для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Отримав хабар - сплати податок


Отримав хабар - сплати податок
Чим більше вчитуєшся в текст нового ПК - тим більше розумієш, що це могли написати і прийняти лише ідіоти.
Одним з прикладів є стаття 164.2, яка вказує перелік доходів, які включаються до оподатковуваного доходу, а саме п.164.2.12. "кошти або майно (нематеріальні активи), отримані платником податку як хабар, викрадені чи знайдені як скарб, не зданий державі згідно із законом, у сумах, які визначені обвинувальним вироком суду незалежно від призначеної ним міри покарання;"
От лише цікаво мені, яким чином буде утримуватися цей податок, особливо з хабарів у великих та особливо великих розмірах. Адже покарання, передбачене Кримінальним кодексом за цей злочин - мінімум 5 років з обов'язковою конфіскацією майна.
Яким чином буде утримуватися податок із злочинця, у якого конфіскували все майно та грошові кошти? Чи через три роки спишуть, як безнадійний податковий борг?
До речі, в новому ПК є також інший пункт 164.2.17. "дохід, отриманий платником податку як додаткове благо", у підпункті в) якого передбачається оподаткування " вартості послуг домашнього обслуговуючого персоналу, безоплатно отриманих платником податку..." і дається роз'яснення цього терміну: "Під терміном "послуги домашнього обслуговуючого персоналу" розуміються послуги з побутового обслуговування фізичної особи, членів її сім’ї або від імені чи за їх дорученням будь-якої третьої особи, включаючи ремонт або спорудження об’єктів рухомого чи нерухомого майна, що належить таким особам або використовується ними;"
Це що ж виходить? Прийде до мене кум допомогти з ремонтом квартири, а я зобов'язаний буду порахувати вартість його "послуг" за звичайними цінами і включити в свою декларацію?
Воістину, якщо бог хоче покарати людину (тих хто готував та приймав цей кодекс) - він відбирає в неї розум.
© Volkodav [08.12.2010] | Переглядів: 3269

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.4/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook