для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Антиконституційна більшість.


Антиконституційна більшість.
Виглядає так, що Янукович уже має у верховній раді конституційну більшість (хоча б я назвав її швидше антиконституційною). Принаймні в питаннях, які стосуються депутатських пільг, зарплат, повноважень, депутати проявили дивну одностайність.
 
За внесення змін у Конституцію які передбачають чергові парламентські вибори наприкінці жовтня 2012 року проголосували 305 народних депутатів: 179 від Партії регіонів, 10 депутатів від БЮТ, 41 депутат від НУНС, 26 комуністів, 20 депутатів від Блоку Литвина і 29 позафракційних.
 
Вже можна говорити про те, що БЮТ втратив ще десять штиків (хоча які вони до холери штики – навіть на пластмасові ножики не тягнуть), про НУНС уже давно все зрозуміло.
 
Чечетов щось там плів про святу волю народу, який дозволив депутатам крутити Конституцією, мов циган сонцем, депутати дружно тиснули кнопки продовжуючи свої повноваження і заодно повноваження Януковича, а народ безсило стискав кулаки і цідив крізь зуби: «гниди!».
 
Воно дуже зручно – якщо потрібно, то діє Конституція 1996 року, при іншій потребі, можна користуватися положеннями Конституції 2004 року, благо конституційний суд вже остаточно нагадує зграйку дресированих пуделів в мантіях, які по команді дресирувальника тявкують необхідну кількість разів, за що отримують «вкусну канхвєту».
 
Беззаконня в державі стрімко повзе до свого апогею. Тим більше, що всі гілки влади грають проти українського народу. Взяти хоча б Податковий кодекс. Хтось ще сподівається, що Янукович накладе вето на цей документ? Я особисто сильно сумніваюся. От Тігіпко впевнений, що Чивокуня підпише кодекс й не скривиться. Тим більше, що свою думку Віктор Фьодрич вже висказав.
 
Хіба що спробують відпрацювати сценарій про доброго царя, але сумнівно. А от в чому сумніватися не доводиться, так це в тому, що Янукович вже таки поводить себе, як цар. Всі ці дорогі палаци, гелікоптер за 17 мільйонів доларів.
 
Я не здивуюся, якщо після останніх успішних голосувань у верховній раді, в неповороткому мозку лжегаранта вже зароджується думка, як би то ще потоптатися по Конституції, щоб можна було «правити» довічно, а потім передати владу котромусь зі своїх синів.
 
А чом’ би й ні – українську Конституцію, за час правління партії регіонів, вже стільки разів ґвалтували, і в неприродний спосіб також, що чергову наругу, вона прийме з приреченістю наложниці.
 
Та чи довго терпітиме наругу український народ? Особливо коли мирні способи боротьби з владою остаточно вичерпаються.
© R`n`R [20.11.2010] | Переглядів: 3652

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.9/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook