для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Вірую, бо абсурдно!


Вірую, бо абсурдно!
Слава Богу, настав нарешті в Україні час реформ!
Тут пересічному «маленькому українцю» - тільки встигай радіти запропонованим принадам та спокусам.
 
Ледве вляглися пристрасті за Податковим кодексом, оспівування котрих ще чекає свого Йогана-Себастіана Баха, як Кабмін вже представив у Верховну Раду проект бюджету на 2011 рік. І щоб мало не здалося - пригрозив найближчими днями пенсійною реформою, а Президент тим часом, під покровом ночі з 9 на 10 грудня, блискавично провів ще й адміністративну реформу – ну просто Варфоломіївська ніч для чиновників.
 
Читаю інформаційні повідомлення про події тижня – і не дає спокою давній афоризм Тертуліана «Credo quia absurdum» - «Вірую, бо абсурдно».
Бо незбагненно для розуму того самого «маленького українця», обмеженого дріб’язковими проблемами cвого власного жалюгідного буття. І ніяк не осягнути йому всю велич ідей і рішень, що осявають верхівки нашої, сказати б, еліти.
 
Давайте разом пробіжімося рядками інформаційних повідомлень.
 
Міністерство соціальної політики і весь соціальний блок очолить віце-прем'єр Сергій Тігіпко.  
Відповідно, Тігіпко буде відповідальним за проведення пенсійної і медичної реформ.

 
Вірую, бо абсурдно!
Я б, скажімо, цій людині не довірив навіть недопалок сигарети потримати, поки питиму склянку води.
 
«У наступному році зменшується потреба в підтримці Пенсійного фонду із державного бюджету.    А проведення пенсійної реформи скоротить дефіцит ПФ на третину» - сказав М. Азаров на засіданні уряду.
 
Вірую, бо абсурдно!
Бо всю економію буде отримано від того, що помре деяка частина сьогоднішніх пенсіонерів, а внаслідок поступового підвищення пенсійного віку не вийде на пенсію ще певна частина пенсіонерів майбутніх. Можливо, але дуже примарно, що дещицю зекономлять на захмарних пенсіях тієї ж еліти. Ось і весь реформений прибуток.
 
Верховна Рада України підтримає призначення Василя Цушко главою Антимонопольного комітету України. Про це заявив голова ВР Володимир Литвин під час офіційного візиту в Південну Корею. «Тут не потрібно будувати прогнози... Я мушу сказати, що в межах 260-270 голосів буде підтримка», - сказав В. Литвин.
 
Вірую, бо абсурдно!
Абсурдно взагалі будь-куди тулити Цушка – хоч в монополію, хоч в антимонополію. Ну ні до чого він не пасує, окрім посади завгоспа піонертабору.
 
Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко передала в місію МВФ в Україні листа з проханням направити в Україну моніторингову групу для оцінки угоди з RosUkrEnergo, «яка може позбавити бюджет України 5,4 млрд. доларів». Ю. Тимошенко вважає за необхідне передбачити в Меморандумі про співробітництво України з МВФ пункт щодо можливого добровільного відмовлення України від фінансування операцій, зв'язаних з RosUkrEnergo.
 
Вірую, бо абсурдно!
При всій повазі до Юлії Володимирівни – дурне це діло і не кращий спосіб нагадати про себе..
Яке, власне, відношення має МВФ до цієї справи «Нафтогазу» з RosUkrEnergo, яка вже вирішена не тільки в Стокгольмському арбітражі, але й в усіх можливих судових інстанціях України?
 
А ось і зовсім цікава річ:
Кабінет міністрів України виділив 847,7 тис. грн. на санаторне лікування ветеранів війни. Гроші будуть виділені за рахунок зменшення витрат на відповідну суму на щорічну разову грошову допомогу ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань у зв'язку з очікуваною економією бюджетних коштів.
 
Вірую, бо абсурдно!
Не азаровською, а людською мовою кажучи, «очікувана економія бюджетних коштів» виникає через невблаганне вимирання ветеранів війни і жертв нацистських переслідувань.
А жалюгідна сума 847,7 тис. грн., при існуючій вартості хоча б місяця санаторного лікування, дасть змогу цим лікуванням скористатися аж трьомстам ветеранам.
 
Поруч - ще одне повідомлення, для контрасту:
У проекті держбюджету України на 2011 р. витрати на стаціонарне медичне обслуговування народних депутатів України і керівного складу органів державної влади пропонується збільшити на 45,6% - до 200 млн. 355,2 тис. грн.
 
Вірую, бо абсурдно!
Підрахуємо (пробачте, пане С. Ківалов!) – загальна кількість «народних депутатів України і керівного складу органів державної влади» може становити… ну хай навіть п’ять тисяч людей, для яких будується Україна.
Це означає, що тільки на стаціонарне здоров’я кожної елітарної пики буде витрачено більше, ніж 40000 грн. Непогано виглядає у порівнянні з державними затратами на кожного пересічного, ба навіть ветерана війни.
 
Взагалі, проект бюджету містить багато цікавих статей.
Ось, наприклад
Витрати на Генпрокуратуру України в 2011 р. пропонується збільшити на 77,8% - до 2 млрд. 201 млн. 142,3 тис. грн. Витрати на Службу безпеки України в 2011 р. пропонується збільшити на 19,9% - до 2 млрд. 915 млн. 193,4 тис. грн.
 
Тут, зізнаюся, ніякого абсурду - все логічно.
Адже чим далі будуть розгортатися реформи, тим більше буде у них опонентів. А пан Азаров, як і належить послідовному сталіністу, кожного опонента вважає за особистого ворога, тобто ворога існуючої влади, з відповідними висновками. Які додають роботи ГПУ та СБУ і потребують суттєвого збільшення їх фінансування.
 
«Здорові сили» у Верховній Раді України не дозволять зірвати прийняття державного бюджету на 2011 рік. Про це заявив перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи намір лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко домогтися внесення в проект держбюджету-2011 фінансування парламентських виборів.
 
Отут - вірую беззаперечно!                                                                                                                        
Бо у народних депутатів Партії регіонів тої «здорової сили» – хоч греблю гати. Тим більше, що є перспектива і здоров’я поправити, і сил набратися на оті чималенькі гроші, що в бюджеті закладені.
 
Держава має намір надавати фінансову допомогу фармакологічним підприємствам. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу. «Ми зацікавлені в тому, щоб наш ринок був якнайбільше заповнений вітчизняними товарами, продуктами і ліками. Питання в тому -  чи зможемо ми створювати сучасні вітчизняні лікарські препарати? Якщо можемо - у такому випадку, ми допоможемо таким підприємствам ... у тому числі і державними коштами», - заявив М. Азаров.
 
Вірую, бо абсурдно!
Всім відомо, що фармацевтична промисловість – одна з найбільш прибуткових.  Наприклад, компанія PFIZER в 2009 році мала річний оборот в 50 млрд. дол., а чистий прибуток – 8,6 млрд. дол. Зрозуміло, що навіть найбільшим вітчизняним підприємствам дуже далеко до таких результатів, але вони точно не бідують, і можуть самі займатися своєю модернізацією, тим більше ті, що атестовані за стандартом GLP (Good Laboratory Practice).
Хоча … і в цій заяві є своя логіка і послідовність – допомагати багатим і грабувати бідних.
 
Україні важко виконувати рішення Європейського суду по правах людини щодо соціальних виплат через нестачу коштів у державному бюджеті. Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович. Разом з тим О. Лавринович додав, що всі рішення цього суду, які стосуються соціальних виплат і в протиріччя до законодавства були припинені, будуть виконані.                      
«Усі розуміють, що це (всі соціальні виплати громадянам, гарантовані законами) виконати нереально і неможливо при будь-якій владі... Але якщо допустили до такого положення справ, повинні виконувати всі, але обмежитися можливостями, що є в українському державному бюджеті», - відзначив міністр.

 
Вірую, бо абсурдно!
Бо зрозумів із цього набору фраз (які міністр юстиції просто не має права виголошувати за визначенням) тільки те, що держава мусить платити, але платити не збирається, або заплатить,  але якийсь мізер «що є в українському державному бюджеті».
 
І, нарешті, найцікавіше:
Ось що сказала заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман під час спілкування з журналістами:
«Я хотіла б вірити, що в наступному році Нобелівську премію буде мати  українець чи українка. До речі, ми про це говорили з Борисом Олійником, і ми говорили про Ліну Костенко, що могла б бути лауреатом Нобеля. Отже, думаємо, коли лауреатом Нобеля буде українка, Україна в дуже широкому складі буде запрошена на цю урочисту подію, і я не сумніваюся, що на це запрошення Україна завжди відгукнеться», - підкреслила А. Герман.
 
Оскільки пані Ганна виголосила цю чудову промову у відповідь на запит журналістів щодо відмови України брати участь в урочистому засіданні в Осло з нагоди присудження Нобелівської премії миру, то я серйозно стурбований станом її здоров’я і вважаю, що вона зарано так жертовно вийшла на роботу із лікарні «Феофанія».
 
А втім – вірую, бо абсурдно!
 
© ДСЛ [11.12.2010] | Переглядів: 13153

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.5/109

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook