для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

З Новим Роком, або роздуми біля каси супермаркету


З Новим Роком, або роздуми біля каси супермаркету
Ще Новий Рік не настав, а новорічні подарунки, яких слід було чекати після такого "плідного" ветування ПК, вже почали сипатися зі щедрої торби колективного Діда Моро...пардон, Сента Клауса ( це, щоб не виникало жодних асоціацій) - заборонили торгівлю пивом та сигаретами в МАФах.
 
Хто б сперечався, особисто я проти куріння та цмулення пива з пляшок і банок просто на вулиці. Та й МОЗ попереджає ( з дитинства врізалося - "Курение и спорт несовместимы" тощо), але...постає питання. Чому в кіосках "ні-ні", шкідливо і не "мона", а в сучасних храмах торгівлі - "мона" і навіть "нуна"?
 
Знаєте, після повернення з-за кордонів, навіть, з країн СНД, дехто відзначає, що там нема МАФів, які спотворюють обличчя міст. Мабуть, після одного з таких вояжів після перебування на відпочинку, де вартість ночі в готелі перевищує розмір чиєїсь річної пенсії, "мер усіх киян" розпорядився знести всі кіоски на Оболоні по дорозі від метро?
 
Звісно, в теплому приміщенні розраховуватися за товар зручніше, щоправда, відстоявши довжелезну чергу до каси супермаркету, аніж на морозі задубілими руками відраховувати жалюгідні копійки та гривні за буханець хліба в кіоску. Однак на цьому історичному етапі розвтку нашої країни особисто я за збереження такої форми торгівлі (зауважте, йдеться не про сигарети чи пиво, бо слідом за ними приберуть хліб), бо як на мене, працюючій жінці ( а хто на просторах СНД найголовніший постачальник харчів в родину?) простіше все необхідне - хліб, молоко, кефір, "напитки всякие" підхопити в кіоску по дорозі додому.
 
Чому вони почали з вилучення з магазинчиків і кіосків спиртного та сигарет? Спочатку - заборона продажу в нічний час, а потім - повна заборона? Невже турбуються про наше здоров*я? Це навряд. Підгрести під себе все, що приносить швдкий дохід - ось головна мета (ІМХО). А заразом замилити очі тим, хто звик вірити телевізору і брехунцю - "таки да, мы заботимся, чтоб молодежь не спивалась", тобто, такий собі месідж до бабусь на лавочках. Вони ж бо "бронебійний" електорат.
 
Ажніяк це не продиктоване турботою про моральне і фізичне здоров*я суспільства. Ловіть, панове, "першу ластівку" ( чи вже не першу) невмолимого "покращення" вашого життя.
 
Особисто я не курю, не люблю пива, не купую сигарети по дорозі з роботи, не прошу налити мені сто грам у наливайці просто біля прилавку магазинчика і добре бачу вади і "виразки" "тротуарного" підприємництва.
 
Однак мені, як громадянину цієї держави, хотілося б побачити оприлюднений список власників найвідоміших мереж супермаркетів, або їхніх родичів, чи інших осіб серед топ-чиновників та "народних" обранців, що лобіюють їхні інтереси в органах законодавчої та виконавчої влади.
 
Я хочу отримати конкретну відповідь на вічне, як світ, питання: "Кому це вигідно?"
 
Мені з вищербленого тротуару, що веде на спальний масив, поки що зрозуміло одне. В черговий раз програють легальні малі підприємці, а виграють ті, чий список так хотілося б оприлюднити ( мечты, мечты). Але є й приємна новина. Виграють бабусі - сигаретниці і нічні стихійні  продавці хлібу з ящиків та місцеві Аніскіни, які їх кришуюють.
 
Так що з всесвітнім Крістмасом Вас усіх за григоріанським календарем та прийдешнім Новим Роком!
 
© pinocolada [24.12.2010] | Переглядів: 4164

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.9/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook