пароль
пам’ятати
[uk] ru

Феномен відродженого Майдану.


Феномен   відродженого Майдану.
       Ввімкнув пряму трансляцію з мітингу протестуючих на Банковій – і одержав перше в цьому політичному році  приємне враження. Яка чиста тональність мітингу, яка глибока народна мудрість, який дзвінкий народний камертон!
Ні, шкода такий народ кидати в м’ясорубку рабства! Зразу ж згадалась тональність Майдану -2004року. Та сама висока октава суспільних смислів. Той самий очищений від щоденної полуди народ! Я побачив повторення чуда. І вже не важливо, чим закінчаться ці протести, я побачив, що загальноукраїнський народ є і за нього варто боротися!
 
Признаюсь, що коли пару днів назад почались ці підприємницькі протести, я був дуже невисокої думки про них, думав, що це буде продовження тих тупих перетягувань цифр податкового кодексу: скільки податку платити, скільки найманих тримати… я включив пряму трансляцію мітингу – і бачу, що це вже не анти податковий мітинг, це вже загальнополітичний мітинг.
Я бачу велику різницю між риторикою мітингуючи в 2004році та в 2010році: народ став набагато менш романтичним та довірливим до всіляких влад та еліт. Народ став більш прагматичним та цинічним,  - і це добре.
 
Чому в 2004 році майдан так гарно стартував і так сумно закінчив? – Тому що народ свою частину справи зробив, а «націонал-демократична» еліта на чолі з Ющом цей народ підло обманула, продала інтереси народу за свої шкурні оборудки. Еліта не виконала свою державотворчу функцію. Безпринципні, продажні «тушки» – от що залишилось в кінцевому результаті від цієї псевдоеліти.
   Хотілося б, щоб новий майдан не обломався на старі граблі, щоб не піддався на солодкоголосі обіцянки як влади, так і новоявлених друзів народу. А те, що цих новоявлених друзів скоро з»явиться дуже багато, немає ніякого сумніву.
 
Дуже шкода, що до цього часу не була реалізована моя ідея «здравомислячі громадяни України, єднайтеся!», саме консолідований національний інтелектуальний, громадянський  продукт зараз знадобився б для консолідації позиції протестуючих. Адже крім практики протестів, повинна бути теорія, програма протесту. Дуже добре, що народ вже зараз зрозумів, що далі відступати нікуди, далі – нищота і рабство. Нагадую про ще одну свою ідею – про місцеві постійно діючі майдани, її реалізувати ніколи не пізно. Слава  Україні!
 
П.С. Приємно спостерігати, як Майдан втілює мою ідею трьохмісячної давності – геть мертву українську політику. І правильно, що політики на цьому мітингу виконують тільки службові, допоміжні функції Так їм і треба, підлим «слугам народу»!
    
© bloker [22.11.2010] | Переглядів: 2325

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.6/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати