуття, вид транспорту, кількість осіб) та заплановані на території обслуговування масові заходи надати в ДГБ до 14.01.2011 та до 21.01.2011.
 
Питання є?
 
─ Хіба що одне, одвічне: що робити?
 
Організаторам акції слід створити охоронні групи з міцних хлопців, які б виявляли й ідентифікували можливих провокаторів з передачею їх правоохоронним органам (їхнім же патронам). До речі, так діяв Рух під час проведення масових акцій у 89-90 р.р., і це мало непогані наслідки. Провокаторів ідентифікували (фото, ПІБ) і передавали їхнім хазяям, чим упереджували звинувачення КДБ.
 
Журналістам – фіксувати можливі провокації і давати оперативну неупереджену інформацію.
 
Учасникам акції – знімати на мобілки, фото- та відеокамери та передавати матеріали організаторам акції.
 
Про ці попереджувальні заходи організатори акції мають публічно заявити у ЗМІ, на брифінгах, прес-конференціях, щоб це стало надбанням громадськості. Гадаю, що це певною мірою остудить запал провокаторів від влади.
© Дмитро Ремиженко [15.01.2011] | Переглядів: 2871

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.9/62

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook