для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Грудень. День восьмий.


Грудень. День восьмий.
8 грудня. Перше, що відчуває будь-який шанувальник The Beatles  в будь-якому куточку світу – це поштовх у серці. Серце немов шпортається об невидиму перешкоду, завмирає на мить, а потім продовжує битися, тамуючи в собі щем болю.
 
Саме цього дня пізно ввечері 25-річний покидьок, пострілами в спину вбив Джона Леннона. Але він убив не тільки людину – він убив епоху.  Тоді, у вісімдесятому, я поклявся не промовляти вголос і не згадувати ніколи поруч з ім’ям Великого Бітла імені його вбивці, бо негідник саме цього й хотів, щоб його ім’я стояло поруч з іменем Джона.
 
З сумом змушений констатувати, що вбивця свого таки досяг. Не всі напевно тоді дали собі клятву подібну моїй.  
 
Тішить одне (нехай втіха слабка, та все ж) – злочинець досі сидить в тюрмі. При чому сидить, в наслідок специфічності свого злочину, в особливих умовах. Одиночна камера в окремому блоці, унеможливлення будь-якого перетинання з іншими засудженими. Інакше персонал тюрми не може гарантувати його безпеку. Припускають, що він не проживе й хвилини, опинившись серед інших засуджених. Ось така була (та й залишається) популярність Джона Леннона в світі.
 
Всі прохання вбивці про дострокове звільнення відхиляються. Певно з тої ж причини – він не відійде від воріт тюрми й кількох метрів.
 
І хоча Джон і співав «All you needs love», ця любов не поширюється на його вбивцю, переконані шанувальники Леннона. Вбивця сам винен. Він сам покінчив з епохою Любові.
 
Але 8-го грудня трапилася ще одна, але вже не трагічна подія. Цього дня в 1943 році народився видатний рок-поет,рок-співак і рок-легенда Джим Моррісон.
 
Він родився на три роки пізніше за Джона і помер того року коли розпалися The Beatles (1971), підтвердивши тезу про те, що генії народжуються в провінції, а помирають в Парижі. Помер  зовсім молодим, але встиг залишити за собою багату музичну й поетичну спадщину.
 
То ж нехай сьогодні ми не лише вшануємо пам’ять Джона, але й віддамо належне іншій легенді епохи – Джиму.
 
Вічна їм пам’ять.
 
© R`n`R [09.12.2010] | Переглядів: 2042

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.8/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook