для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Одна думка.


Одна думка.
Сподобалась одна ідея. Навіть не сама ідея, а ціль яку ставить перед собою сама по собі задум.
 
Мої гарні знайомі створили таку собі організацію. Правда організацією це важко назвати, так як фактично вона ніде не зареєстрована і не має ні керівних органів, ні членських внесків в тому вигляді, як це прийнято. Просто група людей. Так, там є свого роду керівники, але це керівництво виявляється як "перший серед рівних". Немає там гучних піар-акцій і роботи на публіку. Відвідування суто добровільне. Фактично це клуб по інтересах, де участь приймають лише добровільно. Організація побудована по типу пластунів, але з своїми особливостями. Люди об'єднанні тим що пропагують і ведуть здоровий спосіб життя.  Багато хто кинув палити. На алкоголь відповідно "табу".  Саму ж ціль цього всього можна охарактеризувати девізом "в здоровому тілі - здоровий дух". Перегони, змагання на витривалість, купання в річці за будь якої погоди - то для них звичайна справа. Це щось на кшталт козаків, але не отих набундючених животатих дядьків в військовій формі і з кучею намальованих орденів і медалей.
 
Дізнався я про них випадково. В училищі, де працює моя сестра контингент дітей ще той. В основному це "хулігани", "туніядці", "п'яниці". В багатьох вже є приводи в міліцію. В деяких навіть є умовні терміни. На жаль в такі заклади йдуть ті, яких вже нікуди більше не беруть, навіть в міліцію... Так от, після чергового "зальоту" кілька таких дітей потрапила на обстеження до лікаря-нарколога, який якраз в цій організації і приймає участь. В принципі ніхто не знає, як він їх вмовив приєднатись до них, але хлопці прийшли і фактично змінились на очах. Перестали пити оковиту, кинули палити, почали сильно підтягуватись в навчанні.
 
Діти, це майбутнє будь якого суспільства. Діти, це основа наступних поколінь. На сьогоднішній день ситуація дозвіллям для дітей не те що погана. Вона критична. Гуртки та різні секції для дітей або вже перестали існувати, або закриваються. Держава про нові не думає і думати мабуть і не збирається. На мою думку, чим більше буде таких організацій, чим більше дітей забереться з вулиці і вони будуть зайняті чимось корисним, тим краще це буде для суспільства. І нинішній владі це буде як серпом по "фаберже".
 
Маю надію, що це лише початок. Початок для таких от організацій і початок кінця от для такої влади. Тому що думаюче громадянське суспільство смерть і погибель нинішньої "партії" влади. "Контингент" і "електорат" її надія.
 
Маю надію, що це лише початок...
© повстанець [08.01.2011] | Переглядів: 1813

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.0/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook