для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЕХ, ЯК БИ НЕ ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС…


ЕХ, ЯК БИ НЕ ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС…
Якось зайшов я відпочити в придорожній генделик, що звется «В лузі при дорозі», щоб випити чашечку кави з місцевим коньяком. Коньяк той баба Килина робить з мелясу, та фарбує перепаленим цукром, а Марічка, дочка її, що відає генделиком, потихеньку той коньячок з під прилавка продає. А чого? Ціна - доступна, смак - терпимий, попитом користується. Що ще треба? Та мова не про це. Тільки я взяв чашечку кави та чарочку коньячку, як заходить в генделик наш відомий вчений-слідопит, відомий археолог і зоолог, Плющенко Віктор Андригейович. Це вельми шанована людина. Він все життя досліджує історичні артефакти (особливо горшки та глечики древності), вивчає зоологію (комах, хижаків і таке інше), а ще, якось йому повезло і він керував п*ять років дуже великою установою. Правда все до дідька розвалив, хоч клянеться, що нічого не крав, і навіть нічого не робив. То як таку людину не запросити на каву з коньячком? Ото ми сіли за столик, та я й питаю:
- Віктор Андригейович, де були, що робили?
- Та де,- каже,- любий друже був. Мєсний курган ходив досліджувати. Оце трохи черепків нашукав (і показує пів торби), а так більш нічого путного.
А курган у нас за селом і справді є. Якщо вірити компетентному джерелу, бабі Парасці, то цей курган з*явився десь років з п*ятьдесят тому. Спочатку туди, на основу кургану, возили тихцем, і щоб менш хто бачив, всякий непотріб, простіше кажучи – сміття, а як прийшла перебудова, то це діло узаконили. А навіщо заважати будівництву історичних пам*яток? А як прийшла незалежність, то на кургані з*явилось багато чорних археологів. Хто шукав залізо, хто мідь, а хто алюміній. Загалом, кожний шукав те, що могли купити місцеві колекціонери. А тепер на кургані можна знайти тільки черепки, бо вони мають цінність тільки для науки, і зовсім не користуються попитом у місцевих колекціонерів.
Так от, не встигли ми зробити і по ковточку кави, як забігає в генделик місцевий байкар Вітьок, і такий радісний розповідає всім, що тільки що втік від звірюги гаїшніка. Я й питаю нашого поважного пана Плющенка, як спеціаліста, що ж то воно за звір такий гаїшнік. І от що він мені розповів:
- Гаїшнік, належить до родини хижаків. Соціальне формування у них – стая, але на полювання ходять по двоє, інколи, по троє. Гаїшнік, за звичай, хижак хитрий, підступний і ненажерливий. В стаї обов*язково є вожак. Він має безмежний авторитет і владу. Стая складається переважно з самців. Самки сидять по норах і чекають самців з полювання. Якщо якась самочка і попадає в стаю, то вона на полювання не ходить, а займається тим, що гавкає на здобич, яку взяли в полон. Мисливці, після полювання, обов’язково збігаються в стаю, щоб поділитися здобиччю із вожаком. Порушення цього закону може коштувати гаїшніку дуже дорого. Його просто виженуть із стаї. А це, гірше ніж смерть. Гаїшніки полюють дуже хитро. Вони облаштовують засідку біля дороги в кущах, за автобусною зупинкою, або за рекламним щитом. І тут уже жертві не втекти. Правда, гаїшніки трохи перебірливі в жертвах. Вони віддають перевагу дорогим іномаркам, а запорожців, москвичів та жигулів, майже не чіпають. Ще у гаїшніків кепсько зі здоров*ям. Їхнім організмам постійно не вистачає вітамінів. Тому вони дуже люблять зелень, переважно зарубіжну. Наша зелень, по двадцять листочків на гілочці, їх не цікавить. З вітчизняного, вони люблять літературу, Шевченка – сяк так, Лесю Українку – куди не йшло, а от Сковорода – це вже щось. Правда, користуючись такою вадою гаїшніка, як постійна залежність від зелені, його можна приручити, головне, щоб було достатньо зелені. Він тоді стає слухняний та покірний. Може великим табуном, з задоволенням бігти по переду та позаду поважної потенційної жертви, розганяти всіх на дорозі, і робити багато ще чого, за бажанням того, хто його приручив.
Дослухати далі цікаву розповідь не вийшло. Прийшов у генделик податковий інспектор з новим Податковим Кодексом і прикрив Марічкину лавочку на перевірку. А так хотілося побільше знати, і про черепки з кургану, і про гаїшніків, і про бджіл. Та куди там. Новий Податковий Кодекс все зіпсував.
© TVOREC [04.12.2010] | Переглядів: 2980

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.4/22

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook