пароль
пам’ятати
[uk] ru

Автора постійно – не роздягай! Про рейтинг сайту – пам’ятай!


Автора постійно – не роздягай! Про рейтинг сайту – пам’ятай!
Всі частини цієї теми:
 
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8072/user_id/6853.phtml
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8093/user_id/6853.phtml
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/8243/user_id/6853.phtml
 
Резерви нашого інтелектуального війська.

Кожний автор – потенційний читач, але не кожний читач – є, зможе, бажає бути, і стати - автором. Крім того, не так вже й багато вільних читачів, бігає по політсайтам, тим самим підіймаючи їх рейтинг. Майже всі «прибиті» - вже по своїм ресурсам.
 
Щоб не бути голослівним – по факту: з (84) вісімдесят чотирьох сторінок «Персоналу» ДД: одна сторінка – активних дописувачів, одна – посередніх, і ще одна – невідомо яких.
 
Інші, 81 (вісімдесят одна) сторінка – це «ніби читачі»: з яких 40 (сорок) сторінок – «клони», 20 – 30 сторінок – ті хто, хоча  би, один раз відвідували наш сайт, 10 – 20 сторінок, тих хто, в далекому минулому - втратили ніки та паролі, 5 сторінок - перейшли на «Абырвалг»…
 
Запитання колективу: «Яка  кількість сторінок - активних авторів та читачів у нас залишилась в резерві?»
 
Після цього матеріалу у Адміністрації буде велике бажання перетрусити весь список «Персоналу ДД», з метою: виявлення клонованих, відсутніх та давно вже творчо померлих, інших…
 
В цьому випадку, хочу застерегти власника від думки - знищення ніби зайвого архіву. Цей ІР – архів, в подальшій роботі сайту, дуже ще й навіть, згодиться – наприклад: для визначення та бану авторів - малювальників оцінок якості, власних рейтингів, та читачів – флудерів, хамів, провокаторів і негідників.
 
Розумію як важко, адміністрації, від усвідомлення подібних фактів. Мені, від цього, теж - не легше, тому що частину себе, своєї душі, тепла і праці - вклав і добровільно віддав ДД. Можливо - дехто, оправдовуючись викладе, дані  Bigmir. Навіщо? Вони ж загальновідомі…
 
Головний рейтингоносець нашого сайту.

Майже всі українські мережеві видання користуються послугами компаній, що пропонують рейтингову систему вимірювання кількості відвідувань. Одним із них є Bigmir, який в нещодавньому минулому був одним із монополістів в сфері статистики.
 
Рік тому Bigmir мала скандал в зв’язку з накруткою рейтингів Інтернет-видань. Після цього найпопулярніші видання  відмовилися брати участь у рейтингах цієї компанії.
 
В Інтернеті поширено використання «жовтих сторінок», зазвичай з розважальною інформацією, саме завдяки такому механізму перехресної відвідуваності рейтинг сайтів стрімко збільшується. Досі Bigmir дозволяє використовувати «жовті сторінки» для подання сайту з новинами - за сайти з розважальними матеріалами…
 
На нашому сайті  Bigmir напевно працює інакше?!
 
Іноді клацнувши на іконку цікавого матеріалу, дуже довго чекаєш, доки відкриються додаткових 3-4-5 сайтів, разом зі своїми сторінками, яких - взагалі не замовляв. Зате рейтинг мені не потрібних ресурсів – (примусово відкритих сайтів), своєю відвідуваністю і за власний рахунок, я вже автоматом підняв. Подібне відбувається і з тими користувачами на сайтах яких, є посилання на - ДД.
 
Між іншим

Наприклад: Кількість переглядів «ІМХО» на ДД в середньому коливається в межах 300 – 1200, в той час, як - на місяць тому, створеному «Абырвалг», ця межа вже досягла 100 – 400, а деякі матеріали мають і до 800 переглядів…
 
При цьому потрібно враховувати що у них - 5 сторінок з авторами та читачами, а у нас 84. Причому сторінка персоналу «Абырвалг», в 3 рази менша за нашу. Але ж на той ресурс перейшла лише - незначна частина наших колег. Крім того є автори, які працюють одночасно і на двох сторінках: і - тут, і - там…
 
Скільки тоді читачів та авторів ДД, в дійсності залишилось на нашому сайті?
Який тоді справжній рейтинг нашого сайту в українській мережі?
 
Все що натужно і штучно надуте воно ж не довговічне. Мені зовсім не до вподоби власні висновки, але розуміння того що наш сайт - важко хворий, примусило мене шукати ефективні ліки, які сьогоднішнім призначенням додаткових процедур лише підсилюю.
 
Пропозиції автора з деякими роз’ясненнями .

В Інтернеті, найкращим експертом - оцінщиком, який визначає: креативність, якість, розумність, чи - то, не розумність запропонованого матеріалу - є читач. Ресурс і його автори - в тому числі, працюють винятково для читача і лише задля нього.
 
Без читача, кожний сайт разом зі своїми авторами – ніщо: туалетний папір, сміття звалище і кладовище нікому не потрібних вумностєй і геніїв. 2011 рік – буде роком міжсайтівької війни за читача – головного фігуранта, без якого Інтернет взагалі існувати не може.
 
Пропоную: Змінити та додатково записати в «Правила ДД»
- Для користувачів зі статусом «автор» реєстрація на сайті - обов’язкова.
- Усім бажаючим користувачам зі статусом «читач»: для ознайомлення з працями авторів, оцінюванням матеріалів, та коментуванням з оцінюванням коментарів – реєстрація на сайті  необов’язкова.
 
Головною умовою для без реєстраційного допуску читача на сайт повинно бути: належне виконання «Правил ДД», оцінювання авторських праць і коментарів. При невиконанні цих обов’язків, через спливаюче вікно, кожний читач повинен бути попереджений. Ввести такий алгоритм в програмне забезпечення – це ж дрібниці.
 
Хоча б одного кліку по оцінці, коментарю дописувача, або відкоментованого коментаря, - для без реєстраційного, буде цілком достатньо, щоб сайтівський алгоритм розблокував оцінщику або коментатору вихід на іншу сторінку, або перехід на наступний матеріал.
 
Сьогодні читач, майже зовсім відлучений від процесу самостійного вдумливого розмірковування. Наразі я не бачу виходу, іншим чином його примусити - мізгувати, та робити хоч якісь  висновки. Вихід бачу – в допуску без реєстраційних читачів, до коментування та оцінювання праць авторів і коментарів інших читачів.
 
Від запропонованих нововведень: значно збільшиться відвідуваність та рейтинг сайту; покращиться якість авторських робіт; рейтинги авторів та оцінки якості, стануть більш - вагоміші; в Інтернет – мережі, значно виросте авторитет наших авторів, – через оцінювання саме читачами, а не колегами – «по сокирі».
 
Запропонованим, – жодним чином не обмежую право авторів на коментування та оцінювання: робіт - колег по перу, та коментарів читачів. Так! Автор позбавлений права оцінювати власну роботу. Але чи повинні ми боятися об’єктивних оцінок читача за відповідну якість авторського напрацювання?
 
Оскільки, згідно «Правил ДД», за зміст розміщених матеріалів, персональну відповідальність несе винятково автор, звичайно що в такому випадку реєстрація автора на сайті, не тільки обов’язкова, а і беззаперечна, тому що лише в цьому випадку, зі сторони адміністрації можливий якісний ІР – контроль.
 
Як же ж впливати на читачів, вони ж - не зареєстровані?!
Нічого простішого немає!
 
Навіть коли користувач незареєстрований, сервер, в автоматичному режимі - все одно вираховує його персональний ІР, який замість аватарки, або в іншому доступному місці коментарів, додатково для відстеження («УП» - тому приклад), обов’язково повинен відображатися.
 
Як в подальшому, з допомогою помічників, заблокувати ІР порушника - тимчасово, або довічно, також в разі доцільності попередити, - це незначні деталі і вони, цілком відомі адміну…
 
З повагою до всього колективу.
 
Санітар - Віктор Простолюдина
© В. Простолюдина [12.01.2011] | Переглядів: 1347

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.0/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати