для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЗНОВУ ГРА В ОДНІ ВОРОТА


ЗНОВУ ГРА В ОДНІ ВОРОТА
На УП з"явилася новина "Лукаш розповіла, що Янукович викине з Податкового кодексу"
 

Ось лише  уривок:
 
За словами Лукаш, президент внесе до Верховної Ради не тільки свої заперечення, а і норми права, які він "пропонує ухвалити для того, щоб кодекс набув чинності".
 
"На створення такого документа Віктор Янукович дав дві доби для робочої групи, до якої входять представники адміністрації президента, Кабінету міністрів, малого та середнього бізнесу і робота якої завершиться у четвер. Саме у четвер Верховна Рада отримає повний текст законодавчих пропозицій президента, які будуть долучені до вето", - зазначила Лукаш.

 
Знову хочуть підприємців і весь народ обвести навколо пальця.  Ригіанали самі прийняли кодекс, що навіть за їх нинішніми словами суперечить здоровому глузду, правам людини і направлений на знищення середнього класу.
 
Тепер, коли завдяки Майдану гоп-стоп не вдався, їх ригіанальний лідєр відправляє своїм ригіанальчикам-кнопкодавчикам трошки змінений закон (і невідомо навіть що там змінено - одні слова поки) на швиденьке прийняття.
 

 
ЗНОВУ ГРА В ОДНІ ВОРОТА

 


 

 
Бандюки намагаються взагалі дискредитувати парламент і парламентаризм, роль опозиції.  Можна любити чи не любити БЮТ, але зараз потрібно відстояти право опозиції вносити на розгляд новий кодекс, розглядати і вносити поправки  в нормальному парламентському режимі, а не в режимі "чечетовських кнопкодавів". Інакше ми приречені чи не щотижня збирати Майдан. Підприємцям, та іншим громадським організаціям -  в режимі "хождєнія с чєлобітной к царю" нічого суттєвого добитися від нинішньої "влади" не вдасться.  Свої інтереси треба протискувати не через уряд, чи Президента, а через опозицію, через парламент.  Це більш еффективно  і перспективно суто з об"єктивних причин - у опозиції, тільки тому, що вони не при владі, є більше стимулів відстоювати  права і інтереси громади, заробляти довіру і рейтинг у народу, ніж у влади, що вже  має все і кожного дня лише хапає більше, розповідаючи нам казки про соціальну справедливість.
 
З іншого боку, відстоювання своїх інтересів через опозицію, через парламент виводить нас на шлях нормального цивілізаційного демократичного процесу прийняття законів у парламенті, шляхом обговорення і пошуку консенсусу.  Це основи парламентаризму, основи демократії, яких нас сьогодні намагаються позбавити ригіанали.
 
Якщо громада намагатиметься  напряму домовлятися з владою - то це відкриває владі шлях до маргіналізації опозиції і придушення громадського руху.  Виробляючи спільну тандемну взаємодію громади і опозиції, спільно відстоюючи інтереси в парламенті і на Майдані, можна еффективно тиснути на владу.  
 
Громадським організаціям на Майдані потрібно однією з головних умов підтримки опозиції висунути вимогу самоочищення і очищення парламенту.
 
Для цього опозиція має поставити на голосування закон про імперативний мандат, за яким, перед розглядом будь-якого закону в парламенті фракція приймає по ньому рішення на своєму засіданні. Депутати можуть дискутувати всередині фракції, але якщо більшість фракції прийняла рішення "за", чи "проти", то в залі Верховної Ради всі мають голосувати як один. Інакше - позбавлення мандата рішенням 2/3 фракції і все - місце звільняється іншому. Бо люди голосували за партію і її програму, а не за "тушку".
 
Простий закон, правда?
 
Але він моментально виб"є стілець у вигляді тушок з під ніг брехливої "влади" бандитів-узурпаторів і вона посиплеться!
 
Звичайно вони не підуть на його прийняття. Але за цим законом ПРАВДА. І думаю варто заради цього зібрати Майдан і відстояти його.
© [01.12.2010] | Переглядів: 5604

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.3/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook