пароль
пам’ятати
[uk] ru

Уроки підприємницького Майдану....


Уроки підприємницького Майдану....
"Відсутність касових апаратів, щорічно коштує Україні 100 млрд. гривень податків, які не надходять в держбюджет. Через це ми змушені йти на підвищення пенсійного віку."  Отаку дурню оприлюднив у своєму блозі М.Бродський, де в черговий раз провокує протистояння між підприємцями і   пенсіонерами.
 
Здається, цей "мишігенер копф", незабаром натякне підприємцям, що якщо кількість пенсіонерів значно зменьшиться, то і касові апарати будуть не потрібні і в ПФ зменьшиться дірка…..
 
Але я не про це…  Я про протестну акцію, яку на мій погляд, успішно провели підприємці…
 
Звичайно, сидячи на дивані в теплій домівці, можна краще зрозуміти, то був Майдан, чи не Майдан.  Але, правда є у тому, що перший раз за вісім місяців свого панування, кримінальна влада була змушена відступити.  Я наголошую, після переможного маршу, вперше, "бригада", під напором значної кількості протестувальників, зробила крок назад.  Це говорить про те, що влада боїться, коли Схід і Захід виступають у єдиному пориві.   ПР заявляє, що Житловий кодекс, у тому вигляді, у якому він є сьогодні, пропонуватися для прийняття ВР не буде.  Чому це?  Тому, що влада добре розуміє, у цьому випадку на Майдани країни вийдуть сотні тисяч і тоді їй, владі, не втриматися.
 
Доречі, сьогодні був у податковій інспекції і мав нагоду, в черговий раз пересвідчитися.., "азаровщина" повернулася.  Два прийомні дні на тиждень, черга, як колись у Мавзолей Леніна, ставлення до людей, як до прохачів. Але більш за все мене здивували слова багатьох підприємців, які стояли у черзі. На їхню думку, протестувальники на Майдані відстоювали тільки свої інтереси. Я нагадав їм, що основною вимогою учасників акції, було "вето" на ПК.  А потім спитав, чи хтось з присутніх був на Майдані серед протестуючих підприємців….  Жодний не відповів ствердно….
 
А тим часом, міліція завела карну справу  за фактом пошкодження гранітного покриття на Майдані Незалежності під час проведення акцій протесту.  Як повідомив член правління Інституту "Республіка" Володимир Чемерис, в понеділок на 10 годину ранку його викликали до Слідчого управління ГУ МВС у Києві.
 
При цьому суть справи, з якої запрошено правозахисника, у повістці не була вказана.
"Як свідків сьогодні викликали, за моїми підрахунками, понад 10 осіб. У тому списку, що я бачив, окрім мене, фігурують такі прізвища: Мельниченко і Михайленко (КУПР), Ігор Мазур (УНСО), Оксана Продан, Олександр Данилюк і чомусь керівники київської "Свободи" Мохник та Іллєнко, які не мали до цих протестів жодного стосунку".  Для чого це робиться?  Мабуть для того, щоб відволікти їх від подальшої боротьби і щоб  у майбутньому люди боялися організовувати подібні акції.….
 
А попереду боротьба. Влада готує нові "сюрпризи" у вигляді чергової партії кодексів і "реформ":
 
Житловий Кодекс.  Основні засади:
- якщо ви нездатні оплачувати комунальні послуги, яких якісно і не отримуєте, і якими і не користуєтесь — вас виселять;
- повна залежність від цін держави як монополіста на комунальні товари і послуги;
- жодних компенсаторів за фактично ненадані або неякісно надані комунальні послуги...
 
Трудовий Кодекс. "Для людей":
- скасовується трудовий договір, замість нього – "нормативний акт" між роботодавцем і найманцем, за яким немає 2-місячного попередження про звільнення, не регламентована тривалість робочого часу, ніяких соціальних зобов'язань;
- допускається встановлення відеоспостереження на робочому місці — порушення основних прав людини;
- повна безправність працівника при заборгованості, невиплаті зарплати...
 
Пенсійна недореформа. "Покращення життя вже завтра"
- підвищення пенсійного віку в умовах масового безробіття молоді;
- пенсійна безправність в разі вимушеної самозайнятості дрібним підприємництвом;
- повна безправність у разі заборгованості, невиплати пенсії та відсутність компенсаторів від підвищення цін...
 
Так от, останні події на Майдані показали, що тільки згуртувашись,  можна протидіяти владній "бригаді". Колись був такий фільм: "Поле битви - Земля", фантастичний трілер…  Сьогодні окупаційна влада провокує нове дійство "Поле битви - Україна"...    
 

 

 

© дуплет [07.12.2010] | Переглядів: 2822

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/71

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати