пароль
пам’ятати
[uk] ru

Без «лоха» … то не життя!


Без «лоха» … то не життя!
Мабуть мало в Україні знайдеться людей, поза увагою яких залишилось народження в утробі Верховної Ради, отого сумнозвісного «гомункулуса» … Податкового Кодексу. Та й власне навряд можна було сподіватись на щось путнє від тої бравої коаліції так званих «рефформаторів», що об’єднала в собі представників ПР, КПУ, Литвинівців  та дещицю «тушок». Бо ж левову частину їх складають канкретні проффесіональні  «пацани», очолювані не менш «сильним господарником».
 
Спроби опозиції за допомогою більше ніж тисячі поправок зробити з отого податкового одоробала  хоч щось путнє, нажаль результату не дали. В ході розгляду законопроекту поправки «пацанами» були просто відхилені. Та й дійсно … не вистачало ще щоб якась опозиція під ногами плуталась, коли питання стоїть руба … де хапонути грошенят? Адже далекоглядний МВФ, зважаючи на занадто очевидну «демократичність» нинішнього режиму в Україні, надати кредити не поспішає. Але ж треба якось «пацанам» вирішити нагальну проблему наповнення своїх кишень. Бо ж саме заради цього до влади рвались, порушуючи всі закони, що на заваді стояли. От і згадали про отих «козлів», що хоч і заважають їм жити, але ж злупить з кожного  хоч вовни жмут, то ж святе. А мо й всю шкуру?!      
 
Але це пройшло не дуже поміченим українською спільнотою, добре хоч коли податкові новації вже майже готові були гепнутись на голови підприємців, вони перестали чухати потилиці і в решті решт почали діяти. Нажаль не дуже системно та організовано, але в нашому зачудованому беспределом болоті … і це вже щось.
 
І от мабуть таки кількість люду, що вирішили досить великим гуртом відвідати палац «Лідера» 22 листопада, наштовхнула таки «професіоналів» на думку, що тактику «бульдозера» іноді треба змінювати, бо це ж не закони якісь, тут і по мармизі отримати можна.  
 
Отут і з’явилась розповсюджена СМІ звістка – «атєц  радной» вето на ПК таки … «наклав». Але ж злодійське нутро хіба зміниш, думка про кидок «лоха» як цвях в потилиці у «пацанів», спокою їм не дає.
 
Й миттєво в пресі з’явилось роз’яснення лідера фракції ПР Олександра Єфремова.
Наче в зв’язку з тим, що «Лідер» не весь Кодекс заветував, а так, якусь дещицю і внесе свої пропозиції по новелам, то у ВР нема потреби долати вето оскільки вона розгляне тільки запропоновані ним зміни, 226 голосів та й по всьому! Всі задоволені всі сміються.
І хто ж ви думаєте оті зміни буде готувати? Не переймайтеся усе сурйозно … спеціальна група, до складу якої увійшли урядовці, а також представники президентської Адміністрації та … учасників акції протесту.
А що, може й профільний комітет чи представників опозиції долучити, спитає наївний читач. Та ні, там потрібних спеціалістів з питань «розводу»  учасників акції нема, тільки процесу заважати будуть. А в четвер «Лідеру» вже швиденько новоспечену муйню треба підмахнути, та й до ВР її на черговий «одобрямс».
 
Але чи так все «рожево», якщо розглядати проблему не в сенсі «понять» «пацанів», а через призму отих Законів, про які в них вистачає нахабства теревенити. Аж ніяк …
 
Стаття 106 Конституція України 28.06.1996 передбачає …
 
«Президент України:
30) має право вето щодо прийнятих Верховною Радою України законів із наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України
 
Хтось помітив оту дурню про можливість ветувати якусь частину Закону? Так отож!
 
Далі стаття 94.Конституції передбачає, що Закон після підписання «Головою» Верховної Ради  невідкладно направляється «Лідеру».
А вже він … «протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, … або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.
Якщо під час повторного розгляду закон буде знову прийнятий Верховною Радою України не менш як двома третинами від її конституційного складу (300 голосів) , Президент України зобов'язаний його підписати та офіційно оприлюднити протягом десяти днів.»
 
Але й це не все …
 
Закон України «Про Регламент Верховної Ради України» N 1861, від 10.02.2010 в статті 132. передбачає «Процедурні наслідки застосування Президентом України права вето.
 
1. У разі якщо Президент України застосував право вето щодо прийнятого Верховною Радою закону і у визначений частиною другою статті 94 Конституції України строк повернув закон до Верховної Ради зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями, наслідком цього є скасування результатів голосування за закон у цілому і відкриття процедури його повторного розгляду у Верховній Раді.
 
2. Закон, повернений Президентом України до Верховної Ради для повторного розгляду, після його підготовки у головному комітеті розглядається позачергово на пленарному засіданні Верховної Ради, не пізніш як через 30 днів після його повернення з пропозиціями Президента України, якщо Верховною Радою не прийнято іншого рішення.»
 
Так що не треба мало шановні «проффесіонали» нам оту сильно бажану вами дурню ліпить. Знову на оті дурнуваті «бліцкриги» потягнуло?
 
А підприємцям та парламентським опозиційним силам давно вже варто не тільки узгодити перелік необхідних до внесення змін в ПК, але й виробити спільний алгоритм серйозних масових акцій на їх підтримку. Досить вже тої роздрібненості … час об’єднувати зусилля.  
 
Бо ми того варті!
© Блик [01.12.2010] | Переглядів: 3053

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.1/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати