для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Щодо Акели....


Щодо  Акели....
Прочитав статтю про Акелу.....
Я пообіцяв розповісти по-порядку про дурниці, які там описані.
Так от, не Держава Україна позакривала фірми, які займались працевлаштуванням за кордон, це зробили держави Європейського союзу змінивши своє законодавство по відношенню до іммігрантів утруднюючи можливість отримання документів для мігрантів. В результаті багато фірм цього напрямку закрились, бо легально відправляти наших співвітчизників стало неможливо
  В інтерв*ю  розповідається, що після п*яти років роботи за кордоном дають файну пенсію….Так, після п*яти років роботи людина, яка має 65 років має право на пенсію в розмірі від 50 до 100 євро ( в залежності від сплачених податків) для робіт, які роблять наші люди це виходить десь в районі  до 60 євро ( при умові, що в контракті вказувалось повну суму зарплати, бо це рідкість по причині поголовного ухиляння від податків роботодавцями).
  Потім розповідалось про кредит на квартиру в 1%, і про те, що у випадку смерті кредитора квартира  «на халяву»  залишається родині.
Так от, власне через таку справу я сьогодні і був у Суді перекладачем. По-перше  кредити в Європі на рівні 4,7-5,4 % і це у випадку короткострокового кредиту, а якщо на років 30, то процент буде вищим ( Ви в цьому переконаєтесь самі погугливши в інеті). Тепер на рахуном успадковування житла  з несплаченим кредитом:
1  пропонується переоформити кредит
2  у разі відмови, чи неплатоспроможності суд видає дозвіл строком на 3 місяці, який дозволяє з допомогою нотаріуса призначеного судом продати квартиру і погасити кредит
3  у випадку відмови чи у випадку, коли квартира не продається вона переходить у власність банківської установи, що видала кредит ( без будь-яких компенсацій сім*ї).
Невже хтось в серйоз може повірити, що хтось ( в даному випадку банк) просто так подарує житло, та ще і куплене за їх гроші???
   На рахунок воз*єднання сім*ї:
Так це можна робити, якщо дозволяє фінансовий стан і житлові умови, але тільки для чоловіка/дружини , чи неповнолітніх дітей або одного з батьків віком більше 65 років.Повнолітні діти під воз*єднання не підпадають крім випадків інвалідів.
  А про те, що Кучма просив країни Європи відправляти йому податки за наших працівників, то взагалі анекдот із серії для несповна розуму ( що не перечить в тому, що розглядалось можливість оподаткування заробітчан Україною, та від цього прийшлось відмовитись  коли задекларували нашу ціль, як стати однією з європейських країн).
  Слідуюча байка про те, що з польськими  (чи інших країн) робочими візами можна працювати по всій Європі.
З візами країн шенгену можна пересуватись  (їздити) по всіх країнах шенгенської зони, а от працювати не можна ! Для того, щоб поїхати працювати в іншу країну потрібно мати дозвіл на проживання ( і роботу) виданий країною , що дала візу і з цими документами можна просити конвертацію на  дозвіл (документи) іншої країни ( при наявності в цій країні вільних квот на таку конвертацію). Для прикладу в Італії власне перед Новим Роком вийшов Декрет, що регламентує ці квоти і вони складають 1000 місць для країн Єврозони ( декрет виходить раз на 3 роки).
   А про те, що в Італії замість трудової книги використовують закордонний паспорт і в нього роботодавці ставлять якісь печаті, то це взагалі не знаю як можна було придумати….. В Італії нема трудових книжок всі дані знаходяться на сервері  INPS  це щось на зразок нашого Пенсійного фонду і дані можна контролювати як он-лайн, так і прийшовши в офіс фонду.
  На рахунок легалізації: в 2002 році дійсно не питали про те, як людина потрапила в країну, а от при пізніших легалізація ( наприклад 2009 року) вже потрібно було довести ( печатками в паспорті) не тільки легальних шлях попадання в країну, а і терміни попадання в країну і хто не мав відповідних реквізитів не зміг отримати документи.
  На рахунок нового закону, то він особливо не змінює нічого, бо власне країни Європи не зацікавлені   в наших робітниках, що власне видно з листа «іспанців» .
Ще  мені дуже сподобалась фраза, про те, як іспанці через сайт міністерства праці шукали фірму по працевлаштуванню, щоб відповісти листом наведеним в статті на прохання про співпрацю по відправці в їх країну наших заробітчан.
 
Уважаемая пани Марина.
Насчет вашего предложения. На сегодняшнем этапе я вижу эту тему очень проблематичной. Эта тема была очень актуальна десять лет назад. У нас был строительный и ремонтный бум, много было рабочих с Украины, так как у строительных фирм было много заказов и новые дома и квартиры скупали на стадии строительства фундамента, то испанские строительные компании брали на работу много нелегалов, не смотря даже на их  низкое качество работы. Если не справлялись с работой, то их выгоняли и брали новых, ну, а если работали терпимо, то их обучали, как  надо строить испанскими стройматериалами. Они обходились хозяевам дешевле, чем свои испанские. Много их также работало на сборе апельсин  и на других плантациях, но там они работали на начальных этапах и потом старались пристроиться на стройки, да и штрафы от инспекторов для фирм за нелегалов были низкие. Но тогда это было возможно.
   Тех, кто был плохим работником, уже нет - кризис все расставил на свои места: кто хорошо работал, тот уже получил испанские документы и остался в испанских фирмах. Но таких мало, а в настоящий момент многие испанские предприятия и фирмы уволили своих работников, а это у нас очень дорого стоит для предпринимателя. Если сейчас кого-то и берут на работу, то только на время,  даже социальную страховку оформляют на несколько дней, а кому нужны  сейчас иностранцы,  да ещё и на официальной основе, когда свои испанцы сидят на социале? А если есть вакансии и на нее возьмут иностранца, то за это могут наказать. Так что ваши государственные деятели опоздали лет на десять.
   Барселона, Испания.

 
Чесно кажучи я не побачив, нічого крім самореклами і заклику звертатись до конкретної людини в питаннях працевлаштування за кордон з не відповідаючи ми дійсності обіцяннями забугрових благ. І мене дивують  подяки  коментаторів «За громадську позицію».
Де Ви бачили ту позицію? В чому ? В розвішуванні лапші  для приманювання потенційних клієнтів?
Я написав, що в статті 95% неправди, бо там є дещо і правдиве: наприклад, що за кордоном багато наших заробітчан, що є і організації ,котрі захищають наших громадян,  організації, які займаються захистом від торгівців людьми. Скажу більше: ті організації приймають участь в розробці законодавства проти торгівлі людьми . Зараз готується новий закон про те, що людям які свідчитимуть проти фірм чи персонально людей, які їх нелегально відправили за кордон видаватимуть дозвіл на право проживання ( тому, що нелегали не хочуть давати свідчень, щоб не світитись і не бути депортованими).
© vovchyk [13.01.2011] | Переглядів: 2733

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.2/46

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook